Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Αναστολή της επίσχεσης εργασίας

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει για χτες βράδυ και τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αίτημα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων από την αρχή του έτους!

Την αναστολή των κινητοποιήσεων (επίσχεση εργασίας) αποφάσισε χτες το μεσημέρι η ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε ένδειξη "καλής θέλησης" και για να αποφευχθεί η αναστάτωση στις αερομεταφορές στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Κάτι που όφειλαν να κάνουν κυβέρνηση και διοίκηση της ΥΠΑ, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Την απόφαση για την αναστολή της επίσχεσης εργασίας ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αν η κυβέρνηση τηρήσει την ίδια τακτική, του εμπαιγμού και της "λάσπης" κατά των εργαζομένων, χωρίς να δώσει λύση στο πρόβλημα, τότε αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη για "ό,τι συμβεί τις επόμενες μέρες". Αναφερόμενος στην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για τη διάλυση της ΥΠΑ και τη σύσταση ανωνύμων εταιριών, κατήγγειλε ότι πίσω απ' τις ΑΕ κρύβεται η παραχώρηση της διαχείρισης κερδοφόρων αεροδρομίων σε γερμανικά συμφέροντα, όπως έγινε με το υπό κατασκευή αεροδρόμιο Σπάτων. Απαντώντας στις δημόσιες, αλλά αόριστες καταγγελίες του υπουργού Μεταφορών, Χάρη Καστανίδη,ότι "υπάρχουν άνθρωποι στο συνδικαλιστικό πυρήνα που δε θέλουν την εξέλιξη" και γι' αυτό υπονομεύουν την "εξυγιαντική τομή" στην ΥΠΑ (σ.σ. ίδρυση ΑΕ), κάλεσε τον υπουργό να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν το πράξει, θα πρέπει να παραιτηθεί. Οσον αφορά τις υποσχέσεις κυβέρνησης και διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν στους εργαζόμενους σε 15 μέρες, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ παρέπεμψε σε υποσχέσεις - "καρμπόν", που έγιναν από το περασμένο Πάσχα!

Στη χτεσινή συνέντευξη της ΟΣΥΠΑ παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ρώτας επισήμανε ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα το ΚΚΕ θα συμπαρασταθεί με συγκεκριμένες πράξεις και όχι με λόγια, μέσα και έξω από τη Βουλή, στα προβλήματα των εργαζομένων στην ΥΠΑ και στον αγώνα τους για τη διατήρηση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα της ΥΠΑ, με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διαχείριση όλων των πολιτικών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σπάτων. Υπενθύμισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ όντας στην αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει δημόσια σε συνέντευξη Τύπου ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μεθόδευε ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ΥΠΑ, με προπομπό το αεροδρόμιο Σπάτων. Τόνισε ότι το ΚΚΕ χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος των εργαζομένων στην ΥΠΑ (96,2% ενιαία και δημόσια ΥΠΑ) και υπογράμμισε ότι η ΟΣΥΠΑ επωμίζεται το τεράστιο καθήκον να τιμήσει το αποτέλεσμα αυτό με κάθε μέσο και τρόπο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ν. Καϊμάκης χαρακτήρισε "επιπόλαιη και επικίνδυνη" τη στάση του υπουργού Μεταφορών και είπε ότι ο ΣΥΝ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση το Σάββατο(2000-10-05 00:00:00.0)
Απεργία εξήγγειλε η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ(2000-09-13 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας στα αεροδρόμια(2000-06-28 00:00:00.0)
Ομόφωνη απόφαση για ενιαία και δημόσια ΥΠΑ(2000-02-19 00:00:00.0)
«Δεκανίκι » της κυβέρνησης ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ(1999-11-26 00:00:00.0)
Μέτωπο για τη σωτηρία της ΥΠΑ(1997-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ