ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Συνέχεια με πενθήμερη απεργία

Αρχίζει σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Ιούλη 1997

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με νέα πενθήμερη απεργία, από σήμερα μέχρι και τις 9 Ιούνη 1997, αποφάσισαν χτες στη Γενική τους Συνέλευση οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Στη χτεσινή γενική συνέλευση φάνηκε για ακόμα μια φορά η αποφασιστικότητα των νοσοκομειακών γιατρών να παλέψουν με κάθε τρόπο για να αποσυρθεί το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο και να μην προωθηθούν οι αντιιατρικές και αντιλαϊκές επιλογές για την υγεία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί απέρριψαν την πρόταση της ΠΑΣΚ για διήμερη απεργία τη μέρα που θα αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - μια κινητοποίηση δηλαδή χωρίς αντίκρισμα, καθώς δε θα έχει ως στόχο την απόσυρση των αντι-ΕΣΥ ρυθμίσεων.

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν προτάσεις στη γενική συνέλευση για κλείσιμο κάποιων μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας όταν έχουν γενική εφημερία. Για αποχή των ειδικευομένων γιατρών από γενικές και εσωτερικές εφημερίες στα νοσοκομεία. Μπροστά σε όλες αυτές τις προτάσεις το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι οι γενικές συνελεύσεις των γιατρών σε κάθε νοσοκομείο είναι αυτές που θα ορίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Αν οι γιατροί αποφασίσουν να κλείσουν κάποιο μεγάλο νοσοκομείο για μια εβδομάδα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο κλιμάκωσης, τόνισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χάρης Ζαχαρόγιαννης,που παρουσίασε την πρόταση του ΔΣ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έκανε και αναφορά στην πορεία της απεργίας μέχρι σήμερα. "Η εικόνα που έχουμε, είπε ο Χ. Ζαχαρόγιαννης, είναι ότι πρόκειται για την καλύτερη απεργία της τελευταίας δεκαετίας. Η επαφή που έχουμε με τον κόσμο μας δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα. Αντίθετα, η συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Υγείας μας φανέρωσε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η κλιμάκωση του αγώνα θα έρθει αν ενισχύσουμε την επαφή μας με τον κόσμο, αν καταφέρουμε να βάλουμε το θέμα της δημόσιας υγείας στους φορείς τους εργαζομένων, αν καταφέρουμε να πιέσουμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να προχωρήσουμε σε μια κοινή παράσταση στον υπουργό. Επίσης πολύ θετικό βήμα θα ήταν η πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης με όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας".

Πρόταση για δυο... ψήφους

Η εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ, Χρ. Παπανικολάου,υποστήριξε ότι "μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επιχειρείται η ξεθεμελίωση του ΕΣΥ, αλλά γίνονται μικρές μετατροπές... Δε χάνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας ούτε πέφτουν τα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία". Η Χρ. Παπανικολάου αφού δε βρήκε σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στη συνέχεια διαφώνησε με τη λογική των διάφορων μετώπων με τους εργαζόμενους και τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις κόντρα στο νομοσχέδιο. Χαρακτηριστικά είπε: "Θα γίνουμε εμείς προστάτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;" και κατέληξε "η παράταξη της ΠΑΣΚ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί θέλει κινητοποιήσεις που να δώσουν λύση στα προβλήματα όλων των γιατρών".

Με δήλωσή της η ΠΑΣΚ - Γιατρών θεωρεί "βεβιασμένη και τεχνητή την ανάληψη της "εργολαβίας" υπεράσπισης των συμφερόντων ασφαλισμένων και εργαζομένων", που "οδηγεί το σωματείο σε αδιέξοδο".

Ηταν μια πρόταση που πήρε μόλις δύο ψήφους.

Τέλος, στη συνέλευση των γιατρών παραβρέθηκαν και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γιάννης Σταυρόπουλος και Παναγιώτης Μανωλάκος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχή με μεγάλη συμμετοχή

Οι ειδικευόμενοι γιατροί άρχισαν χτες πενθήμερη απεργία

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ειδικευόμενων γιατρών στη χτεσινή πρώτη μέρα των πενθήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε ο Σύλλογος σε επίπεδο Θεσσαλονίκης, ενάντια στο νομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο αντιστρατεύεται το δημόσιο, δωρεάν και κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Παρά την προσπάθεια από τη μεριά των διοικήσεων των Νοσοκομείων να σαμποτάρουν την απεργιακή κινητοποίηση, απειλώντας και εκφοβίζοντας τους ειδικευόμενους γιατρούς, η συμμετοχή ξεπέρασε το 50%, ενώ στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" έφτασε το 100%.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί που αποτελούν το βασικό συντελεστή για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, από τα επείγοντα περιστατικά και τα εξωτερικά ιατρεία μέχρι και τις κλινικές, συνεχίζουν να αμείβονται με 35.000 δρχ. βασικό μισθό το μήνα και με τα επιδόματα φτάνουν τις 160.000 δρχ το μήνα.

Μέσα από την απεργιακή κινητοποίηση οι 1.000 ειδικευόμενοι γιατροί της Θεσσαλονίκης απαιτούν την απόσυρση των διατάξεων που αντιστρατεύονται το δημόσιο, δωρεάν και κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ. Κατάργηση των κλειστών προϋπολογισμών και των διαφοροποιημένων νοσηλίων, γιατί το κράτος οφείλει να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων, τα οποία δεν είναι επιχειρήσεις, άρα δε νοείται να λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς. Τη θέσπιση σοβαρού οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στα νοσοκομεία και όχι μάνατζερ, που θα ασκεί πολιτική με μόνο στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό και τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες. Την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία στο επίπεδο των υπόλοιπων χωρών της Δυτικής Ευρώπης, δηλαδή τουλάχιστον 8%, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας και εξασφάλιση της διαγνωστικής και θεραπευτικής πληρότητας για τις μονάδες του ΕΣΥ. Την πλήρη ανάπτυξη του ΕΣΥ στα αστικά κέντρα και την επαρχία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που να καλύπτει σφαιρικά όλο τον πληθυσμό και να έχει συνεχή παρέμβαση. Την καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής ως της μόνης εργασιακής σχέσης. Τέλος διεκδικούν την πρόσληψη 1.000 γιατρών κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια και τη διατήρηση της μονιμότητας για όλους τους νεοεισερχόμενους γιατρούς στο ΕΣΥ.

Συμπαράσταση των οικοδόμων

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το "ανθυγιεινό" νομοσχέδιο.

"Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ"

Διαδήλωση συμπαράστασης των συνταξιούχων του Πειραιά στους νοσοκομειακούς γιατρούς, με αίτημα να αποσυρθεί το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο

"Οι συνταξιούχοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών",διαδήλωσαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι του Πειραιά, που παρά την αφόρητη ζέστη, πραγματοποίησαν πικετοφορία συμπαράστασης στους απεργούς γιατρούς από το Τζάνειο Νοσοκομείο μέχρι το Νοσοκομείο "Μεταξά".

Λίγο πριν τις 9 πμ οι συνταξιούχοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο Νοσοκομείο.Ο Γ. Βαγγελάκος,γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μ' αυτήν την κινητοποίηση θέλουν να αναδείξουν στον κόσμο ότι και αυτό το σύστημα υγείας, που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, είναι κουτσουρεμένο. Χρειάζεται ριζική αναμόρφωση στα πλαίσια πάντα της δημόσιας υγείας και όχι στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. "Το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο - συνέχισε - του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Κ. Γείτονα είναι ένα νομοσχέδιο κατεδάφισης, που θα πλήξει ακόμη πιο πολύ το υπάρχον σύστημα, χτυπώντας ακόμη πιο πολύ τους οικονομικά αδύνατους εργαζόμενους, καθώς και τους συνταξιούχους. Εμείς δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να περάσουν τέτοια σχέδια".

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι με τις πικέτες τους βγήκαν σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ",και "Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, για τους κομπιναδόρους όλα τα ταμεία" και καλώντας τους πολίτες της πόλης να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους γιατρούς. Οι συνταξιούχοι κατέληξαν στο Νοσοκομείο "Μεταξά",όπου και επέδωσαν το ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπροσώπους της απεργιακής επιτροπής. Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία της απεργιακής επιτροπής, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠειραιάΓ. Κυριαζάκος υπογράμμισε: "Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και συμπαραστεκόμαστε μ' όλες μας τις δυνάμεις, γιατί εκτός από τα πολλά προβλήματα που έχουν, αγωνίζονται να παραμείνει η υγεία δημόσια και αυτό άμεσα αφορά εμάς τους συνταξιούχους".

Η Α. Μπομποτά,μέλος της απεργιακής επιτροπής στο Νοσοκομείο "Μεταξά", παρέλαβε το ψήφισμα συμπαράστασης των συνταξιούχων και τόνισε: "Αυτό που κάνατε σήμερα για μας ήταν πολύ σημαντικό. Η περίθαλψη θα χειροτερέψει. Παλεύουμε για να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο, από το οποίο κύρια πλήττονται οι πολίτες".

Διευρύνεται η αλληλεγγύη προς τους γιατρούς

"Το νομοσχέδιο - "δολοφόνος" ενάντια στο πολυτιμότερο αγαθό της υγείας που αδίστακτα προωθεί η κυβέρνηση, επιχειρεί την εκ νέου καταλήστευση των ταμείων, την κατάρρευσή τους, την πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, που "συμβάλλει στην αναβάθμιση και υπεράσπιση της δημόσιας υγείας".

"Ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στους στόχους και τις επιδιώξεις της παραδομένης άνευ όρων κυβέρνησης στις απαιτήσεις των ισχυρών, είναι η ανάπτυξη και κοινή δράση ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους" υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στη δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης της υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) συμπαραστέκεται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών για "δημόσια, ισότιμη, δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες, για να μην ανοίξει η πόρτα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης"."Ο αγώνας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΛ, για το κοινωνικό αγαθό της υγείας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάρει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των νοσοκομείων και όλων των φορέων υγείας".

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και το σωματείο "Στέφενσων" εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και τονίζουν: "Ο αγώνας για την υπεράσπιση και βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Νομού Αττικής, Πειραιά και νήσων με ομόφωνη απόφασή του συμπαραστέκεται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Ο αγώνας τους, τονίζει το ΔΣ, αφορά όλους τους εργαζόμενους και απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς και τη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας. Τέλος, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο Σύλλογος των Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων του Νομού Αττικής - Πειραιά και νήσων σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που φιλοσοφία του είναι ότι η υγεία είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, βρίσκει τη συμπαράσταση των εργαζομένων στα φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση να προσφέρει ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, θα έπρεπε το νομοσχέδιο να προβλέπει: Αύξηση των δαπανών για την υγεία, καλύτερη οργάνωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς και αναβάθμιση του ρόλου του ΕΟΦ και όχι συρρίκνωσή του".

Η Πανελλήνια Ενωση Οξυγόνου - Ασετυλίνης συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΕΙΝΑΠ.

Επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας

Οχετός δυσφήμισης απ' το ΣΚΑΪ σε βάρος των γιατρών του "Ευαγγελισμού"

Ως πράξη ιδεολογικής τρομοκρατίας των γιατρών του ΕΣΥ και διαπόμπευσής τους μέσα απ' τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - και μάλιστα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων - θεωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις κακοήθεις καταγγελίες που ακούστηκαν απ' τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος εδώ και δυο μέρες μέρες παρουσιάζει τέσσερις γιατρούς του "Ευαγγελισμού" ως εμπόρους ανθρώπινων οργάνων.

Η τηλεοπτική δυσφήμιση διευθύνεται απ' τον επαγγελματία του είδους Ν. Ευαγγελάτο,την επί χρόνια παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης - αλήθεια, γιατί δεν τις έκανε εκεί τις καταγγελίες της; - Ε. Δανιά και συμπληρώνεται με την παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα του επίσης γνωστού από ανάλογου ύφους υποθέσεις δικηγόρου Αλ. Κούγια.

Η ιστορία έχει ως εξής, όπως προκύπτει, απ' τα στοιχεία που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα απ' το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Το Νοέμβρη του 1996 χειρουργήθηκε στον "Ευαγγελισμό" ο Κ. Δανιάς για καρκίνο στο παχύ έντερο. Ακολούθησε και αφαίρεση του νεφρού, στον οποίο είχε γίνει μετάσταση του καρκίνου, όπως έδειξε η ιστολογική εξέταση που έγινε και βεβαιώνεται με πιστοποιητικό του νοσοκομείου, που φέρει ημερομηνία 8.12.1996.

Ο ασθενής - κατά χτεσινοβραδινή δήλωση του δικηγόρου Αλ. Κούγια - κατέθεσε μήνυση κατά των γιατρών του "Ευαγγελισμού" για σκόπιμη ή εξ αγνοίας αφαίρεση του νεφρού - που είχε τον καρκίνο δηλαδή. Από προχτές όμως το βράδυ η κόρη του χειρουργηθέντος βγαίνει από εκπομπή σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και -δηλώνοντας ότι θα "γίνει και Κατίνα" - κατηγορεί τους γιατρούς του "Ευαγγελισμού" ότι αφαίρεσαν το νεφρό και τον πούλησαν, ενώ χτες βράδυ μίλησε για φακελάκι ενός απ' τους γιατρούς.

Οι τέσσερις γιατροί που δέχτηκαν τον οχετό της, δήθεν, δημοσιογραφικής έρευνας είναι ο διευθυντής της Α Χειρουργικής Κλινικής Ευ. Χατζηγιαννάκης, ο χειρουργός Σ. Μπαράτσης, ο ουρολόγος Δ. Φαρμάκης και ο ειδικευόμενος Μ. Σκούλος.

Αμέσως μετά το διασυρμό, σύσσωμο το προσωπικό του "Ευαγγελισμού" αντέδρασε οργισμένα, θεωρώντας όσα συνέβησαν ως προσβολή του ίδιου του νοσοκομείου και του προσωπικού. Ανακοινώσεις με τις οποίες διαψεύδουν τις σαθρές κατηγορίες εξέδωσαν η Επιστημονική Επιτροπή - που προσυπογράφεται απ' τον πρόεδρο του νοσοκομείου Φ. Μήτση - και η Επιτροπή Δεοντολογίας του νοσοκομείου. Επίσης ο Ευ. Χατζηγιαννάκης έστειλε εξώδικο προς το ΣΚΑΪ, που διαβάστηκε μόνο κατά μέρος στο αντίστοιχο τηλεοπτικό δελτίο και κάτω απ' τον τίτλο "Εμπόριο οργάνων;".

Σήμερα θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του "Ευαγγελισμού", ώρα 12 μ., ενώ το θέμα απασχόλησε χτες και τη Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ που καταδίκασε το γεγονός.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Χ. Ζαχαρόγιαννης,είπε στη Συνέλευση ότι η πρόκληση αυτή αφορά όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και γι' αυτό και το ΔΣ της Ενωσης θα την αντιμετωπίσει ως τέτοια με κάθε τρόπο και μέσο.

Λεζάντα 1ου

Από την κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ έξω απ' το υπουργείο Υγείας

Λεζάντα 3ου

Οι συνταξιούχοι υπερασπίζονται το ΕΣΥ

Ενθετο στο 3ο Ο αγωνιστικός χαιρετισμός

Οι συνταξιούχοι παρέδωσαν στους γιατρούς το παρακάτω ψήφισμα: "Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΠΕΣ, ΝΑΤ, Μετάλλου, Εκτελωνιστών, ΠΕΣΠΕΝ, ΠΕΣΜΕΝ, ΤΕΒΕ Νίκαιας, ΙΚΑ Λιμενεργατών, Ηλεκτρολόγων, που στους κόλπους τους έχουν ασφαλισμένους με βεβαρημένη υγεία και ιδιαίτερα με αναπηρίες βαριές, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το απαράδεκτο νομοσχέδιο σκούπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο αυτό θα οδηγήσει παραπέρα στην επιδείνωση της υγείας των ήδη καταταλαιπωρημένων συνταξιούχων, αλλά και άλλων ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα. Οι συνταξιούχοι με αποφασιστικότητα και παραπέρα αγωνιστικές διαθέσεις στέκονται στο πλευρό των υγειονομικών που παλεύουν για αναβαθμισμένη δημόσια υγεία και όχι υγεία στα χέρια ιδιωτών αεριτζήδων, κερδοσκόπων που βλέπουν την υγεία να μετατρέπεται σε πακτωλό χρημάτων σε βάρος των χαμηλών στρωμάτων, όπως αυτό εκφράζεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο και οποιοδήποτε άλλο σύστημα ενάντια στα δίκαια των εργαζομένων και συνταξιούχων".

Και το ψήφισμα καταλήγει: "Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Οι συνταξιούχοι στο πλευρό σας".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ