ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28

Αλήτες, ρουφιάνοι,

τηλε-εισαγγελάτοι

Τσακώθηκαν... πολύ;

Οσο για χτες, όπως τουλάχιστον μετέδιδαν τα ΜΜΕ, οι κ.κ. Καραμανλής - Παπανδρέου, είχαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, μια «μετωπική σύγκρουση»...

Eurokinissi

Οσο για χτες, όπως τουλάχιστον μετέδιδαν τα ΜΜΕ, οι κ.κ. Καραμανλής - Παπανδρέου, είχαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, μια «μετωπική σύγκρουση»...
«... Η δεύτερη επίσκεψη και συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Μπους (...) αντανακλά (...) την αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για την προώθηση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και των κοινών στόχων που μοιραζόμαστε».

(Κ. Καραμανλής, Ουάσιγκτον, 20/05/2005)

***

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα».

(Γ. Παπανδρέου, «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000).

«Αποδείξεις» για έναν Ti-Viαστή(ρ)

Ο συγκεκριμένος κύριος είναι αυτός που ως επικεφαλής τηλεοπτικού σταθμού, «πουλούσε» το 2001 «ζωντανά», «αυθεντικά» και «αποκλειστικά» ρεπορτάζ από τις μάχες στο Αφγανιστάν, που όμως είχαν γυριστεί στο ...Πακιστάν.

Είναι ο ίδιος κύριος που μετά την «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία, επιδόθηκε στην «ερευνητική» δημοσιογραφία, σκίζοντας ...στρώματα και προσφέροντας στο πανελλήνιο συγκλονιστικές στιγμές, αναφωνώντας προς το κοινό του: «Σας αποκαλύπτουμε το μυστήριο του κετσέ!»...

Τώρα, ο ίδιος κύριος, που το όνομά του κατέστη συνώνυμο της «δημοσιογραφίας» του εισαγγελέα, επιδίδεται στην «κοινωνική» δημοσιογραφία. Οι παραστάσεις του δε δίνονται στα τσοντάδικα της Ομόνοιας, αλλά μεταδίδονται από τον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα». Η εκπομπή του, με τίτλο «Αποδείξεις», είναι μια τρανή απόδειξη ότι ο πάτος του κατήφορου δεν έχει πάτο.

*

Ο Ευαγγελάτος έστησε προχτές ένα τηλεοπτικό καταγώγιο, στο οποίο δέσποζε η εξής λεζάντα: «Μαθητικά όργια στα σχολεία». Εχοντας προμηθευτεί το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό (πόσο, αλήθεια, κοστίζει η εξασφάλισή του;), δεν ήταν δύσκολο να στήσει το δικό του όργιο:

Βίντεο με κορίτσια να τσακώνονται σε προαύλιο σχολείου, κι από πάνω το ανάλογο σπικάζ, να περιγράφει σαν κάτι το αλλόκοτο τέτοια συμβάντα. Μόνο που τέτοια συμβάντα είναι τόσο «άγνωστα» που η ελληνική κοινωνία τα έχει δει από τη δεκαετία του '60, όταν η Βουγιουκλάκη ξεμαλλιαζόταν με τις συμμαθήτριές της για τα μάτια του Παπαμιχαήλ.

Βίντεο με μαθητές σε μηχανάκια, να καπνίζουν και να κάνουν «μαγκιές», κι από πάνω τις περιγραφές του εκφωνητή των μονταρισμένων πλάνων, να δημιουργούν ένα κλίμα ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με παιδιά, αλλά με υποψήφιους «Ντίλιγκερ». Μόνο που αυτά τα έχει δει η ελληνική κοινωνία από την εποχή του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» με τον Στάθη Ψάλτη να υποδύεται καλύτερα τον ηθοποιό απ' ό,τι ο Ευαγγελάτος τον δημοσιογράφο.

Αλλά εκεί που ο Ευαγγελάτος έδωσε τα ρέστα του ήταν τα βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις μαθητριών με μαθητές. Εδώ πια δεν ήξερες με τι να πρωτοξεράσεις: Με το «ροζ» της μετάδοσης της «αποκλειστικότητας» σε ώρα μαζικής τηλεθέασης ή με την «κιτρινίλα» της τηλεοπτικής «σωματεμπορίας» που πάσχιζε να κρυφτεί πίσω από το φερετζέ της ηθικολογίας; Με το φαρισαϊκό κήρυγμα του «ΤiViαστή(ρ)» ή με τη σκηνοθετημένη κατηγορία από τους «πορνογράφους» των τηλεχαμαιτυπείων ότι η νέα γενιά είναι ένα τσούρμο από πορνίδια - θαμώνες της Τρούμπας; Μόνο που αυτά που «ανακάλυψε» ο Ευαγγελάτος, η ελληνική κοινωνία τα έχει δει με την Λάσκαρη στο «Νόμος 4000» κι ακόμα - ακόμα οι παλιότεροι τα είχαν δει με τον Γκουσγκούνη. Αλλά στην περίπτωση του Γκουσγκούνη, λένε ότι το σενάριο είχε καμιά φορά πλάκα, έβγαζε γέλιο. Με τον Ευαγγελάτο, πώς να γελάσεις; Η αηδία δεν προκαλεί ποτέ γέλιο. Μόνο εμετό.


Στην προχτεσινή εκπομπή του, ο Ευαγγελάτος δεχόταν και τηλέφωνα ατόμων που ήθελαν να κάνουν καταγγελίες για όργια. Τηλεθεατής (τα στοιχεία του στη διάθεση της στήλης) προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Ευαγγελάτο την ώρα της εκπομπής, αλλά δεν τα κατάφερε. Η καταγγελία του συνίστατο στο εξής:

«Η καταγγελία μου κύριε Ευαγγελάτο αφορά εσάς τον ίδιο. Είστε ένας αλήτης της δημοσιογραφίας. Αυτή τη στιγμή έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε ένα απέραντο τσοντάδικο. Η νοσηρότητα των περιστατικών που μεταδίδεται δεν μπορεί σε τίποτα να συγκριθεί με την προσωπική σας νοσηρότητα και εξαχρείωση. Μέχρι τώρα για το παντεσπάνι σας, εσείς και όμοιοί σας, έχετε κατασυκοφαντήσει τους πάντες. Σήμερα φτάσατε στο σημείο να κρεμάτε και τα παιδιά μας από τα τσιγκέλια μιας τηλεθέασης που στάζει νεανικό αίμα, μεγαλοδημοσιογραφικό ψέμα και πρόστυχο σπέρμα. Φτου σας κύριε Ευαγγελάτο»!

Ο τηλεθεατής, όπως είπαμε, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον «Αντέννα». Η καταγγελία του δε βγήκε ποτέ στον αέρα. Την επόμενη φορά, ίσως, πιάσει τη γραμμή...

1814 Αρχίζει το Συνέδριο της «Ιεράς Συμμαχίας» στη Βιέννη.

1918 Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας.

1918 Αρχίζει η εξέγερση των ναυτών και των εργατών στο Κίελο και σ' άλλες γερμανικές πόλεις.

1957 Εκτοξεύεται στο Διάστημα ο «Σπούτνικ 2», με επιβάτη τη σκυλίτσα Λάικα που γύρισε νεκρή στη Γη.

1964 Η Γαλλία ζητεί την πολιτική ένωση της ΕΟΚ και τη χάραξη κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο στρατηγός Ντε Γκολ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΝΑΤΟ.

1964 Η νέα βρετανική κυβέρνηση εξαγγέλλει την εθνικοποίηση των βιομηχανιών σιδήρου και χάλυβα.

1968 Σε συλλαλητήριο κατά της χούντας εξελίσσεται η κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου.

1970 Ορκίζεται Πρόεδρος της Χιλής ο Σαλβαδόρ Αλιέντε.

1981 Μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι στις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου υποφέρουν από πείνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων, παρότι την τελευταία 30ετία η παραγωγή τροφίμων στον κόσμο διπλασιάστηκε.

1992 Εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπιλ Κλίντον, νικώντας τον Τζορτζ Μπους.

2004 Ο Τζορτζ Μπους (υιός) μετά την απόφαση των δικαστηρίων που τον ανακήρυξαν το 2000 Πρόεδρο έναντι του Γκορ, αυτή τη φορά εκλέγεται καθαρά για δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο με αντίπαλο τον Τ. Κέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ