Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπεράριθμοι και βλάβες

Παρά τα μεγάλα λόγια της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά την έναρξη της θερινής περιόδου, ούτε η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά βελτιώθηκε θεαματικά, ούτε τα υπεράριθμα εισιτήρια σταμάτησαν. Οσο για τις βλάβες, ακολουθούν, όπως κάθε χρόνο, κατά πόδας τα δρομολόγια της ακτοπλοϊας, ακόμη κι αν πρόκειται για σχετικά καινούρια πλοία.

Το "Εξπρές Σαντορίνη", χτες, και τα "Μιλένα" και "Μήλος Εξπρές", την Κυριακή, παράτησαν στο λιμάνι του Πειραιά επιβάτες και αυτοκίνητα, που δε χώραγαν στο πλοίο, αν και είχαν προμηθευτεί εγκαίρως τα απαραίτητα εισιτήρια. Την Κυριακή μάλιστα, δεν έλειψε αρκετές στιγμές και η ένταση, όταν οδηγοί, η οικογένεια των οποίων είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο, έβλεπαν τον καταπέλτη να κλείνει και να τους εγκαταλείπει με το αυτοκίνητό τους στην αποβάθρα.

Μετά από αυτά, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία χτες το πρωί ο ναυτικός πράκτορας του επιβατηγού οχηματαγωγού "Μήλος Εξπρές" Ν. Χριστοδουλάκης,καθώς κατά τη φόρτωση του πλοίου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο έμειναν έξω τρία αυτοκίνητα, αφού είχαν εκδοθεί επιπλέον εισιτήρια και το γκαράζ του πλοίου ήταν γεμάτο. Στο μεταξύ, αναζητείται και ο Γ. Καμπαγιάννης,πράκτορας του επιβατηγού οχηματαγωγού "Μιλένα", έξω από το οποίο έμειναν εννέα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για το δρομολόγιο προς Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αγ. Κήρυκο, Καρλόβασι, Βαθύ. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναζητούσε χτες και τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Τρία ακόμη οχήματα, ένα αυτοκίνητο και δύο δίκυκλα, έμειναν έξω από το "Εξπρές Σαντορίνη", που εκτελούσε δρομολόγιο για Πάρο, Νάξο, Ιο, Θήρα. Ωστόσο, αν και ο εκπρόσωπος του πλοίου Ι. Αγαπητός εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψή του, ύστερα από σχετική εισαγγελική εντολή...

Ολα τα οχήματα και οι επιβάτες τους, που "ξέμειναν" στο λιμάνι του Πειραιά, εξυπηρετήθηκαν με τη σχετική καθυστέρηση από άλλα πλοία, που εκτελούσαν τα αντίστοιχα δρομολόγια.

Την Κυριακή παρουσίασε βλάβη και το επιβατηγό οχηματαγωγό "Χάι Σπιντ 1" στην αριστερή ηλεκτρογεννήτρια κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Πάρου, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τον Πειραιά για Πάρο και Νάξο. Οι επιβάτες για Νάξο αναγκάστηκαν να περιμένουν στην Πάρο το επιβατηγό οχηματαγωγό "Αριάδνη", για να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ οι επιβάτες που περίμεναν το "Χάι Σπιντ 1" σε Πάρο και Νάξο, για να επιστρέψουν στον Πειραιά, εξυπηρετήθηκαν από τα πλοία "Παναγία Εκατονταπυλιανή", "Εξπρές Απόλλων" και "Εξπρές Ολύμπια". Το πλοίο επέστρεψε κενό στον Πειραιά, αφού επιδιορθώθηκε η βλάβη του και επιθεωρήθηκε στην Πάρο από το τοπικό κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απανωτές οι βλάβες στα πλοία της ακτοπλοΐας (2014-07-23 00:00:00.0)
Βλάβες καραβιών (2010-06-18 00:00:00.0)
Το κυνήγι του κέρδους τσακίζει και το χάλυβα (2001-08-28 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία για επιβάτες και νησιώτες (2001-08-14 00:00:00.0)
Ερευνα για το "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΞΠΡΕΣ" (1999-06-15 00:00:00.0)
Σε απόσταση αναπνοής (1997-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ