ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΠΑΤΡΑ
Σε κάθε σπίτι τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ και της ΔΑΣ «Πάτρα Μπροστά», μίλησαν ο υποψήφιος νομάρχης Στάθης Κεραμιδάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας
Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας
«Διεκδικούμε την ψήφο κάθε εργάτη, αγρότη, νεολαίου, συνταξιούχου που βιώνει στο πετσί του για δεκαετίες τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Διεκδικούμε κάθε ψήφο για να σπάσει το «καρτέλ» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Για να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου, τις επιταγές της ΕΕ και το θεό της αγοράς».

Αυτό τόνισαν ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος Νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ και ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος με τη ΔΑΣ «Πάτρα Μπροστά», κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης των δύο αγωνιστικών συνδυασμών με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, παρά τη βροχή, στην πλατεία Γεωργίου, χτες το βράδυ.

«Δήμαρχοι - Νομάρχες αγωνιστές, όχι του κεφαλαίου υποστηρικτές» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο Στ. Κεραμιδάς. «Είτε στην πράσινη, είτε στη γαλάζια εκδοχή της η πολιτική αυτή στην ούγια της έχει κοινή σφραγίδα που αναδεικνύει σε κυρίαρχα τα συμφέροντα (οικονομικά και κοινωνικά) μιας μικρής μειοψηφίας. Γι' αυτό οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δε λένε τίποτα για την ταμπακέρα. Για την πολιτική, δηλαδή, των κομμάτων που θα υπηρετήσουν με συνέπεια αύριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ομιλητής και πρόσθεσε:

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν με βάση το δικό τους συμφέρον. Να στείλουν μέσα από την κάλπη μήνυμα που θα στοχεύει ψηλά. Που θα καταδικάζει την αντιλαϊκή και επικίνδυνη για τα δημοκρατικά δικαιώματα πολιτική της κυβέρνησης. Που θα απορρίπτει την «υπεύθυνη» αλλά με κραυγές αντιπολίτευση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Που θα γυρίζει την πλάτη στη συμβιβαστική πολιτική του ΣΥΝ, ο οποίος από το ένα χέρι κρατά τη «σημαία» κατά του δικομματισμού και από το άλλο μοιράζει τα ψηφοδέλτια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και σε μερικές περιπτώσεις με τη ΝΔ».

Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας
Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Κ. Πελετίδης ο οποίος απευθυνόμενος στον λαό της πόλης υπογράμμισε πως «εδώ και χρόνια παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού ψηφίστηκαν και ξαναψηφίστηκαν, αυτές σε γέλασαν. Εφάρμοσαν την πολιτική τους και εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι, βλέπουμε ότι αυτοί που επωφελήθηκαν είναι οι λίγοι, αυτοί που έχασαν είναι οι πολλοί. Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες του δικομματισμού απέδειξαν όπως και οι κυβερνήσεις τους, πως όσο φιλικοί είναι με τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους τόσο εχθρικοί είναι με το δικό σου εισόδημα, τις ανάγκες και την προοπτική σου».

Καταλήγοντας, τόνισε, πως «μέχρι τις εκλογές πρέπει να πάμε με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο παντού. Τα ψηφοδέλτια της νίκης να πάνε σε κάθε σπίτι, σε κάθε τόπο δουλιάς ώστε την Κυριακή των εκλογών το αποτέλεσμα να είναι νικηφόρο και από καλύτερες θέσεις να αγωνιστούμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού».

Κριτήριο ψήφου τα λαϊκά προβλήματα

Ο Βεργής Βαλασσάς, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας
Ο Βεργής Βαλασσάς, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας
«Δεν μπορεί να καίγεται ο κόσμος, να οξύνονται τα προβλήματα και τα λαϊκά στρώματα να ανέχονται και να στηρίζουν συνδυασμούς που συντάσσονται με τα μεγάλα συμφέροντα». Αυτό επισήμανε στην κεντρική συγκέντρωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Νέας Φιλαδέλφειας ο Γ. Πέρρος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ. «Δεν μπορεί να παραμερίζονται αυτά τα κριτήρια και στη θέση τους να μπαίνουν, η συγγένεια, η φιλία, το τάξιμο και ο εκβιασμός για να βρει ένας νέος άνθρωπος μεροκάματο». Και συμπλήρωσε: «Η τιμιότητα, η ικανότητα για την οποία μιλούν ορισμένοι, αποκτούν νόημα, όταν συμβαδίζουν με τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας Βεργής Βαλασσάς, υπογράμμισε ότι «η αγωνιστική διεκδίκηση φέρνει τη νίκη, όχι ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία». Και φέρνοντας το παράδειγμα των εκπαιδευτικών είπε: «Δείτε τον περήφανο αγώνα των εκπαιδευτικών σήμερα για την Παιδεία που ονειρευόμαστε. Συγχαρητήρια, για το μάθημα αγώνα που διδάσκουν». Στο χαιρετισμό του το μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, Παν. Μαντάς είπε ότι «με κριτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, προσπαθούν να βάλουν τον κόσμο να σκεφτεί, όπως για το ποιος είναι ο πιο απαστράπτων υποψήφιος».

Ανθρωποι της επιστήμης, της πολιτικής και του Πολιτισμού της Ν. Φιλαδέλφειας υπογράφουν κείμενο στήριξης της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Το κείμενο υπογράφουν οι: Μπακογεώργου Ευσταθία, Μπαλωμένος Δημήτριος, Μαυροειδής Γιώργος, Ξενοδημητρόπουλος Αθανάσιος, Μίχου Βασιλική, Βασιλάκης Παναγιώτης, Μπακογιώργου Μαρία, Πλατυμέση Μαριάννα, Σταματιάδου Αννα, Βασιλόπουλος Ζήσιμος, Χαλκιά Νινέττα, Μπακογεώργου Φανή, Πλατυμέση Διονυσία, Μπουρδέκας Χαράλαμπος, Ψαράς Δημήτριος, Φειδάκη Ελένη, Βελλής Πάνος, Γαροφολάκη Ολγα, Περιβολά Αλεξάνδρα, Σάρκας Λεωνίδας, Χρηστίδου Φωτεινή, Παυλοπούλου Βασιλική, Αρναούτης Αντώνης, Κώτσιου Κωσταντίνα, Χάσκος Χαράλαμπος, Πετρέλης Σαράντης, Καλαδάμης Μανώλης, Παπανικολάου Χαρά, Πανάγου Αριστούλα, Καραπάτσας Νικόλαος, Σφαντός Αντώνης, Φουρλακίδης Τάσος, Κυριακάκη Πόπη, Τουμπέλες Βασίλης, Παπάζογλου Μιχάλης, Γερμετζόπουλος Βασίλης, Σερετάκη Ντίνα, Χατζή Βασιλική, Τσατσαράκη Ελένη, Ψάλτης Νικόλαος, Καραντάνη Δέσποινα, Δελής Μάνος, Λανόπουλος Λάμπρος, Παντελόγλου Ορέστης, Κυριαζόπουλος Μάκης, Κεσέρογλου Αλέξανδρος.

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΑΙΓΙΝΑΣ
Πολιτική η μάχη των τοπικών εκλογών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή στην Παλιά Προβλήτα της Αίγινας η προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης». Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σιμερδάνης στην ομιλία του, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση του συνδυασμού στον αγώνα των εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η παράταξη «βλέπει τη μάχη των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ενιαία πολιτική μάχη για μια Αυτοδιοίκηση με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον».

Μιλώντας για τα λαϊκά προβλήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες τον τόπο ο Ν. Σιμερδάνης τόνισε ότι ευθύνονται όλοι οι δήμαρχοι που άσκησαν εξουσία υποστηριζόμενοι είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ. «Στις 15 Οκτώβρη ψηφίζουμε για δήμαρχο που πρέπει να υποστηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι εργολάβο. Για εργολάβο δε χρειάζονται οι εκλογές, αλλά ένας απλός διαγωνισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, επισήμανε ότι πέρασε όλη η προεκλογική περίοδος χωρίς να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζόμενων και υπογράμμισε ότι ακόμα και τα τοπικά προβλήματα δε θα λυθούν όσο ο κόσμος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. «Εμείς προτείνουμε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών ο χάρτης της Ελλάδας να μη βαφτεί ούτε μπλε, ούτε πράσινος. Να βαφτεί κόκκινος για να χαίρονται οι εργαζόμενοι το πρωί της Δευτέρας», τόνισε.

Εργα για το λαό και όχι για το κεφάλαιο

Μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των εκφραστών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έστειλε προχτές το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, Παναγιώτης Πάλμος. Ο Π. Πάλμος επιτέθηκε στους υποψήφιους δημάρχους Βύρωνα που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ότι συμφωνούν με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, μέσω των οποίων η περιουσία του βυρωνιώτικου - και όχι μόνο - λαού δωρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Δε θα ανήκει τίποτα στο βυρωνιώτικο λαό. Η εκχώρηση του πάρκιν σε μεγάλη κατασκευαστική, σε ένα χώρο που είχε δεσμεύσει η δική μας δημοτική αρχή για αθλητικές δραστηριότητες, δε θα είναι το τελευταίο έργο που χαρίζεται στο κεφάλαιο», τόνισε. Επιπλέον, συμπλήρωσε, ότι η διοίκηση του Ν. Χαρδαλιά (ΝΔ) όχι μόνο δεν έχει δεσμεύσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερων χώρων, αλλά επιπλέον έχουν πια χτιστεί και αυτοί που η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση» είχε δεσμεύσει. «Εμείς θέλουμε έργα για το λαό, που να τα χαίρεται δωρεάν», συμπλήρωσε.

Περιοδείες ενόψει των τοπικών εκλογών πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Συγκεκριμένα: Σήμερα, Τρίτη, στις 8 π.μ., θα περιοδεύσει στη Διεύθυνση Τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών (λεωφ. Αμαλίας). Αύριο, Τετάρτη, στις 9.30 π.μ., θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά. Την Πέμπτη, στις 11 π.μ., θα περιοδεύσει στην Εργατική Εστία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ