Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Απαράδεκτο κτίριο

Σ' ένα κτίριο προβληματικό και ακατάλληλο στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο Σερρών, το οποίο αποτελείται από ένα νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν 20 παιδιά και ένα εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο με 62 μαθητές όλων των ηλικιών με νοητική καθυστέρηση. Το παραπάνω εντοπίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,σε Ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή.

Το κτίριο του σχολείου είναι παλιό, έχει πολλή υγρασία, ενώ δε διαθέτει ειδικούς χώρους που είναι αναγκαίοι, όπως WC μαθητών, WC δασκάλων, γραφείο δασκάλων, κυλικείο κτλ., ενώ το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε υπόγειο χώρο, ο οποίος είναι εντελώς ακατάλληλος και ανθυγιεινός.

Ακριβώς, επειδή οι συνθήκες λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου είναι κακές, λόγω κτιριακής ανεπάρκειας, παλαιότητας, μορφής και κατασκευής του κτιρίου, έγινε μια προσπάθεια να ενταχθεί στο Α και Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το έργο ανέγερσης νέου κτιρίου. "Η προσπάθεια αυτή δεν τελεσφόρησε, επειδή η Ευρωπαϊκή Ενωση δε συγχρηματοδοτεί έργα Δημοτικών Σχολείων ή έργα προνομιακού χαρακτήρα", αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης.

Για τα παραπάνω οι δύο βουλευτές ρωτούν του υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να προωθηθεί άμεσα το έργο της ανέγερσης νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Σερρών μεικτής επιφάνειας 2.500 τ.μ. σε οικόπεδο που παραχωρεί το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΑΑΜΕΑ) Σερρών. Παράλληλα, ζητούν να γίνουν επισκευές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κακές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου, οι οποίες επιδεινώνονται ανησυχητικά έως ότου ανεγερθεί το νέο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ