Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9623

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ» και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γη και... πολιτισμός στο κεφάλαιο

Γη και... πολιτισμό στο κεφάλαιο παραδίδει η κυβέρνηση μέσα από την πολυδιαφημιζόμενη «ευεργεσία» του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για τη δημιουργία Εθνικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Πολιτιστικού Εκπαιδευτικού Πάρκου - όλα κάτω από την επωνυμία του μεγαλοεφοπλιστή - στο Φαληρικό Δέλτα και πιο συγκεκριμένα στον παλιό Ιππόδρομο. Μια ολόκληρη περιοχή - «φιλέτο» 200.000 τ.μ,. που με νόμο έχει χαρακτηριστεί αστικό πράσινο και ελεύθερος χώρος και θα μπορούσε να είναι πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, εκχωρείται στον εφοπλιστικό όμιλο για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του. Ολη αυτή η εκχώρηση λανσάρεται ως μέγα εθνικό έργο εξαιρετικής σημασίας για τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής στην Αθήνα!


ΣΕΛ.  4  -  5


Οχτωβριανή Επανάσταση

Στις 7 του Νοέμβρη συμπληρώνονται 89 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από την ομιλία του μεγάλου επαναστάτη και θεωρητικού της επανάστασης Β.Ι. Λένιν στην επέτειο του Μεγάλου Οχτώβρη, το 1919.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Θωμάς Μπαρούτας» και τα «Τα χελιδόνια»

«Τάδες τα χελιδόνια αγόρι μου; Τάδες; του φώναζε ολοένα, και μέσα σ' αυτό το γεροντικό παραμιλητό της που πότε ήταν γέλιο, κι άλλοτε κλάμα». Δύο διηγήματα του Αλέξη Πάρνη.


ΣΕΛ.  8
Οι ειδικοί γίνονται δε γεννιούνται

Μελέτες του τρόπου σκέψης των γκράντμαστερ του σκακιού αποκαλύπτουν πώς δημιουργούνται οι ειδικοί και σε άλλους τομείς


ΣΕΛ.  7
Ποδόσφαιρο και χρηματιστήριο

Οι μετοχές των περισσοτέρων συλλόγων ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, που είχαν εισαχθεί στο χρηματιστήριο καταρρέουν, αφού απέτυχε το πείραμα που στόχευε στο υπερκέρδος


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ