Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πάλη για μια άλλη πολιτική

Δηλώσεις του γραμματέα του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Αγγ. Σίμου

Σχετικά με την άρνηση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΚΕ - όπως φάνηκε κατά τη συνεδρίασή της στη Λάρισα - να υποστηρίξει στο υπουργείο το αίτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ για αύξηση 10.000 δρχ. στα έξοδα κίνησης και να ζητήσει κεντρική ρύθμιση του πριμ παραγωγικότητας και ταυτόχρονα να μην υπάρχει καταλογισμός σε δημάρχους που το έδωσαν, ο Αγγελος Σίμος γραμματέας του ΓΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ επιλέγει, κατά τη γνώμη μου, συνειδητά το δρόμο της ρήξης με τους εργαζόμενους και ουσιαστικά στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής, που φορτώνει νέα βάρη στους δημότες και στο λαό, μέσα από την άγρια φορολογία.

Αλήθεια, κύριοι Δήμαρχοι της πλειοψηφίας, δεν είναι οξύμωρο να μιλάτε για τα οικονομικά, τους πόρους, την καλύτερη λειτουργία των δήμων από τη μια και από την άλλη, με φτηνά επιχειρήματα, να απορρίπτετε την αύξηση των μισθών των άμεσων "συνεργατών"σας, (όπως εσείς λέτε), των εργαζομένων; Η απόφασή σας δεν έρχεται μόνο σε αντίθεση με την απόφαση που πήρατε να διεκδικήσετε ισότιμο θεσμικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, αλλά, φανερώνει ότι, ως πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ, είστε υπόλογοι, αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι απέναντι στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι θ' αντισταθούν και θ' αντιπαλέψουν όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τους φορείς και δημάρχους που θα συνηγορούν με την προώθηση αυτής της πολιτικής. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους δημότες, τους αγωνιστές δημάρχους, θα παλέψουν για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ