ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούλη 1997
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή και φίλου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ στελέχους του ΚΚΕ και δημοσιογράφου, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Ο σύντροφός του Γιώργος Αναγνωστάκης

τέως δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου

* * *

λ9

Στις 4 Ιούλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ένας απλός αγωνιστής, υπόδειγμα ήθους και κομματικής συνέπειας, ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Μεσοχώρι Πυλίας. Παιδί αγροτικής οικογένειας, συνέχισε τις σπουδές του και τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθήνας. Από τα φοιτητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Πιάστηκε από την 4η Αυγούστου, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και σε νεαρή ηλικία πήρε το δρόμο της εξορίας: Ακροναυπλία, Κέρκυρα, Αη Στράτης, από όπου δραπέτευσε, πήγε στη Μακεδονία και από κει κατέβηκε στην Αθήνα, όπου συνδέθηκε με τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ.

Πιάστηκε και πάλι με την ομάδα του Νίκου Μπελογιάννη φυλακίστηκε, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Παρέμεινε όμως αγνός κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δάφνης.

Η σύζυγός του Μαρία Κανελλοπούλου

* Επίσης στη μνήμη του Θανάση Κανελλόπουλου η ανιψιά του Ελευθερία πρόσφερε στο ΚΚΕ 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Αύριο, 6 Ιούλη, κλείνουν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ.Γεννήθηκε στη Ζιάκα Γρεβενών το 1921. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον εμφύλιο ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και στην Τασκένδη και όταν επαναπατρίστηκε αγωνίστηκε για το καλό του χωριού του.

Στη μνήμη του η αδελφή του Αικατερίνη Ζηγκόπη και η ανιψιά του Μαρία Μπομπόλη προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη και αντί για 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ,ο σύζυγός της Σπύρος προσφέρει 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ,η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πετρούπολης, 35.000 δρχ.

* * *

λ9

Αύριο, 6 Ιούλη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το χαμό του αγαπημένου μας αδερφού και θείου ΘΟΔΩΡΗ Β. ΖΩΤΟΥ από την Καρίτσα Ιωαννίνων, αγωνιστή της Αριστεράς και μαχητή του ΔΣΕ. Ομως είναι πάντα κοντά μας, στις καρδιές μας. Στις καλές και δύσκολες μέρες δεν τον ξεχνούμε.

Ο Θ. Ζώτος έφηβος εντάχθηκε στο ΔΣΕ, πιάστηκε και κρατήθηκε 10 χρόνια σε διάφορες φυλακές και στα Γιούρα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", την εφημερίδα που τον συντρόφευε σε όλη του τη ζωή.

Η αδερφή του Βασιλική Ζώτου - Μπελεμέντη, ο γαμπρός του Θωμάς Μπελεμέντης, τα ανίψια του Βούλα, Βασίλης, Σπύρος.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΠΠΑ,μέλους του Παραρτήματος Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ, που πέθανε πρόσφατα, η γυναίκα του Αικατερίνη Πέππα πρόσφερε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αργυρούπολης, 10.000 δρχ. στην ΟΒ Αργυρούπολης της ΚΝΕ και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗ,που άφησε την τελευταία του πνοή από τις κακουχίες τον Αύγουστο του 1947 στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου και θάφτηκε με πανικαριώτικη συμμετοχή λαού και εξόριστων, επειδή ήταν ο πρώτος εξόριστος που πέθανε στο νησί, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

Βαγγέλης και Κώστας Κατσαγεώργης

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ η γυναίκα του Μαλίρη Δαμασκηνού προσφέρει 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο της αγαπημένης ανιψιάς μας ΑΜΑΛΙΑΣ ΛΑΒΑΖΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αθήνας.

Οικογένεια Βασίλη Ζαχαρόπουλου.

* * *

Την 1η Ιούλη έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΕΝΙΟΥ.

Αντί για μνημόσυνο, η κόρη του Ειρήνη Σωτηροπούλου πρόσφερε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κέντρου Καματερού.

Θάνατος αγωνιστή

λ9

Πέθανε και κηδεύτηκε στις 2 Ιούλη 1997 στο Νεκροταφείο της Καισαριανής ο παλαίμαχος αγωνιστής ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ,στέλεχος του ΚΚΕ. Με το θάνατό του έκλεισε μια 55χρονη παρουσία και δράση στους αγώνες του κόμματός του. Εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση το 1942, πρωτοετής φοιτητής Νομικής και έδρασε ως οργανωτής της ΕΠΟΝ στα βόρεια προάστια. Πιάστηκε από τη Γκεστάπο, βασανίστηκε άγρια, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του και να πάθει βλάβη η ακοή του. Με την Απελευθέρωση γίνεται μέλος του ΚΚΕ και αργότερα περνά στην προδικτατορική ΕΔΑ. Του ανατέθηκε η παράνομη δουλιά. Πιάστηκε και πάλι ως "επικίνδυνος κομμουνιστής", φυλακίστηκε και εξορίστηκε με αποτέλεσμα να χειροτερέψει η υγεία του.

Με τη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση οργανώσεων του ΚΚΕ. Ως μέλος του Γραφείου της ΑΕ της Α Αθήνας, καθοδηγούσε τις οργανώσεις της παιδείας και των ΕΒΕ. Τα τελευταία χρόνια, αν και ήξερε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Εθνική Αντίσταση, στην κορυφή του κινήματος των Βαρέως Αναπήρων και Θυμάτων της Κατοχής.

Η ζωή και η δράση του Ντίνου Καπέλα αποτελούν παράδειγμα για την οικογένειά του, τους συντρόφους και συναγωνιστές του και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, στους αγώνες τους για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης.

Η συντρόφισσά του Κατίνα Καπέλα

Ο γιος του Θανάσης

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

λ9

Αύριο, 6 Ιούλη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νεκτάριου Χαϊδαρίου στη Γρηγορούσα, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης

ΜΑΡΙΑΣ ΜΥΛΩΝΑ

Καλούμε τους συναγωνιστές και φίλους να παραβρεθούν.

Ο σύντροφός της Κώστας Μυλωνάς



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ