Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ
Κι ακόμα δεν έγινε νόμος...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με αφορμή το ξεκοκάλισμα δημόσιου χρήματος για την προπαγάνδιση ενός κυβερνητικού σχεδίου, που δεν έχει γίνει ακόμα ούτε καν νόμος

Για την κυβερνητική προπαγάνδιση του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας" για τις αναγκαστικές συνενώσεις των κοινοτήτων με εκατομμύρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις κοινότητες λόγω της διαδικασίας που επιβάλλεται σ' αυτές, κατέθεσαν Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και Σταύρος Παναγιώτου προς τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Στο κείμενο οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι "η κυβέρνηση δε διστάζει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της, με την οποία εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παρόλο που το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας" δεν έχει νομοθετηθεί και αποτελεί ακόμα και σήμερα μια απλή κυβερνητική εξαγγελία, διατίθεται όμως ένα τεράστιο κονδύλι ύψους 382 εκατομμυρίων δραχμών για την προπαγάνδισή του. Ειδικότερα η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) προκήρυξε διαγωνισμό για την υποβολή και υλοποίηση ολοκληρωμένης επικοινωνιακής εκστρατείας του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας", που συγχρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, συνολικού προϋπολογισμού 382 εκατομμυρίων δραχμών".

"Ετσι, στην περίπτωση αυτή, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τα διαβόητα "λεφτά από την ΕΟΚ", διατίθενται για τη χρηματοδότηση της προπαγάνδισης της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σ' ολόκληρη την Ελλάδα". "Οι αντιδράσεις, τονίζουν στην Ερώτηση, αφορούν τόσο στη διαδικασία που τους απαγορεύει την έκφραση κάθε αντίθετης άποψης, αφού από τις αναγκαστικές συνενώσεις δεν μπορεί να υπάρχει διέξοδος διαφυγής, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερα όμως, στην ουσία αφού επιχειρείται να δημιουργηθεί η συνείδηση ότι για την ερήμωση της υπαίθρου, την ανισόμετρη ανάπτυξη της χώρας, ευθύνεται η έλλειψη μεγάλων διοικητικών μηχανισμών που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επιβληθούν με μέτρα αναγκαστικού χαρακτήρα".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

  • Να ματαιωθεί ο παραπάνω διαγωνισμός της ΕΕΤΑΑ;
  • Να ενισχυθούν αποφασιστικά α) η παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου για να υπάρξει ισόμετρη ανάπτυξη της χώρας και β) η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να παίξει τον ουσιαστικό της ρόλο σαν παράγοντας ανάπτυξης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(1997-08-31 00:00:00.0)
Τελικά, δεν είναι "περίπατος" η επιβολή του(1997-08-27 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις στα Γιάννενα(1997-08-21 00:00:00.0)
Λένε ΟΧΙ!(1997-08-05 00:00:00.0)
Με επιχειρήματα για... τούρμπο και αραμπάδες(1997-04-05 00:00:00.0)
Συναίνεσαν χωρίς ουσιαστική συζήτηση(1997-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ