Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Αναγκαία η αγωνιστική διεκδίκηση αποκατάστασης των σεισμοπαθών

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα και εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης 

Κατάμεστη από εκπροσώπους μαζικών φορέων και κατοίκους της πόλης η αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ όπου έγινε η σύσκεψη
Κατάμεστη από εκπροσώπους μαζικών φορέων και κατοίκους της πόλης η αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ όπου έγινε η σύσκεψη
Η αναγκαιότητα μιας πολιτικής φθηνής λαϊκής κατοικίας με ευθύνη του κράτους και η αναγκαία για την ύπαρξη αυτής της πολιτικής άμεση αγωνιστική συσπείρωση των σεισμοπαθών και ολόκληρου του πληθυσμού, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χτυπήθηκε από το σεισμό, αναδείχτηκε στη διάρκεια της προχτεσινοβραδινής σύσκεψης, που έγινε στο Μενίδι, με συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ήταν η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και συμμετείχαν ο Σπύρος Χαλβατζής μέλος του ΠΓ αλλά και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη και από τα οποία προκύπτει η πλήρης αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων - κοροϊδία, από τους 7.128 ιδιοκτήτες κόκκινων και κίτρινων κατοικιών μόνο οι 2.274 έχουν κάνει αίτηση για δάνειο. Και από αυτές τις αιτήσεις έχουν εγκριθεί μόλις οι 1.071. Ενώ σε ό,τι αφορά την επιδότηση ενοικίου, στο τρίτο τρίμηνο έχουν γίνει 2.264 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί οι 585 και που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους.

Ο γραμματέας της ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ Μάρκος Αλεξίου, εξηγώντας στην ομιλία του τους λόγους που οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει αίτηση για δάνειο υπογράμμισε ότι «υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός από τον κόσμο να καταθέσει τα χαρτιά του για δάνειο, γνωρίζοντας ότι τα κονδύλια που θα εγκριθούν δεν του φτάνει ούτε για το 50% του συνολικού κόστους που χρειάζεται για την πλήρη αποκατάσταση. Ετσι γνωρίζοντας πολύ καλά τις οικονομικές του δυνατότητες, συνεχίζει αναγκαστικά να μένει στα κοντέινερ ή δυστυχώς να προχωρά σε επικίνδυνες κινήσεις όπως επιστροφή στο σπίτι του, με ή χωρίς μικρομερεμέτια και μικροεπισκευές». Ομως - συνέχισε - ακόμα και γι' αυτούς που έχουν κάνει αιτήσεις «η γραφειοκρατία σε ένα μεγάλο βαθμό καθορίζει τους ρυθμούς της αποκατάστασης. Εμείς λέμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτό, γιατί το πρόβλημα έχει επισημανθεί στα αρμόδια υπουργεία και δεν υπάρχει διάθεση για αντιμετώπιση». Επίσης, αναφέρθηκε στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στην περιοχή του Μενιδίου, γιατί, λόγω του σεισμού, πολλές μικρές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα έκλεισαν, καθώς και στα σχολεία που με δυσκολία βρίσκουν αίθουσες να κάνουν τα μαθήματά τους. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι γίνεται μια προσπάθεια να στεγαστούν τα σχολεία σε επικίνδυνα κτίρια. Τέλος, ανέδειξε το πρόβλημα των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μενιδίου και η Επιτροπή Σεισμόπληκτων «Αξιον Εστί». Παραβρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Αχαρνών Δ. Παπανίκας και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων . Ακόμα εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργαζομένων Δήμου Ανω Λιοσίων, Επαγγελματοβιοτεχνών Μενιδίου, Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», Γυναικών Αχαρνών, των Εξωραϊστικών Συλλόγων Αχαρνών «Πλάτωνας», «Αγίου Κωνσταντίνου», Μονοματίου, Πανοράματος Πάρνηθας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Πέτρου, οι Διοικήσεις των Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου και Ανω Λιοσίων και του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Μενιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ