Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
"Ημέτεροι" μοιράζονται δισ.

Καταγγελία του ΤΕΕ

Στους "ημέτερους" μοιράζει την "πίτα" των μελετών για το Εθνικό Κτηματολόγιο το ΥΠΕΧΩΔΕ, την ίδια στιγμή που η σύνταξή του καρκινοβατεί. Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Κ. Λιάσκας, κάνει λόγο για απόπειρα ανατροπής της υφιστάμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την ανάθεση εκπόνησης μελετών για το Εθνικό Κτηματολόγιο από την εταιρία "Κτηματολόγιο ΑΕ". Ταυτόχρονα, "εγκαλεί" την κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ, επειδή δεν εφαρμόζει πιστά την κοινοτική νομοθεσία...

Κι όλα αυτά, την ίδια στιγμή που το έργο προχωρά με ρυθμούς χελώνας, αφού οι απορροφήσεις για το 1994 και 1995 ήταν σχεδόν μηδενικές, ενώ για το 1996 άγγιξαν το 7% των συνολικών πιστώσεων! Είναι μάλιστα πιθανό ένα μεγάλο μέρος των συνολικών κονδυλίων να χαθούν από το σημαντικό αυτό έργο και να κατευθυνθούν αλλού. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι από τα 52 δισ. δρχ. που έχουν εγγραφεί για τη χρηματοδότηση του έργου από το Β Πακέτο Ντελόρ και θα πρέπει να απορροφηθούν μέχρι το 1999, μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί μόλις 4 δισ. δρχ.

Για το θέμα, η Ρ. Ξαρχάκου,μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και εκπρόσωπος της "Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών", δήλωσε στο "Ρ": "Δε χόρτασαν φαίνεται οι διορισμένοι από το ΥΠΕΧΩΔΕ αρμόδιοι της "Κτηματολόγιο ΑΕ", τους "ημετέρους" και τους φίλους τους με τις μέχρι τώρα προκλητικές και αυθαίρετες αναθέσεις μελετών Κτηματολογίου και επιχειρούν ακόμα πιο μεγάλη συγκέντρωση μελετών σε λίγα γραφεία, διαμελίζοντας τα δισεκατομμύρια του "Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης", που ουσιαστικά ανήκουν στον ελληνικό λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ