Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας

Οχετός δυσφήμισης απ' το ΣΚΑΪ σε βάρος των γιατρών του "Ευαγγελισμού"

Ως πράξη ιδεολογικής τρομοκρατίας των γιατρών του ΕΣΥ και διαπόμπευσής τους μέσα απ' τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - και μάλιστα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων - θεωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις κακοήθεις καταγγελίες που ακούστηκαν απ' τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος εδώ και δυο μέρες μέρες παρουσιάζει τέσσερις γιατρούς του "Ευαγγελισμού" ως εμπόρους ανθρώπινων οργάνων.

Η τηλεοπτική δυσφήμιση διευθύνεται απ' τον επαγγελματία του είδους Ν. Ευαγγελάτο,την επί χρόνια παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης - αλήθεια, γιατί δεν τις έκανε εκεί τις καταγγελίες της; - Ε. Δανιά και συμπληρώνεται με την παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα του επίσης γνωστού από ανάλογου ύφους υποθέσεις δικηγόρου Αλ. Κούγια.

Η ιστορία έχει ως εξής, όπως προκύπτει, απ' τα στοιχεία που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα απ' το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Το Νοέμβρη του 1996 χειρουργήθηκε στον "Ευαγγελισμό" ο Κ. Δανιάς για καρκίνο στο παχύ έντερο. Ακολούθησε και αφαίρεση του νεφρού, στον οποίο είχε γίνει μετάσταση του καρκίνου, όπως έδειξε η ιστολογική εξέταση που έγινε και βεβαιώνεται με πιστοποιητικό του νοσοκομείου, που φέρει ημερομηνία 8.12.1996.

Ο ασθενής - κατά χτεσινοβραδινή δήλωση του δικηγόρου Αλ. Κούγια - κατέθεσε μήνυση κατά των γιατρών του "Ευαγγελισμού" για σκόπιμη ή εξ αγνοίας αφαίρεση του νεφρού - που είχε τον καρκίνο δηλαδή. Από προχτές όμως το βράδυ η κόρη του χειρουργηθέντος βγαίνει από εκπομπή σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και -δηλώνοντας ότι θα "γίνει και Κατίνα" - κατηγορεί τους γιατρούς του "Ευαγγελισμού" ότι αφαίρεσαν το νεφρό και τον πούλησαν, ενώ χτες βράδυ μίλησε για φακελάκι ενός απ' τους γιατρούς.

Οι τέσσερις γιατροί που δέχτηκαν τον οχετό της, δήθεν, δημοσιογραφικής έρευνας είναι ο διευθυντής της Α Χειρουργικής Κλινικής Ευ. Χατζηγιαννάκης, ο χειρουργός Σ. Μπαράτσης, ο ουρολόγος Δ. Φαρμάκης και ο ειδικευόμενος Μ. Σκούλος.

Αμέσως μετά το διασυρμό, σύσσωμο το προσωπικό του "Ευαγγελισμού" αντέδρασε οργισμένα, θεωρώντας όσα συνέβησαν ως προσβολή του ίδιου του νοσοκομείου και του προσωπικού. Ανακοινώσεις με τις οποίες διαψεύδουν τις σαθρές κατηγορίες εξέδωσαν η Επιστημονική Επιτροπή - που προσυπογράφεται απ' τον πρόεδρο του νοσοκομείου Φ. Μήτση - και η Επιτροπή Δεοντολογίας του νοσοκομείου. Επίσης ο Ευ. Χατζηγιαννάκης έστειλε εξώδικο προς το ΣΚΑΪ, που διαβάστηκε μόνο κατά μέρος στο αντίστοιχο τηλεοπτικό δελτίο και κάτω απ' τον τίτλο "Εμπόριο οργάνων;".

Σήμερα θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του "Ευαγγελισμού", ώρα 12 μ., ενώ το θέμα απασχόλησε χτες και τη Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ που καταδίκασε το γεγονός.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Χ. Ζαχαρόγιαννης,είπε στη Συνέλευση ότι η πρόκληση αυτή αφορά όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και γι' αυτό και το ΔΣ της Ενωσης θα την αντιμετωπίσει ως τέτοια με κάθε τρόπο και μέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ