Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιστορία τρέλας και απανθρωπιάς

Το δημόσιο αρνείται να καταβάλει το ποσόν των 7,7 εκατ. δραχμών σε πρώην φαντάρο, που τραυματίστηκε σε ώρα υπηρεσίας, επικαλούμενο τα ελλείμματα του προϋπολογισμού

Το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να καταβάλει το ποσόν των 7,7 εκατομμυρίων δραχμών σε πρώην φαντάρο που τραυματίστηκε σε ώρα υπηρεσίας! Το πιο εξωφρενικό και παράλογο είναι ότι το δημόσιο επικαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη, η οποία συνίσταται στις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τον κρατικό προϋπολογισμό!

Ιστορίες τρέλας και απανθρωπιάς, όταν καθημερινά σπαταλώνται δισεκατομμύρια ή πάνε στα διαπλεκόμενα. Και ξαφνικά βάλθηκαν να σουλουπώσουν την οικονομία. Σα δεν ντρέπονται οι μασκαράδες...

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Π. Σιδηρόπουλος τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι, όταν υπηρετούσε τη θητεία του, καθώς ανατράπηκε το στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαινε και οδηγούσε συνάδελφός του. Χρειάστηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Ο πρώην στρατιώτης στη συνέχεια προσέφυγε με αγωγή στη διοικητική Δικαιοσύνη, όπου και δικαιώθηκε. Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, του επιδίκασε το ποσό των 2.265.000 δραχμών που μαζί με τους νόμιμους τόκους ανέρχονταν στα 5.040.000 δραχμές, ενώ με τα δικαστικά έξοδα έφτανε τα 7.763.000 δραχμές.

Μάταια, ο Π. Σιδηρόπουλος περίμενε να του καταβάλει το δημόσιο (υπουργείο Οικονομικών) το παραπάνω ποσό, αφού το δημόσιο έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση και αρνήθηκε να την εκτελέσει.

Τελικά, ο πρώην οπλίτης αναγκάστηκε και πάλι να καταφύγει στη χρονοβόρα δικαστική οδό. Ο δικηγόρος του, αφού πήρε το απόγραφο, έτσι ονομάζεται στη δικαστική ορολογία, με δικαστικό επιμελητή ζήτησε από τη ΔΟΥ Ενσήμων Αθηνών την αναγκαστική κατάσχεση του ποσού των 7,7 εκατ. δραχμών.

Οταν ξύπνησε από το λήθαργο ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών επέλεξε τη μέθοδο της αίτησης αναστολής και ανακοπής, υποστηρίζοντας ότι το ποσό δεν είναι 7,7, αλλά 3,3 εκατ. δραχμές. Το επιχείρημα που επικαλούνται οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών στην αίτηση αναστολής και ανακοπής είναι ότι το δημόσιο θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, γιατί θα παρουσιαστεί έλλειμμα στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού 7,7 εκατ. δραχμές! Επίσης, το δημόσιο ισχυρίζεται ότι οι νόμιμοι τόκοι δεν είναι 5 εκατ. δραχμές, όπως επιδίκασαν τα διοικητικά δικαστήρια, αλλά 1,1 εκατ. δραχμές. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ