Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λένε ΟΧΙ!

Την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας" εξέφρασαν αιρετοί της Κοζάνης σε σύσκεψη που διοργάνωσε το Συντονιστικό Οργανο κατά των αναγκαστικών συνενώσεων των κοινοτήτων του νομού, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Η σύσκεψη, με θέμα το συντονισμό της πάλης, ώστε να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια, κατέληξε σε ψήφισμα όπου διατυπώνονται τα αιτήματα: Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία ολοκλήρωσης του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας". Να ενισχυθεί ουσιαστικά με αρμοδιότητες και πόρους η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να αποδοθούν όλες οι οφειλές του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όχι μόνο αυτά που ζητά η ΚΕΔΚΕ. Στο ίδιο ψήφισμα σημειώνεται η αντίθεση στις αποφάσεις της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού και ζητείται να συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της, όπως οι ίδιοι ζήτησαν με λίστα υπογραφών τους. Τέλος, οι αιρετοί δηλώνουν στο ψήφισμα ότι δε θα υποκύψουν σε όποιες πιέσεις των τοπικών εντολοδόχων της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια του νομού, αντιπροσωπεία από το κεντρικό συντονιστικό όργανο κατά των αναγκαστικών συνενώσεων. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ, Γ. Μητσάκης.

Στην Αγ. Τριάδα

Την ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών συνενώσεων στην είσοδο της κοινότητας Αγίας Τριάδας και στην παλιά Εθνική Οδό Λιβαδειάς, καθώς και την κατάθεση των εκλογικών τους βιβλιαρίων, αποφάσισαν, σε λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι και το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στο ψήφισμα της συνέλευσης καταδικάζεται το κυβερνητικό πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας", που προβλέπει τις υποχρεωτικές συνενώσεις, καθώς "οδηγεί στον αφανισμό και στο μαρασμό τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Στο ίδιο ψήφισμα καλούν τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση επί των κυβερνητικών σχεδίων.

  • Την αντίθεσή τους στις αναγκαστικές συνενώσεις εξέφρασαν, σε λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι και το κοινοτικό συμβούλιο Πεντάπολης στο νομό Φωκίδας. Στο ψήφισμα της συνέλευσης σημειώνεται χαρακτηριστικά: "Ιστορικά και κοινωνικά είναι αποδεδειγμένο ότι καμία αναγκαστική και αυταρχική μεταρρύθμιση δεν πέτυχε και δεν απέδωσε". Ενώ επισημαίνεται ότι η κοινότητα προήλθε από τη συνένωση, το 1951, πέντε χωριών που καταστράφηκαν από τους κατακτητές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν (1997-10-26 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις (1997-09-18 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις στα Γιάννενα (1997-08-21 00:00:00.0)
Αντίδραση - καταπέλτης (1997-08-20 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι αντιδράσεις (1997-06-13 00:00:00.0)
Συναίνεσαν χωρίς ουσιαστική συζήτηση (1997-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ