Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
6Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Μήνυμα στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποστηρικτές τους

Ολα δείχνουν ότι η συμμετοχή της νεολαίας θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η βάση της Σούδας θα "περικυκλωθεί" από τη νεανική στρατιά της ειρήνης

Αύριο αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη η νεολαιίστικη "στρατιά" της ειρήνης και της αντιιμπεριαλιστικής δράσης, που φέτος έχει στόχο την αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας. Νέες και νέοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, για δύο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, θα στείλουν το μήνυμα στους ιμπεριαλιστές και στους ντόπιους υποστηρικτές τους, ότι η νεολαία της Ελλάδας θέλει μια ζωή ειρηνική, χωρίς ΝΑΤΟικές βάσεις στο έδαφος της πατρίδας τους.

Οι εξορμήσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ στα στέκια της νεολαίας συνεχίζονται καθημερινά, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερες συμμετοχές στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της Οργάνωσης. Οπως είπε στο "Ρ" ο Αντρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ: "Οι εξορμήσεις των νέων κομμουνιστών και η επαφή τους με τους νέους συναντούν την ευρεία αποδοχή αυτής της δραστηριότητας. Φαίνεται ότι το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα μπορεί να κυριαρχεί στις νεανικές συνειδήσεις, όταν και όπου η ΚΝΕ ανοίγει το θέμα και εξηγεί τις θέσεις της. Γι' αυτό τις δύο μέρες που μένουν θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στα στέκια της νεολαίας, μεταφέροντας το μήνυμα της αντιιμπεριαλιστικής δράσης και διεξόδου σε ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους. Η μέχρι τώρα συμμετοχή στην ίδια την εκδήλωση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι εκατοντάδες νεολαίοι θα ταξιδέψουν από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη για να διαδηλώσουν με την ΚΝΕ. Το ίδιο και από τις γειτονιές της Αθήνας και τον Πειραιά. Πιστεύουμε ότι όσο πλησιάζει η ώρα της αναχώρησης ακόμα περισσότερες θα γίνουν οι συμμετοχές. Οι μαζικές εξορμήσεις που οργανώνονται δίνουν αυτήν την αισιοδοξία".

Το πρόγραμμα της διήμερης κινητοποίησης έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Ιούλη, 6μμ,συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Σάββατο 5 Ιούλη:

  • 7 π.μ.,άφιξη στην κατασκήνωση στην παραλία Αγ. Απόστολοι των Χανίων (Ομορφη, καθαρή θάλασσα, πλήρης υποδομή, φαγητό από καντίνα).
  • 6 μ.μ. - 9 μ.μ.,ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ της εισόδου της αμερικανικής βάσης στη Σούδα.
  • 9.30 μ.μ.,θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πόλη και το λιμάνι των Χανίων.
  • 11.30 μ.μ.,στο χώρο της κατασκήνωσης θα ξεκινήσει νυχτερινή συναυλία, με θεατρική παράσταση, ελληνικό ροκ, παραδοσιακή κρητική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Κυριακή 6 Ιούλη:

10 π.μ. - 1 μ.μ., θα γίνουν αθλητικοί αγώνες ανάμεσα σε ομάδες των Οργανώσεων και τοπικές ομάδες.

Ο χρόνος μέχρι τις 5μμ θα είναι ελεύθερος για μπάνιο κλπ.

6μμ αναχώρηση από Σούδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ