Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Ψηφοδέλτιο αγώνα, αντίστασης, διεκδίκησης

Ο Σπύρος Χαλβατζής παρουσίασε χτες το ψηφοδέλτιο της παράταξης. «Το ψηφοδέλτιό μας εκφράζει τον κόσμο της δουλιάς, την εργαζόμενη διανόηση και τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

«Γιατί μπήκαμε στο ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης για την Αθήνα"; Για να αγωνιστούμε. Γιατί είναι μια παράταξη που έχει χτες, σήμερα, αύριο... Το ψηφοδέλτιό μας είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας για γενικότερη συνεργασία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οχτώβρη, που έγινε ανάμεσα στο ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Συμφωνία, η οποία προχωρά δημιουργικά και φέρνει ήδη καρπούς».

Με τα λόγια αυτά ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, έδωσε το στίγμα για το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα» που παρουσιάστηκε χτες στην κατάμεστη αίθουσα του κοινού εκλογικού κέντρου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) και της «Συμπαράταξης».

Ταυτόχρονα, δόθηκε το τελικό σύνθημα για να ενταθεί η προσπάθεια όλων των «μαχητών» της «Συμπαράταξης», και των δυνάμεων των κομμάτων που τη στηρίζουν, να φορέσουν «τα ρούχα της δουλιάς» - όπως είπε ο Σπύρος Χαλβατζής - ώστε μέχρι την 15η Οκτώβρη, το ψηφοδέλτιο να φτάσει σε κάθε γωνιά της πόλης. Και άνθρωπο τον άνθρωπο, πόρτα πόρτα να έρθουν ακόμα περισσότεροι κοντά στη «Συμπαράταξη» και τη ΝΑΣ και να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας.

Σε αυτό το μήκος κύματος μέλη, φίλοι και στελέχη της «Συμπαράταξης», υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν χτες, δίνοντας μια κοινή υπόσχεση: Οτι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τις εκλογές, αλλά και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, σε μια «Συμπαράταξη» αγώνα. Για ένα Δήμο που θα στέκεται ενάντιος στις πολιτικές επιλογές που καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Βαθιά πολιτικά τα προβλήματα


Ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στο χαρακτήρα των εκλογών σημείωσε: «Αναδεικνύουμε τον ταξικό χαρακτήρα των προβλημάτων. Οχι μόνον της Αθήνας, αλλά όλης της χώρας. Γιατί αυτά είναι βαθιά πολιτικά. Είναι ενιαία στην Αττική, σε όλη τη χώρα. Είναι απόρροια της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής». Αλλωστε, όπως ξεκαθάρισε από την αρχή ακόμη της ομιλίας του, «η Αθήνα, δεν είναι μόνον η πρωτεύουσα. Είναι πιλότος για κάθε αντιλαϊκό μέτρο, για κάθε αντεργατική επιλογή και κατεύθυνση. Από δω ξεκινάνε. Από δω δίνεται το σήμα, η αντίληψη, η γραμμή».

«Μιλάνε την ίδια γλώσσα»

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», στους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «κινούνται στη δική τους κοινή λογική. Στα βασικά, στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα συμφωνούν. Μαζί - συνέχισε - προωθούν τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ. Ο κ. Κακλαμάνης, ο κ. Σκανδαλίδης, μιλάνε την ίδια γλώσσα». Για να επισημάνει: «Σε όποια θέση και αν βρέθηκαν στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, προώθησαν την πολιτική που - πέρα από διαχειριστικές διαφορές των κομμάτων τους - αποτελεί κοινή τους στρατηγική κατεύθυνση».

Πρόσθεσε, δε, ότι «στα βασικά προβλήματα υπάρχει συμφωνία και από τις δυνάμεις του ΣΥΝ στην Αυτοδιοίκηση». «Στο Δήμο της Αθήνας», συνέχισε, «με αυτήν ακριβώς την πολιτική συμφώνησε η παράταξη του ΣΥΝ. Στις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία, στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε επιχείρηση, στην ανταποδοτικότητα και στη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, όπως μετατρέπεται η Δημοτική Αστυνομία. Οι μέχρι τώρα δημόσιες εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την εκφρασμένη πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΝ». Αλλωστε, συνέχισε, «η φετινή συμμαχία του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ σε Δήμους και Νομαρχίες, επιβεβαιώνουν τη συμφωνία του στα βασικά».


«Οι εργάτες - τόνισε - οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απόμαχοι της δουλιάς, η νεολαία, η εργαζόμενη διανόηση, οι γυναίκες, οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν πρέπει να παραπλανηθούν από όμορφες λέξεις και ευφυολογήματα που κρύβουν και ωραιοποιούν την πραγματικότητα. Τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά από τις θέσεις των υποψηφίων του δικομματισμού».

Ψηφοδέλτιο που εκφράζει τον κόσμο της δουλιάς

«Το ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" εκφράζει τον κόσμο της δουλιάς», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και συνέχισε: «Τους εργάτες, όλους τους εργαζόμενους. Τους ανέργους και τους μετανάστες. Τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες. Την εργαζόμενη διανόηση και τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού. Τους απόμαχους της δουλιάς, αλλά πρωταγωνιστές στον αγώνα της ζωής. Θέλουμε να εκφράσουμε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σημερινές του ανάγκες. Οσους θέλουν τους ελεύθερους χώρους να παραμείνουν ελεύθεροι για το λαό και τη νεολαία, χωρίς πληρωμή, σε όσους θέλουν να αθληθούν. Ολους όσοι νοιάζονται για τους νέους, τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές».

Οπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, «με τη συνολική μας δράση συμβάλλουμε ώστε να ενισχύεται το μέτωπο της αντίστασης, της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης. Η δυσαρέσκεια που είναι διάχυτη και εκφράζεται με κάθε αφορμή, με τη δική μας δράση και παρέμβαση, μπορεί να μετατραπεί σε οργανωμένη, μαζική, συντεταγμένη κίνηση, διεκδίκηση και πάλη». Και σημείωσε: «Συμβάλλουμε στη συστράτευση και άλλων αγωνιστικών δυνάμεων, ώστε να συνειδητοποιείται η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής λαίλαπας. Και για αμυντικά και για επιθετικά αιτήματα και στόχους. Μέσα από τη δράση και κινητοποίηση να κατανοείται η ανάγκη για αλλαγή των συσχετισμών».

Το σύνθημα για να ριχτούν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή οι δυνάμεις της «Συμπαράταξης» στην τελική μάχη μέχρι τις εκλογές, δόθηκε χτες
Το σύνθημα για να ριχτούν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή οι δυνάμεις της «Συμπαράταξης» στην τελική μάχη μέχρι τις εκλογές, δόθηκε χτες
Οπως σημείωσε, είναι ανάγκη «να κατανείμουμε καλά τη δουλιά και τις δραστηριότητές μας. Να αξιοποιήσουμε το πλούσιο δυναμικό μας και το δυναμισμό που έχουμε σε κάθε χώρο και για κάθε πρόβλημα». «Εχουμε χρέος - είπε σε άλλο σημείο - να πείσουμε πολλούς. Οχι πρόσκαιρα, εκλογικά μόνον. Ναι, παλεύουμε για να κερδίσουμε άμεσα, τώρα, όσο γίνεται περισσότερους ψήφους. Εκλογική μάχη δίνουμε. Αυτό είναι το πρώτο. Ωστόσο, η δουλιά μας έχει προοπτική. Δουλεύουμε σταθερά, αταλάντευτα. Για το σήμερα, για το αύριο, για το μέλλον».

«Μάχη για αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών»

«Οσοι περισσότεροι εκλεγούν από τα ψηφοδέλτιά μας, τόσο μεγαλύτερες δυνάμεις θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, για ενιαία δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς, ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά», τόνισε στη συνέχεια ο Σπ. Χαλβατζής. «Θα παλεύουν για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, αντιπαρατίθενται ενεργητικά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης και δράσης τους. Ενάντια στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία, στην απαγόρευση διαδηλώσεων, στην κρατική καταστολή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Οπως επισήμανε, «η αγωνιστική μας πορεία έχει συνέχεια. Η μέρα των εκλογών, η 15η Οκτώβρη, είναι σταθμός για να επιβιβαστούν στο όχημα της "Συμπαράταξης" νέοι αγωνιστές, άνθρωποι που έχουν διάθεση να συνεχίσουν να παλεύουν συλλογικά. Αφετηρία νέων αγώνων, διεκδικήσεων, συγκρούσεων με την εφαρμοζόμενη πολιτική, εφόλης της ύλης. Μαζί με τη ΝΑΣ δίνουμε τη μάχη για την αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών, διεκδικητικών συνδυασμών».

Μονόδρομος η αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική


Η απαίτηση αυτή, είπε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος, δεν ολοκληρώνεται με την ημέρα των εκλογών. «Η συνέχεια», τόνισε, «θα δίνεται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στα Διαμερίσματα, στις γειτονιές, στους τόπους δουλιάς στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μονόδρομος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία είναι η αντίδραση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, η πάλη για την ανατροπή της».

Και τόνισε: «Στις λίγες μέρες που μένουν, είναι επιτακτική η ανάγκη όλοι μας, όχι μόνον οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, αλλά και όλοι οι μαχητές της "Συμπαράταξης", οι δυνάμεις των κομμάτων που στηρίζουν το Συνδυασμό μας, να φορέσουμε τα ρούχα της δουλιάς. Αν όλοι - κατέληξε - πράξουμε το χρέος μας, και έχουμε δυνατότητες, ικανότητες γι' αυτό, θα κινήσουμε περισσότερους ανθρώπους, νέους αγωνιστές στο να υποστηρίξουν, να ψηφίσουν τη "Συμπαράταξη", να ενισχύσουν τη ΝΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ