ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επικίνδυνοι για την Υγεία του λαού

Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας

Motion Team

Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας
«Τα ζητήματα της Υγείας πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Να δοθεί μήνυμα αντίστασης και καταδίκης τόσο των κομμάτων που κυβερνούν και προωθούν αυτήν την πολιτική, όσο και των τοπικών εκφραστών τους, να ενισχυθεί η ΝΑΣ και η προοπτική του αγώνα για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Ζιώγας υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, μιλώντας στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου περιόδευσε χτες το πρωί. «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνοι για την Υγεία του λαού», είπε ο Γ. Ζιώγας, αφού όπως εξήγησε, προωθούν από κοινού τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση Υγείας και Πρόνοιας. «Η πολιτική αυτή ικανοποιεί τις ανάγκες της εργοδοσίας, για να αυξάνει τα κέρδη της. Η "ανταγωνιστικότητα" και η "επιχειρηματικότητα" είναι ο κοινός τους στόχους. Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΣΥΝ. Γι' αυτό και προωθούν και στηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στην Πρόνοια», είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους στις τοπικές εκλογές να τιμωρήσουν αυτά τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΝΑΣ, ξεκαθάρισε πως στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των διεκδικήσεών τους για αποκλειστικά δημόσιο λαϊκό δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση των νοσηλίων και των εισφορών. Για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και κατάργηση όλων των νόμων ιδιωτικοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ανάπτυξη της έρευνας από κρατικούς, επιστημονικούς φορείς προς όφελος του λαού. Για κρατικό οργανισμό παραγωγής, εισαγωγής και διάθεσης φαρμάκων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού.

ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
«Στο επίκεντρο τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων»

Ο Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης
«Στο επίκεντρο της πολιτικής μάχης, πέρα από τα προβλήματα της πόλης, πρέπει να βρεθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, και τα προβλήματα που βιώνουν, όπως η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στο χώρο εργασίας, η παραβίαση του 8ωρου, η ανεργία, η ακρίβεια», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, μιλώντας σε εκδήλωση με εργαζόμενους της πόλης, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα». Και κάλεσε τους εργαζόμενους, με κριτήριο όλα τα παραπάνω, να οδηγηθούν στην κάλπη και με την ψήφο τους να δηλώσουν ξεκάθαρα πως δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην πολιτική που τους επιτίθεται και στους εκπροσώπους της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, ο Αγάπιος Σαχίνης τόνισε πως πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων διεκδίκησης, προσανατολισμένο ταξικά, κόντρα στην τακτική των «κοινωνικών διαλόγων», της συναίνεσης και της υποταγής στις επιταγές του κεφαλαίου. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει μπροστά και να οργανώσουν την αντίσταση στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιθέσεις.

Νωρίτερα, το πρωί, ο Αγάπιος Σαχίνης περιόδευσε στο κατάστημα του ΟΤΕ στην περιοχή Χαριλάου. Μιλώντας στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, σημείωσε πως η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» από την αρχή αντιστάθηκε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ που υλοποιείται με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και τους κάλεσε, με την ψήφο τους, να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που έχει βγάλει στο σφυρί επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, κλπ., αλλά και την ΤΑ μέσα από την παράδοση των υπηρεσιών της σε ιδιώτες, την εκποίηση δημοτικής περιουσίας κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΑΖΟΓΛΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
«Στόχος να βγάλουμε το δήμο από το τέλμα»

Ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας
Ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας
«Η "Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας" με τον Νίκο Μπεάζογλου και η "Δημοτική Κίνηση Υπέρ Πόλεως" με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη μαζί με άλλες δυνάμεις και προσωπικότητες, βάζοντας το συμφέρον του λαού και της πόλης πάνω από όλα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις με κοινό στόχο να βγάλουμε από το τέλμα τον δήμο που αγαπάμε».

Με αυτά τα λόγια ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξη και να καταδικάσουν αυτούς που υπερχρέωσαν το δήμο, υπερφορολόγησαν τους δημότες, σπατάλησαν το δημοτικό χρήμα, βάλτωσαν με την αδιαφορία τους τα έργα για την περιοχή.

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής του Αραβιάδη, αλλά και της προηγούμενης του Χρονόπουλου, επισήμανε τους στόχους που έχουν όλοι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την πιστή εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής σε βάρος των δημοτών, παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους, το πρόγραμμα, τις διεκδικήσεις και τις δεσμεύσεις της παράταξης και τόνισε:

«Δίνουμε τη μάχη της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας για μια δημοτική αρχή με συλλογική σκέψη και δράση, που σέβεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λαού μας, με θεσμούς λαϊκής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου, με ευαισθησία στο δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την εργασία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
«Ημασταν απέναντί τους όταν ψήφιζαν χαράτσια»

Ο Δημήτρης Μουρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου
Ο Δημήτρης Μουρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου
Κάλεσμα σε όλους τους Κερατσινιώτες, με την ψήφο τους στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να καταδικάσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού και να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, απηύθυνε ο Δημήτρης Μουρίκης, υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ), παρουσιάζοντας τη Δευτέρα το βράδυ το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής, στις επιπτώσεις που έχει στους εργαζόμενους η κυρίαρχη πολιτική που υπηρέτησε, αλλά και στην ίδια πολιτική που στην ουσία υπηρετούν και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, απάντησε στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσετε εμάς»: Γιατί η ΔΑΣ, τόνισε, έχει καταθέσει το μοντέλο διοίκησης του δήμου τότε που διοικούσε το δήμο (1978 - '90), τότε που πρωτοέγιναν τα ΚΑΠΗ, στήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία, εξασφαλίστηκαν οι χώροι για σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, βρήκαν λύσεις μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Τότε που το Κερατσίνι έγινε πόλος πολιτισμού, που οι εργαζόμενοι κάτοικοί του ήταν πρωταγωνιστές στις εξελίξεις και όχι θεατές, όπως τους ήθελαν οι μετέπειτα δημοτικές αρχές. Γιατί εμείς, πρόσθεσε, είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων, των ναυτεργατών, των μεταλλεργατών, εκπαιδευτικών, στις κινητοποιήσεις κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Εμείς, πρόσθεσε τέλος, καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το δάνειο των 12,5 ευρώ, τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, τα δίδακτρα στα καλλιτεχνικά τμήματα, στον αθλητισμό, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, την αύξηση των δημοτικών τελών, το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ