Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Αναζήτηση ισορροπιών για το μοίρασμα της πίτας

Τις ισορροπίες εκείνες που θα επιτρέψουν στα οικονομικά συμφέροντα να μοιραστούν την πίτα των τρισεκατομμυρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα αναζητήσουν στη σημερινή τους συνάντηση ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της εταιρίας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, ενώ το περιβάλλον της προέδρου διέρρεε ότι θα εκφράσει τη δυσφορία της για την απουσία των στελεχών της κυβέρνησης και των υπουργών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα τεθεί και θέμα αποπροσανατολισμού από την ουσία των πραγμάτων, που προκαλούν αυτές οι αψιμαχίες μεταξύ υπουργών και στελεχών της «Αθήνα 2004». Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι με χτεσινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Κ. Λιάσκας χαρακτήρισε «σφάλμα την επιλογή να μην παραβρεθούνε στο Σίδνεϊ και οι βασικοί υπουργοί που εμπλέκονται με τους αγώνες» και συνέστησε την προσοχή σε όσους έχουν «εγωκεντρικές συμπεριφορές»...

Στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γ. Αγγελοπούλου θα συζητηθεί - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - το θέμα της βελτίωσης και αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρίας. Παράλληλα, θα οριστικοποιηθούν και οι αρμοδιότητες της «Αθήνα 2004», με σκοπό να λειτουργεί χωρίς εμπόδια «και όχι με ρυθμούς ελληνικού δημοσίου», όπως είχε πει και στην πρόσφατη συνέντευξή της. Μια εταιρία δηλαδή που θα λειτουργεί ασύδοτα, χωρίς κανέναν οικονομικό έλεγχο, αλλά που την ενδεχόμενη οικονομική «τρύπα» θα κληθεί να καλύψει ο ελληνικός λαός, αφού μοναδικός μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ