Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Η νεολαία επιμένει να αντιστέκεται

Σε όλες τις γειτονιές απλώνονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας. Μήνυμα αντίστασης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ έστειλαν προχτές το βράδυ από την πλατεία Αγίας Λαύρας στον Υμηττό οι νέοι και οι νέες, που συμμετείχαν σε εκδήλωση, στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

Η πλατεία στολισμένη με ταμπλό και πανό, όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά του "κοινωνικού διαλόγου", της πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε", αλλά και για τη λιτότητα στην παιδεία. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε βιβλιοθήκη, ενώ οι Κνίτες και οι Κνίτισσες διακινούσαν τον "Οδηγητή" και το ερωτηματολόγιο σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Η Ελλη Κατσούλη,μέλος της Οργάνωσης Υμηττού της ΚΝΕ ανοίγοντας την εκδήλωση είπε ότι το ερώτημα που τίθεται σήμερα στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου είναι "αντίσταση ή υποταγή στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων" και σημείωσε: "Είναι επιτακτική ανάγκη, μονόδρομος η δημιουργία ενός πανίσχυρου αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού και φιλειρηνικού μετώπου των λαών της Ευρώπης και του κόσμου. Ενός μετώπου που θα αντιπαλέψει τον εθνικισμό, το σοβινισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, το ρατσισμό".

Στη συνέχεια χαιρέτισε "τη νεολαία που επιμένει να αντιστέκεται και να αντεπιτίθεται" ο Μιχάλης Βασσάλος,πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Υμηττού, καλώντας τη συνειδητοποιημένη νέα γενιά να αγωνίζεται καθημερινά γι' αυτά που της ανήκουν.

Για τη χώρα μας που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις εντολές του ΝΑΤΟ και στέλνει εκστρατευτικά σώματα στη Βοσνία, στην Αλβανία, μετατρέποντας σταδιακά τον ελληνικό στρατό από εθνικό σε μισθοφορικό, ιδρύοντας νέα στρατηγεία και φεσώνοντας τον ελληνικό λαό με 4 τρισ. δραχμές για εξοπλιστικά προγράμματα, με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής, έκανε λόγο ο Δημήτρης Ηλιόπουλος,εκπρόσωπος από τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

"Σήμερα νόμος είναι το δίκαιο του ισχυρού ή με άλλα λόγια ο νόμος της ζούγκλας. Κόντρα σ' αυτά οι νέοι δίνουν τη δική τους απάντηση. Αρνούνται να κληρονομήσουν ένα μέλλον με πολέμους και βία. Αρνούνται να γίνουν τροφή για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουν το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, παλεύουν για την ειρήνη", τόνισε ο Δ. Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα "Ηχώ" και "Σύμπραξις".

Οι αυριανές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα προφεστιβαλικών, αύριο, στο Λεκανοπέδιο έχει ως εξής:

  • Στο Μπραχάμι,στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, με θέμα την ειρήνη και την αντιιμπεριαλιστική δράση και ομιλητή τον Π. Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στον Περισσό,στην Αγ. Αναστασία, με θέμα τα ναρκωτικά και ομιλήτρια την Ελ. Μανιάτη,μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στο Κάτω Χαλάνδρι,στην Πλατεία Χίου, με θέμα την ειρήνη και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και το Αιγαίο και ομιλήτρια την Κλ. Χέσπερ,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο Περιστέρι,στη Ν. Ζωή, στις μπασκέτες του Πολύκαρπου, με θέμα τον"κοινωνικό διάλογο" και την παιδεία και ομιλητή τον Γ. Μπαγιαρτάκη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στην Πεύκη,στο Ηλιακό Χωριό, με θέμα τα ναρκωτικά και ομιλητή τον Γ. Παπαδόπουλο,μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στου Ζωγράφου,στην Πλατεία Γαρδένιας, με θέμα τα ναρκωτικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ