Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Τσιμεντάρουν "αβέρτα" τα αρχαία

Μπορεί οι κάτοικοι της Καστέλλας να κινητοποιούνται για να μην τσιμεντοποιηθεί το οικόπεδο Ευσταθίου, όπου εδώ και τέσσερις βδομάδες καταστρέφεται ο αρχαιολογικός χώρος. Μπορεί το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά να έχει αποφασίσει την άρση της άδειας για την κατασκευή κτιρίου στο χώρο. Ομως στο γιαπί του χώρου, όπου θάβονται τα αρχαία, συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι εργασίες, έτσι που να δημιουργηθούν και τετελεσμένα γεγονότα.

Από την άλλη ο δήμαρχος του Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης, ο υπουργός Πολιτισμού Βαγγέλης Βενιζέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης και ο νομάρχης Πειραιά "κάνουν τα στραβά μάτια".

Τη στάση τους καταγγέλλουν με χτεσινή τους ανακοίνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Παναγιώτης Σαλπέας, Κώστας Τζατζάνης και Ανδρέας Κόλλας.Ο δήμαρχος Πειραιά καταγγέλλεται διότι "δεν εκτελεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να σταματήσει αμέσως, νόμιμα και νομότυπα, τις εργασίες, σύμφωνα με την υποχρέωσή του για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, που στην περίπτωση αυτή ο νόμος ορίζει και επιβάλλει τη διαδικασία της "παρεμπίπτουσας έρευνας", σύμφωνα άλλωστε και με γραπτή γνωμάτευση της νομικής του υπηρεσίας. Που ενώ γνωρίζει ότι λείπει σημαντικό χαρτί από το φάκελο της άδειας, δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της. Που ενώ έχει και νέα στοιχεία σοβαρών αμφιβολιών για την ιδιοκτησία, που συμπεριλαμβάνονται στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του σαν αρμόδιος προϊστάμενος των υπηρεσιών του. Που ενώ αγνόησε σήμα του η αστυνομική αρχή σε συνεννόηση με την εισαγγελία, δεν υπεράσπισε το κύρος του και τις αρμοδιότητές του".

Καταγγέλλεται ο υπουργός Πολιτισμού σαν κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου, "εκεί όπου παρά την απόφαση του αρμόδιου αρχαιολογικού συμβουλίου δεν ολοκληρώνεται σκόπιμα η ανασκαφή, μην τυχόν και η αξία του συνολικού ευρήματος δε συνάδει με την οικοδόμηση".

Καταγγέλλεται επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος για μακρόχρονη μεθόδευση στην τσιμεντοποίηση του χώρου, για το ΠΔ που εξέδωσε για να κτίσει ο ιδιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ