Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία εξήγγειλε η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ

Να δικαιολογήσει την απραξία της, αλλά και τη συναινετική της στάση στα κυβερνητικά σχέδια στον τομέα των αερομεταφορών, επιχείρησε ουσιαστικά χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον ότι η σύμβαση του αεροδρομίου Σπάτων καταδικάζει και την ΥΠΑ και τους εργαζόμενους και ότι με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου μένουν μετέωροι όσοι σήμερα εργάζονται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι εκπρόσωποι της ηγεσίας της ΟΣΥΠΑ πέρασαν σε υποκριτική επίθεση. Αφού ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι «έπραξαν το καθήκον τους», αλλά οι διοικητές της ΥΠΑ «πέρασαν» το δικό τους, είπαν ότι τώρα ήρθε η ώρα των ...κινητοποιήσεων!

Ετσι, εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για μεθαύριο, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νέου Οργανισμού ΥΠΑ, που καταρτίστηκε ερήμην των εργαζομένων και στις «αυθαίρετες παραχωρήσεις» αρμοδιοτήτων της ΥΠΑ στην «Αερολιμήν Αθηνών», σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασ. Αλεβιζόπουλος προχώρησε σε καταγγελίες κατά των προηγούμενων διοικήσεων της ΥΠΑ, αλλά άφησε στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική. Οι κύριες ευθύνες που αποδίδει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στις διοικήσεις είναι «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στις διαδικασίες για την παρουσία της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Σπάτων και έλλειψη «μέριμνας» για την τύχη του προσωπικού, όταν σταματήσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού, με δεδομένο ότι η εταιρία του αεροδρομίου προσλαμβάνει δικό της προσωπικό. Επίσης, κατηγορεί τη διοίκηση ότι δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις, με επακόλουθο να υπολειτουργούν τα αεροδρόμια, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το αεροδρόμιο του Ελληνικού, λόγω έλλειψης προσωπικού στους τομείς ασφάλειας. Κατά τα άλλα, ο Β. Αλεβιζόπουλος προέβλεψε ότι το αεροδρόμιο Σπάτων δεν πρόκειται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο το Μάρτη του 2001 και ότι θα είναι ανεπαρκές για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στελέχη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) επισημαίνουν ότι ο αγώνας των εργαζομένων στην ΥΠΑ δεν μπορεί πλέον να είναι επιλεκτικός, αλλά εναντίον του συνόλου της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Για την ΥΠΑ υπογραμμίζουν ότι κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων είναι: ΥΠΑ ενιαία και 100% δημόσια, αποκλειστικά αρμόδια για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου των Σπάτων. Και, καταλήγοντας, τονίζουν ότι είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο απ' όλους τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των «διαρθρωτικών αλλαγών» που προωθούνται στον τομέα αυτό υπέρ των μονοπωλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αεροδρόμια... φιλέτα(2008-06-26 00:00:00.0)
Ζητούν τη διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(2008-05-22 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση το Σάββατο(2000-10-05 00:00:00.0)
Ομόφωνη απόφαση για ενιαία και δημόσια ΥΠΑ(2000-02-19 00:00:00.0)
«Δεκανίκι » της κυβέρνησης ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ(1999-11-26 00:00:00.0)
Αναστολή της επίσχεσης εργασίας(1997-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ