Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Νέα κινητοποίηση το Σάββατο

Τη μέρα της φιέστας δοκιμαστικής λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάτων

Ερώτηση του ΚΚΕ για την προστασία των θέσεων εργασίας μόλις κλείσει το Ελληνικό

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις που προδιαγράφουν η επικείμενη διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και η λειτουργία του αεροδρομίου Σπάτων, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία, που έχουν κηρύξει για μεθαύριο Σάββατο νέες κινητοποιήσεις.

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ), κήρυξε για το Σάββατο νέα 4ωρη στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. και πορεία διαμαρτυρίας με αυτοκινητοπομπή, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πρώην εγκαταστάσεις αμερικανικής βάσης στο Ελληνικό) στον Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών. Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ επέλεξαν το Σάββατο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, καθώς τη μέρα αυτή οι αρμόδιοι έχουν προγραμματίσει φιέστα δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Σπάτων.

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ, καταγγέλλει την κυβέρνηση για απροκάλυπτες ενέργειες υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, επισημαίνοντας ότι ενώ το δημόσιο κατέχει το 55% του αεροδρομίου Σπάτων, εντούτοις η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τη λειτουργία του και τον πλήρη έλεγχο στη γερμανική κατασκευάστρια εταιρία «Χόχτιφ», χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει κρατική αεροπορική αρχή (ΥΠΑ) και χωρίς να ασκούνται οι προβλεπόμενοι κρατικοί έλεγχοι. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καταγγέλλουν τη συστηματική «φίμωση» του αγώνα των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις, καθώς όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου έχουν κηρυχτεί παράνομες και καταχρηστικές, ανεξάρτητα από τα αιτήματα που προβάλλονται!

Για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΥΠΑ, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στρυφτάρης και Ν. Γκατζής.

Οπως επισημαίνουν, η σύμβαση (Ν.2338/95) μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ», προβλέπει μεταξύ άλλων και την αυτόματη παύση λειτουργίας του αεροδρομίου του Ελληνικού με την ενεργοποίηση του αεροδρομίου Σπάτων, την 1η Μάρτη 2000. Εκείνο, όμως, που δεν προβλέπεται, είναι η τύχη περίπου 1.000 μόνιμων υπαλλήλων της ΥΠΑ διαφόρων ειδικοτήτων, που εξυπηρετούν σήμερα το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Επειδή οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ εκφράζουν εντονότατες και δικαιολογημένες ανησυχίες για την προδιαγραφόμενη κατάργηση των οργανικών θέσεων, που σημαίνει βίαιες αλλαγές του εργασιακού καθεστώτος, που αρχίζουν από μετατάξεις και φτάνουν μέχρι απολύσεις και επειδή συνεχώς όλες οι απεργίες που κηρύσσουν οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ χαρακτηρίζονται ως παράνομες και καταχρηστικές από την ελληνική δικαιοσύνη, ερωτάται ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των θέσεων εργασίας, που όπως όλα δείχνουν θα θυσιαστούν στο βωμό της πορείας της ΥΠΑ προς τη διάλυσή της και για την ανεμπόδιστη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία εξήγγειλε η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ(2000-09-13 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας στα αεροδρόμια(2000-06-28 00:00:00.0)
Ομόφωνη απόφαση για ενιαία και δημόσια ΥΠΑ(2000-02-19 00:00:00.0)
«Δεκανίκι » της κυβέρνησης ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ(1999-11-26 00:00:00.0)
Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα(1997-10-01 00:00:00.0)
Αναστολή της επίσχεσης εργασίας(1997-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ