Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΣΥΠΑ
Ζητούν τη διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Επεσαν και οι μάσκες στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με την πλειοψηφία ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ να ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)! Οι παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ, καταστρατηγώντας την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, ζητούν εγγράφως συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, για να συζητήσουν το θέμα της «Δημιουργίας Νομικού Προσώπου παροχής Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας εκτός ΥΠΑ, το οποίο εργολαβικά θα παρέχει υπηρεσίες στην ΥΠΑ, για τις οποίες θα αμείβεται από αυτήν». Οπως μάλιστα επισημαίνεται στην επιστολή, «με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα η Υπηρεσία και γενικότερα οι αερομεταφορές»!

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) ΥΠΑ καταγγέλλει ότι το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ με τη στάση του αυτή «βάζει ουσιαστικά πλάτη στην κυβερνητική πολιτική των εκχωρήσεων σε ιδιώτες κερδοφόρων τομέων της ΥΠΑ σύμφωνα και με τις επιταγές της ΕΕ». Επισημαίνει ότι αυτή η πολιτική των ίδιων παρατάξεων οδήγησε και τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ - ΟΛΘ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στις ιδιωτικοποιήσεις και στην απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα στελέχη της ΕΣΚ καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τον εμπαιγμό των παρατάξεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ και των κομμάτων που εκπροσωπούν. Να παλέψουν για ΥΠΑ ενιαία και δημόσια (Αεροναυτιλία - Αεροδρόμια), συμπεριλαμβανομένου και των Σπάτων, ενταγμένη σε ένα Ενιαίο Φορέα Αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ