Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Η κυβέρνηση οδηγεί τους γιατρούς στα δικαστήρια

Οι γιατροί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας
Οι γιατροί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας
Με αυταρχικά μέτρα και παραπομπές στα δικαστήρια προσπαθεί να κάμψει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις κατά τόπους αντιδράσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που προσπαθεί να επιβάλλει.

Νέο «κατόρθωμα» του υπουργείου, αλλά και δείγμα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι, για την εφαρμογή της λεγόμενης μεταρρύθμισης, η παραπομπή 40 γιατρών του νοσοκομείου της Αρτας, οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας ασφαλή προγράμματα εφημεριών, αλλά και δεδουλευμένες αποδοχές τους, που εκκρεμούν από το φθινόπωρο του 1999.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να τρομοκρατήσει με απειλές τους αγωνιζόμενους γιατρούς, αλλά και την επίσης αποτυχημένη παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, το οποίο αυτοαναγορευόμενο σε δικαστικό λειτουργό ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Αρτας, ακολούθησε, την περασμένη Παρασκευή, η κατάθεση -εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου- αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αρτας. Η διοίκηση ζήτησε την παύση των κινητοποιήσεων των γιατρών, με την αιτιολογία ότι είναι παράνομες, ενώ κατάφερε να δοθεί, έως την εκδίκαση της υπόθεσης, προσωρινή διαταγή παύσης της κινητοποίησης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει σήμερα, ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν 40 γιατροί του νοσοκομείου. Η απαράδεκτη μάλιστα παραπομπή των γιατρών στα δικαστήρια έγινε με την καθοδήγηση του υπουργού Υγείας, όπως ο ίδιος ομολόγησε στους γιατρούς του νοσοκομείου Αρτας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα.

Καταδικάζειη ΝΕ Αρταςτου ΚΚΕ

«Οι πρωτοφανείς αυτές εξελίξεις για τα δεδομένα του νομού μας και για ένα ευαίσθητο - από κάθε άποψη - χώρο, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά, ότι οι αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές συνοδεύονται με αντιδημοκρατικά και αυταρχικά μέτρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της υγείας για την εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση, που ανοίγει το δρόμο για παραπέρα ιδιωτικοποίηση και της υγείας, όπως επίσης και τη συνεχή μείωση των κοινωνικών δαπανών του προϋπολογισμού που καθιστά αδύνατη τη στοιχειώδη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους γιατρούς και καλεί τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και με την παρουσία τους στο χώρο των δικαστηρίων σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Καταλήγοντας, η ΝΕ Αρτας επισημαίνει ότι η επίθεση της κυβέρνησης κατά της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας αποτελεί μέρος της γενικότερης επίθεσης που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία και παιδεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) και καλεί τους εργαζόμενους του νομού να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια - μέσα από τους μαζικούς φορείς - για τη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου αντίστασης και πάλης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ