ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
Αποκλείουν τα ΜΜΕ τη «ΘεσσαλοΝίκη Τώρα» και τη ΝΑΣ

Θετικά είναι τα μηνύματα που δέχεται η δημοτική Παράταξη «ΘεσσαλοΝίκη τώρα» από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης, όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Αγάπιος Σαχίνης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, χτες το πρωί. Ο Αγ. Σαχίνης σχολίασε επίκαιρα ζητήματα, ενώ τη συμπαράταξή του στον αγώνα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών εξέφρασαν οι συνεργαζόμενοι Χρ. Μπάλτος από το ΔΗΚΚΙ, ο Κ. Δρούτσας από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης και ο Λ. Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην επιλεκτική προβολή των υποψηφίων των παρατάξεων και τον αποκλεισμό της «ΘεσσαλοΝίκη Τώρα» και της ΝΑΣ από τους μεγάλους οργανισμούς Τύπου και ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Αναφέρθηκε επίσης στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της Παράταξης και το θετικό κλίμα που συναντά στις καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς.

Ο Αγ. Σαχίνης σχολίασε την επικαιρότητα, κριτικάροντας τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την εκποίηση της δημοτικής περιουσίας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι ίδιοι και τη στήριξαν και πήραν ομόφωνες αποφάσεις μαζί με τη διοίκηση του δήμου (ΝΔ), στα πλαίσια αυτής της πολιτικής.

Οι συνεργαζόμενοι υποψήφιοι δήλωσαν, για άλλη μια φορά, τη σύμπνοια και τη συμμαχία τους με το ΚΚΕ. Ο Κ. Δρούτσας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση, με τη δύναμη και το λόγο τους, να βγουν στην αντεπίθεση. Ο Χρ. Μπάλτος, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, υπογράμμισε την ανάγκη απαγκίστρωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και κάλεσε το λαό να αντισταθεί στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Τέλος, ο Λ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα της Παράταξης.

ΝΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στην Υγεία

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη Στάθη Κεραμιδά και του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσσιώνη σε νοσοκομεία της Πάτρας

Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας
Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας
«Οι επικείμενες εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, αξιοποιώντας το όπλο της ψήφου να ορθώσουν ένα σημαντικό εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Αυτό τόνισε χτες ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, κατά τη διάρκεια περιοδείας στα νοσοκομεία, «Θώρακα», «Καραμανδάνειο» και στο «409», επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του αγωνιστικού συνδυασμού και συνοδευόμενος από τον Παν. Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Ο Στ. Κεραμιδάς, μιλώντας στους εργαζόμενους σημείωσε: «Αυτές οι εκλογές δεν είναι χαλαρές, όπως διατείνονται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, γιατί έτσι τους συμφέρει, αλλά αντίθετα πολύ σκληρές. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμποδιστεί όσο γίνεται η αντιλαϊκή πολιτική τους. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα δύο αυτά κόμματα δεν έχουν σοβαρές απώλειες».

Αναφερόμενος στα κριτήρια ψήφου τόνισε πως «πρέπει να μετρήσουν ότι τα αποτελέσματα της αντιδραστικής πολιτικής τους επέφεραν μεγάλη φτώχεια, ακρίβεια και ανεργία στην πλειοψηφία του λαού και υπέρογκα πλούτη στο μεγάλο κεφάλαιο. Ποιους θα εμπιστευτούμε; Αυτούς που υπέγραψαν αυξήσεις 77 λεπτά στους μισθούς, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλες αυτές τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρηματιών».

Το λόγο πήρε και ο Π. Κοσιώνης, ο οποίος αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στις δραματικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σημείωσε πως «όλα αυτά τα χρόνια όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που σήμερα διεκδικούν τη Νομαρχία και το δήμο στην Αχαΐα και στην Πάτρα, έχουν περάσει και από τα έδρανα της Βουλής, όπου ψήφισαν όλους εκείνους τους αντιλαϊκούς νόμους που οδήγησαν τα νοσοκομεία σε αυτή την κατάσταση».

Στη συνέχεια, επισημαίνοντας πόσο έχει αντιδραστικοποιηθεί η ΤΑ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «το 1982 τα ανταποδοτικά τέλη στον προϋπολογισμό του Δήμου κάλυπταν το 26%, σήμερα αυτό το ποσοστό έχει εκτοξευτεί στο 60%».

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Δωράκι στο μεγάλο κεφάλαιο

Ολο καμάρι εγκαινίασε προχτές το απόγευμα ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς (ΝΔ), το πάρκινγκ - «δώρο» σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, το οποίο έγινε με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Ο χώρος στην περιοχή του Καρέα είχε δεσμευτεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου για να γίνει εκεί μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ, ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις και πλατεία, όλα δώρο στο βυρωνιώτικο λαό, με δωρεάν χρήση.

* * *

Η σημερινή διοίκηση το χάρισε μεν, αλλά όχι στους εργαζόμενους του Βύρωνα, καθώς η εταιρεία θα εκμεταλλεύεται τις 84 θέσεις πάρκινγκ για 25 χρόνια, γεμίζοντας τα ταμεία της από τις τσέπες του βυρωνιώτικου λαού. Να σημειωθεί ότι μια θέση πάρκινγκ θα κοστίζει 90 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ αργότερα θα μπορεί να το αυξήσει, κατά το δοκούν.

Τσάμπα τραπεζώματα

Μέχρι και τσάμπα τραπεζώματα έφτασε να διοργανώνει ο υποψήφιος της ΝΔ για τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής Γιώργος Λιάκος (και νυν δήμαρχος Ασπροπύργου). Η πρόσκληση που έστειλε σε όλα τα ΚΑΠΗ των Ανω Λιοσίων και καλεί όλους τους συνταξιούχους την Πέμπτη σε γνωστή ταβέρνα στη Φυλή, για να τους κάνει δωρεάν το τραπέζι, τα λέει όλα.

* * *

Είναι και αυτός από τους πολλούς κυριολεκτικά αισχρούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι του δικομματισμού - και όχι μόνο - για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού και ύστερα από τη θέση του τοπικού άρχοντα να εφαρμόσουν κατά γράμμα κάθε αντιλαϊκή επιλογή, γιατί είναι σίγουρο ότι ο εκλεκτός της ΝΔ δε θα πει κουβέντα για τις συντάξεις πείνας των 300 και 400 ευρώ, με τις οποίες παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι. Γιατί ακριβώς αυτές οι συντάξεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί ο υποψήφιος της ΝΔ.

Οι συνταξιούχοι, όμως, δεν έχουν ανάγκη από τραπεζώματα αλλά από συντάξεις με τις οποίες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Εχουν ανάγκη από νομάρχες και δημάρχους που θα είναι στο πλευρό τους, όταν θα βγαίνουν στους δρόμους με ένα κουλούρι στο χέρι και θα διεκδικούν.

Εγκύκλιος για τις δημοσκοπήσεις

Απαγορεύεται, από τις 30 Σεπτέμβρη, η δημοσίευση στον Τύπο και η ανακοίνωση από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα οποιασδήποτε δημοσκόπησης, όπως σημειώνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Στην ίδια εγκύκλιο συμπληρώνεται ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή έρευνας (exit polls) κατά την ημέρα των εκλογών. Απαγορεύεται, όμως, η δημοσιοποίηση ή η με οποιοδήποτε τρόπο μετάδοση του αποτελέσματος της έρευνας, πριν από τις 7 το απόγευμα της ημέρας της ψηφοφορίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ