ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Μήνυμα αλλαγής

Σήμερα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου, η κεντρική συγκέντρωση του αγωνιστικού συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κιτσίδη

Ο Χρήστος Κιτσίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου με τον αγωνιστικό συνδυασμό διεκδικεί τη νίκη την Κυριακή, στο β' γύρο
Ο Χρήστος Κιτσίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου με τον αγωνιστικό συνδυασμό διεκδικεί τη νίκη την Κυριακή, στο β' γύρο
Με μεγάλη συγκέντρωση, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου, κορυφώνεται η μαχητική κινητοποίηση του συνδυασμού «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κιτσίδη. Βεβαίως, η μάχη με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, που δίνεται με αισιοδοξία για την τελική νίκη, θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή από τα στελέχη, τα μέλη και τους χιλιάδες φίλους του συνδυασμού, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Αντίπαλος του Χρήστου Κιτσίδη είναι ο συνδυασμός του δημάρχου της ΝΔ Θ. Νασίκα, που στα τέσσερα χρόνια της θητείας του λειτούργησε σαν το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικρέμποροι και επαγγελματίες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του Τυρνάβου έχουν κάθε όφελος ν' αναδείξουν, υπερψηφίζοντας την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία», μια αγωνιστική διεκδικητική δημοτική αρχή που θα υπερασπίζεται συνέχεια και με συνέπεια τα συμφέροντά τους. Οπως τονίζει σε δήλωσή του ο Χρήστος Κιτσίδης «είναι βέβαιο ότι οι κάλπες έστειλαν ένα μήνυμα αλλαγής στο Δήμο Τυρνάβου, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του - με την ψήφο τους - έδειξε ότι επιθυμεί μια καινούρια πορεία στο δήμο μας». Και υπογραμμίζει: «Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι του δήμου μας, αποδοκίμασαν την πολιτική της δημοτικής αρχής του κ. Νασίκα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία έδειξαν ότι καταδικάζουν την πολιτική της άκριτης ρουσφετολογίας και του βολέματος των ημετέρων, γύρισαν την πλάτη στον ευτελισμό του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, που συντελέστηκε με την αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου. Απέδειξαν ότι αποδέχονται την πρότασή μας για κατάργηση του φόρου 2% και 5% στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατέδειξαν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για μια δημοτική αρχή διεκδικητική, μαχητική που θα αγωνίζεται για να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση οι πόροι που της έχουν παρακρατηθεί από την κεντρική εξουσία και θα παλεύει για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου».

ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ψήφος για δήμο διεκδικητικό

Δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Νίκου Κουλούρη

Τα στελέχη και τα μέλη του συνδυασμού «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Κουλούρη, διεκδικώντας στο δεύτερο γύρο τη Δημαρχία στη Λευκίμμη Κέρκυρας, εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενημέρωση των δημοτών ώστε να ολοκληρωθεί η νίκη. Ο υποψήφιος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους αγωνιστές, στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 26,5% έναντι 23% του συνδυασμού που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει στο β΄ γύρο.

Ετσι, με αισιοδοξία και πίστη στη νίκη, οι υποψήφιοι, τα στελέχη και οι φίλοι του αγωνιστικού συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Κουλούρη, με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις απευθύνουν κάλεσμα στήριξης του αγωνιστικού συνδυασμού για δημοτική αρχή που θα ενεργοποιείται και θα είναι αρωγός της διεκδίκησης των σοβαρών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στο χώρο κατοικίας.

Η αποχέτευση και η ύδρευση, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός ταλανίζουν τους δημότες της Λευκίμμης. Η ανεργία που σαρώνει, η ανασφάλεια και αβεβαιότητα της νεολαίας για το αύριο, το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και η παραπέρα συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, σκιαγραφούν τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής «γαλαζοπράσινης» πολιτικής και των τοπικών εκπροσώπων τους και στο Δήμο της Λευκίμμης. Ενώ, σε μια περιοχή που βασική πηγή εισοδήματος αποτελεί ο τουρισμός, η μείωση της τουριστικής σεζόν και του εισοδήματος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και πλήττει τους μικροϊδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, τους ξενοδοχοϋπάλληλους και το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Σε αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα, που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τα χαμηλά μεροκάματα και τις συντάξεις πείνας, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και Παιδείας, ο συνδυασμός της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» στη Λευκίμμη καλεί τους δημότες να εκλέξουν τον αγωνιστικό συνδυασμό σε πρώτη δύναμη την Κυριακή. Κι αυτό για να γίνει ο δήμος μετερίζι αγώνα για τη διεκδίκηση λύσης στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κόντρα στις επιδιώξεις της παράταξης του ΠΑΣΟΚ που σπέρνει συγχύσεις και επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων που δουλεύουν στο δήμο με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, κάνοντας λόγο για απολύσεις των εργαζομένων σε περίπτωση που εκλεγεί η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση»!

Οπως καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Κουλούρης τα παραπάνω αποτελούν ωμή προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης. Ενώ είναι γνωστό πως ο συνδυασμός παλεύει για πλήρη απασχόληση των εργαζομένων και όχι για μερική εργασία, μερική ασφάλιση και μερική ζωή και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και για τους εργαζόμενους στο Δήμο Λευκιμμαίων με την εκλογή του στο τιμόνι του δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εντείνονται οι προσπάθειες για τη νίκη

Πόρτα πόρτα, σπίτι το σπίτι, μέλη και στελέχη του αγωνιστικού συνδυασμού της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του Δήμου Πραμάντων στα Γιάννενα, με τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Γκεσούλη, την οποία στηρίζουν ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Παρέμβαση Αριστερών πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, απευθύνουν κάλεσμα ώστε, την Κυριακή το βράδυ, να εκλέγει δημοτική αρχή αγωνιστική.

Με γνώμονα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Πραμάντων, τα οποία αντανακλούν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, εντείνεται η προσπάθεια ενημέρωσης από τον αγωνιστικό συνδυασμό, που την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε 33,79% των ψήφων και διεκδικεί με πολλές αξιώσεις το δήμο στο δεύτερο γύρο.

Η ερήμωση και το μαράζωμα της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων αποτυπώνεται και στο Δήμο Πραμάντων. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια έσφυζε από ζωή, με μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ανέρχονταν έως και 10.000, σήμερα όλο και λιγότεροι διαμένουν στην περιοχή. Η απομόνωση της περιοχής εκφράζεται και στο λειψό οδικό δίκτυο και την αδυναμία πρόσβασης στην Αρτα και τα Γιάννενα. Επίσης στο ξεκλήρισμα των αγροτών της περιοχής και κυρίως των κτηνοτρόφων.

Επιτακτικά μπαίνει και το ζήτημα της προστασίας του πλούσιου φυσικού και υδάτινου πλούτου του Δήμου Πραμάντων όπου βρίσκεται το ποτάμι και η κοιλάδα του Αράχθου. Η ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, η δυνατότητα παροχής του αναφαίρετου δικαιώματος στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Επίσης τα ζητήματα δημιουργίας θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας, η αξιοποίηση του φυσικού κάλους προς όφελος των εργαζομένων και του λαού συνολικά, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που τα στελέχη και μέλη του συνδυασμού της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» αναδεικνύουν και αυτές τις μέρες. Στην προοπτική αυτή διεκδικούν την ψήφο των δημοτών προκειμένου ο Δήμος να έχει δημοτική αρχή που θα αγωνίζεται για τις λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα, στην περιοχή.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακυρο - λευκό η συνεπής επιλογή

Σε καταψήφιση, με άκυρο - λευκό, των συνδυασμών που υποστηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους άλλους, τους δήθεν ανεξάρτητους, που είναι συνυπεύθυνοι για τις αρνητικές εξελίξεις στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναμετρούνται στο δεύτερο γύρο των εκλογών, καλούν με ανακοινώσεις τους οι Κομματικές Οργανώσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών και Κιλκίς του ΚΚΕ.

Στους παραπάνω νομούς, επαναληπτικές εκλογές γίνονται στη Νομαρχία Σερρών και στους Δήμους Σερρών, Νιγρίτας, Εμ. Παππά, Πρώτης, Ν. Ζίχνης, Αλεξάνδρειας, Ανθεμίων, Βεργίνας, Λιτοχώρου, Γαλλικού, Κρουσσών, Δοϊράνης, Σκύδρας, Αριδαίας, Βεγορίτιδας, Μενηίδος, Κύρρου, Πέλλας, Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με ανακοινώσεις τους οι αντίστοιχες ΝΕ του ΚΚΕ κατ' αρχάς απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μέλη, στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, που, με τη δράση και την πρωτοβουλία που ανέπτυξαν, στήριξαν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που υποστηρίζουν ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση και Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Σημειώνουν πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη συσπείρωση σε όλα τα μέτωπα πάλης όλων εκείνων που επιδιώκουν να αντιτάξουν μαζική πολιτική δράση ενάντια στη λογική του μονόδρομου που υπηρετεί την πλουτοκρατία, την πολιτική του ιμπεριαλισμού.

ΔΑΣ Ευόσμου

Να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στο δεύτερο γύρο, δίνοντας έκφραση στη λαϊκή δυσαρέσκεια, καλεί τους δημότες του Ευόσμου η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία», υπογραμμίζοντας τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Να σημειωθεί ότι στο δεύτερο γύρο στο Δήμο Ευόσμου περνούν δύο συνδυασμοί από το χώρο της ΝΔ με υποψήφιους δημάρχους τον Λ. Αλεξανδρίδη και τον Δ. Χατζηβρέτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ