Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Καρκινοβατεί η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων

«Ενα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, είναι πια κοινή διαπίστωση ότι παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον, τίποτε δεν έχει επιχειρηθεί από πλευράς πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες στρεβλώσεις του τρόπου παραγωγής των έργων, στην κατεύθυνση που χρόνια επισημαίνουν οι φορείς των μηχανικών».

Αυτά επισημαίνει, σε επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και τον υφυπουργό Ν. Αλευρά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό την «εικονική πραγματικότητα», που προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να «περάσει» η κυβέρνηση, δηλώνοντας, ούτε λίγο - ούτε πολύ, την αυτοϊκανοποίησή της για το... έργο της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων, το οποίο, βέβαια, καρκινοβατεί.

Στην ίδια επιστολή, επισημαίνεται με έμφαση ότι ακόμα και κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτέμβρη, από όλο το φάσμα των απαραίτητων θεσμικών προτάσεων, το μόνο θέμα που απασχόλησε ήταν αυτό του προσδιορισμού των ευθυνών των μηχανικών! Ο Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών, στη συνέχεια, δηλώνει πως «οι Ελληνες μηχανικοί δεν είναι αντίθετοι στην ανάληψη των ευθυνών που τους αναλογούν στην παραγωγική διαδικασία», αλλά και ότι η «σημερινή πραγματικότητα τους φορτώνει με δυσανάλογες ευθύνες σε σχέση με το ανεύθυνο υπόλοιπο περιβάλλον παραγωγής των έργων». «Είμαστε - τονίζουν - ασφαλώς υπέρ της οριοθέτησης των ρόλων και των ευθυνών στο κύκλωμα των ιδιωτικών κατασκευών. Αυτό προϋποθέτει ευρύτερη παρέμβαση σε μια σειρά τομείς, εάν το ζητούμενο είναι η βελτίωση της ποιότητας των κατασκευών και όχι η μετάθεση των ευθυνών σε έναν κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας».

Τέλος, το ΔΣ του Συλλόγου ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να συζητηθεί το σύνολο των προτάσεων και των παρεμβάσεων, που είναι απαραίτητες για μια ουσιαστική βελτίωση των κατασκευών στη χώρα μας.

Εκλογές στις 22 Οκτώβρη

Να σημειώσουμε ότι στις 22 Οκτώβρη πρόκειται να γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.

Υποψηφιότητες για τα νέα όργανα διοίκησης του Συλλόγου μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 12 Οκτώβρη, ενώ δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που έχουν γραφεί μέχρι την Πέμπτη 12 Οκτώβρη επίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ