Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρομοκρατούν για να κρύψουν "αμαρτωλές ιστορίες"

Ανακοίνωση - καταγγελία της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών"

Την απαράδεκτη τρομοκρατική επίθεση που έφθασε και σε απειλή της σωματικής ακεραιότητας του Μάριου Καμακάρη,εκπροσώπου της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών",από κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των κινητικά αναπήρων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δε θέλουν για κανένα λόγο να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία γύρω από τα μέλη και την οργάνωση του συνεδρίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΠΚΑ), "γιατί θα 'ρθουν στην επιφάνεια αμαρτωλές ιστορίες... ".

Συγκεκριμένα ο Μ. Καμακάρης επισκέφτηκε την Παρασκευή 27 Ιούνη τα γραφεία της ΕΟΠΚΑ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Παραπληγικών (ΠΑΣΠ), προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις της ΕΣΚ για τα προβλήματα των κινητικά αναπήρων στο χώρο. Παράλληλα ζήτησε στοιχεία για τον τρόπο συγκρότησης της Ομοσπονδίας, καθώς και αποδειχτικά στοιχεία για τη γνησιότητα των συνέδρων που πήραν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας που έγινε στις 8 του Ιούνη. Ομως τα στοιχεία που ζήτησε και οι προτάσεις που κατέθεσε ο συνδικαλιστής της ΕΣΚ, δε βρήκαν "πρόσφορο έδαφος... ". Τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΣΠ και ειδικότερα ο γραμματέας της ΕΟΠΚΑ, Β. Δημητριάδης,επιτέθηκαν με αχαρακτήριστες εκφράσεις στον Μάριο Καμακάρη, και ο Β. Δημητριάδης έφτασε σε σημείο να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα του συνδικαλιστή.

"Οι παραπάνω ενέργειες, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η "ΕΣΚ Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών", γίνονται από συγκεκριμένα στελέχη με σκοπό να πνίξουν τη γνήσια φωνή που αναπτύσσεται στο χώρο των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων. Γίνονται από ανθρώπους που μετέτρεψαν τους συλλόγους από όργανα αντίστασης και διεκδίκησης λύσεων στα οξυμένα προβλήματα, σε όργανα χειραγώγησης των κινητικά αναπήρων. Από στελέχη που εξυπηρετούν την αντιλαϊκή και αντιαναπηρική κυβερνητική πολιτική, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται με αδιαφάνεια τα γνωστά αμαρτωλά προγράμματα της ΕΕ".

Κρύβουν παρανομίες

Οπως καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΕΣΚ, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δε θέλουν για κανένα λόγο να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία γύρω από τα μέλη του συλλόγου και την οργάνωση του συνεδρίου, γιατί θα 'ρθουν στην επιφάνεια αμαρτωλές ιστορίες...

Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ, επισημαίνουν ότι ο ΠΑΣΠ, ο οποίος έχει και τα περισσότερα μέλη στην ΕΟΠΚΑ, εγγράφει στη δύναμή του χωρίς κανένα ιατρικό πιστοποιητικό οποιονδήποτε δηλώνει ανάπηρος ή πάσχων από χρόνια ασθένεια όπως καρδιοπαθείς και διαβητικούς! Παράλληλα επισημαίνουν ότι η πρόσκληση του συνεδρίου της ΕΟΠΚΑ για συμμετοχή των συνέδρων σε αυτό και την υποβολή υποψηφιότητάς τους, έφτασε σε κάποιους δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, με αποτέλεσμα μια σειρά παραπληγικών να αποκλειστούν από το ψηφοδέλτιο, για την εκλογή τους στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Η ΕΣΚ υπογραμμίζει τέλος ότι "οι παραπάνω μεθοδεύσεις και τρομοκρατικές ενέργειες ,όχι μόνο δε θα πτοήσουν τους αγωνιστές συνδικαλιστές της ΕΣΚ, αλλά θα πρωτοστατήσουν μαζί με τους άλλους αγωνιστές για τον εκδημοκρατισμό και την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλιά, σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ