Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ
Προχωρά κανονικά το ξεπούλημα

Αποφασισμένη να προχωρήσει στο ξεπούλημα της Β Ακτής Βούλας, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτες και μέσω αδιαφανών και παράνομων διαδικασιών, εμφανίζεται η ηγεσία του ΕΟΤ, εμμένοντας στις θέσεις της για μετατροπή της πλαζ σε "θεματικό πάρκο αναψυχής νερού" (waterland). Παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, τις δυναμικές αντιδράσεις των δημοτών που αντιτίθενται στο συγκεκριμένο σχέδιο και τις έντονες ενστάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας σχετικά με τα αποτελέσματα του προωθούμενου από τον ΕΟΤ εγχειρήματος, ο Ν. Σκουλάς ξεκαθάρισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου πως ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση της έκτασης θα προχωρήσει κανονικά.

Ο γγ του ΕΟΤ, επικαλούμενος πρότερη (1994) συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού και του τότε δημάρχου Βούλας, απέδωσε την άρνηση του νυν δημάρχου Κ. Φαμέλη να "ενδώσει" στα σχέδια απαλλοτρίωσης της πλαζ σε πολιτικές σκοπιμότητες και σε επιδίωξη προσωπικής προβολής του τελευταίου, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Ν. Σκουλά, η κατασκευή του "θεματικού πάρκου", αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος Βούλας, δε συνιστά υποβάθμιση της περιοχής, εφόσον η επενδυτική πρόταση που θα εγκριθεί με βάση το διαγωνισμό θα πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (απαγόρευση λειτουργίας νυχτερινού κέντρου, καζίνο ή συνεδριακού κέντρου και αντ' αυτών κατασκευή μικροεγκαταστάσεων όπως κυλικείο, εστιατόριο κλπ.). Ο βασικός λόγος που, κατά τον ίδιο, καθιστά αναγκαία τη μετατροπή της Β Ακτής από χώρο κολύμβησης σε κέντρο αναψυχής είναι ότι ο πυθμένας της θάλασσας είναι... λασπώδης, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται η χρήση της για κολύμβηση και να υστερεί σε αριθμό λουόμενων σε σχέση με τις γειτονικές πλαζ Βουλιαγμένης, Βάρκιζας και Κάτω Βούλας.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει η προεπιλογή της καταλληλότερης προσφοράς (υποβλήθηκαν τέσσερις) από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης. Με βάση το σχέδιο που θα προκριθεί, θα εκδοθεί αργότερα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον Οργανισμό Αθήνας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο επενδυτή.

Ο γγ του ΕΟΤ υποστήριξε, τέλος, ότι δεν είναι παράνομη η υποψηφιότητα του εφοπλιστή Κ. Βερνίκου για την ανάληψη του έργου - ο τελευταίος είναι παράλληλα μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού - εφόσον δεν έχει την ιδιότητα μέλους της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών. Κι όμως, ακόμα και στους μικροδιαγωνισμούς που διοργανώνουν περιοδικά, εταιρίες αναψυκτικών κτλ., εξαιρούνται από τη συμμετοχή σε αυτούς, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αλλά και οι κοντινοί συγγενείς τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ