Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ντίλερ της ναρκο-υποταγής

Ο ΣΥΝ, που χρόνια τώρα προσπαθεί να "πείσει" τη νεολαία να στριμώξει τα δικαιώματά της στον Προκρούστη του Μάαστριχτ, στην real - politice (sic) της υποταγής των πολυεθνικών, που μαζί με τη "Χρυσή Αυγή" και τις παραθρησκευτικές οργανώσεις συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, θυμήθηκε τώρα και τη νεολαία.

Μαζί με τους εκλεκτούς των καναλιών, τα αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ και των ιλουστρασιόν σελίδων φτηνιάρικων περιοδικών, πήρε επιτέλους μια "σοβαρή" πολιτική πρωτοβουλία. Διοργάνωσε εκδήλωση - συναυλία για τη νομιμοποίηση της χρήσης - καλλιέργειας χασίς και τη μετατροπή των νοσοκομείων της χώρας σε πρακτορεία ηρωίνης!

***

Μοίρασε και διαφημιστικά για "φτιαγμένα" τσιγάρα πρώτης ποιότητας. "Να σπάσουμε την υποκρισία - Να σπάσουμε την καταστολή", φωνάζει αγριεμένος ο καθωσπρέπει ΣΥΝ.

"Ξεχνώντας" ότι για τη διάδοση των ναρκωτικών ευθύνονται τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

"Αγνοώντας" ότι η εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες είναι το τελευταίο σκαλί της αλλοτρίωσης, που "προσφέρει" ελεύθερα μια κοινωνία σε κρίση, που ο ΣΥΝ την υπηρετεί πιστά.

"Ξεχνώντας" ότι όπου εφαρμόστηκαν μέτρα σαν αυτά που προτείνει ο ΣΥΝ σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις η διάδοση ναρκωτικών αυξήθηκε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

"Αγνοώντας" ότι η καταστολή αρχίζει στη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και σταματά στον έμπορο ναρκωτικών που αποφυλακίζεται.

"Ξεχνώντας" τις θεραπευτικές κοινότητες, τους πρώην τοξικομανείς, που έδωσαν τη μάχη της ζωής και βγήκαν νικητές.

***

Αλλά αναρωτιόμαστε: Γνωρίζει ο ΣΥΝ από τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή; Το μάθημα αυτό είναι "εκτός ύλης" στα σαλόνια της Κεντροαριστεράς, στα παζάρια για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο ΣΥΝ, με την πρωτοβουλία του, ίσως να ελπίζει να οικοδομήσει κάποιες σχέσεις με ένα τμήμα της νεολαίας, για να "φτιάξει" οργάνωση νέων. Ξεχνά, όμως, ότι οι νέοι που έχουν διάθεση να δράσουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους δεν έχουν καμιά διάθεση να μαστουρωθούν ατομικά.

Η νεολαία, που αμφισβητεί, που φέρνει τη δροσιά της ζωής, την απαίτηση για μια καλύτερη ζωή, δε "μασά ραδίκια", δεν καπνίζει "χόρτο". Προτιμά να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο, παρά να χάνεται στο "όνειρο" της παραμύθας. Οι δεκάδες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ ,με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων, στέλνουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Εμείς δε θα μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά.

Λ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ