Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΕΞΟΔΑ "ΘΑ"
για τη φοροδιαφυγή

Στο κυνηγητό των μικρομεσαίων και των μισθοσυντήρητων, προσανατολίζεται και πάλι η κυβέρνηση, θορυβημένη από την υστέρηση των δημοσίων εσόδων

Σε νέα "θα" και δηλώσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής, προχώρησε χτες η κυβέρνηση Σημίτη. Υπό το άγχος, προφανώς, της μεγάλης υστέρησης, που παρουσιάζουν τα δημόσια έσοδα, αλλά και εξαιτίας "καραμπινάτων" περιπτώσεων φοροδιαφυγής, που κάθε τόσο εντοπίζονται, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς,υποστήριξε χτες ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η υποκρισία, βέβαια, των κυβερνώντων και ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός των εργαζομένων είναι οφθαλμοφανής. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι αυτοί που σήμερα, δήθεν, κόπτονται για τη φοροδιαφυγή, μόλις πριν από ένα χρόνο, χάρισαν στο δίδυμο Βαρδινογιάννη - Λάτση εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τόκους υπερημερίας, ενώ το μόνο που έχουν να επιδείξουν, ως έργο στον τομέα αυτό, είναι η δημοσιοποίηση κάποιων ονομάτων φοροφυγάδων και η παραπομπή ορισμένων μικρεμπόρων και κάποιων ...πλανόδιων πωλητών.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός, μαζί με απειλές για τη δημοσιοποίηση και νέων ονομάτων φοροφυγάδων, έδωσε χτες στη δημοσιότητα και ορισμένα στοιχεία από την εκκαθάριση των δηλώσεων των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με αυτά, τιμολόγια από τις πωλήσεις τους υπέβαλαν μόνο οι μισές από τις υπόχρεες εταιρίες, ενώ το 85%, απ' όσες κατέθεσαν τιμολόγια με ηλεκτρονική μορφή, έδωσαν, συνειδητά, εσφαλμένα στοιχεία και 10.000 επιχειρήσεις έδωσαν εσφαλμένο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή δεν είχαν καθόλου ΑΦΜ.


ΣΕΛ.  16

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ