Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Θάνατος αγωνιστή

λ9

Πέθανε και κηδεύτηκε στις 2 Ιούλη 1997 στο Νεκροταφείο της Καισαριανής ο παλαίμαχος αγωνιστής ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ,στέλεχος του ΚΚΕ. Με το θάνατό του έκλεισε μια 55χρονη παρουσία και δράση στους αγώνες του κόμματός του. Εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση το 1942, πρωτοετής φοιτητής Νομικής και έδρασε ως οργανωτής της ΕΠΟΝ στα βόρεια προάστια. Πιάστηκε από τη Γκεστάπο, βασανίστηκε άγρια, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του και να πάθει βλάβη η ακοή του. Με την Απελευθέρωση γίνεται μέλος του ΚΚΕ και αργότερα περνά στην προδικτατορική ΕΔΑ. Του ανατέθηκε η παράνομη δουλιά. Πιάστηκε και πάλι ως "επικίνδυνος κομμουνιστής", φυλακίστηκε και εξορίστηκε με αποτέλεσμα να χειροτερέψει η υγεία του.

Με τη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση οργανώσεων του ΚΚΕ. Ως μέλος του Γραφείου της ΑΕ της Α Αθήνας, καθοδηγούσε τις οργανώσεις της παιδείας και των ΕΒΕ. Τα τελευταία χρόνια, αν και ήξερε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Εθνική Αντίσταση, στην κορυφή του κινήματος των Βαρέως Αναπήρων και Θυμάτων της Κατοχής.

Η ζωή και η δράση του Ντίνου Καπέλα αποτελούν παράδειγμα για την οικογένειά του, τους συντρόφους και συναγωνιστές του και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, στους αγώνες τους για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης.

Η συντρόφισσά του Κατίνα Καπέλα

Ο γιος του Θανάσης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ