ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστροφή με... χειραφέτηση

Η "χειραφέτηση" της ελληνικής ραδιοφωνίας είναι πλέον μια πραγματικότητα, αφού το τμήμα του Οργανογράμματος που αφορούσε στην ΕΡΑ συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ. Με το νέο Οργανόγραμμα, επιδιώκεται η ΕΡΑ ν' αποκτήσει θεσμικές δυνατότητες, οι οποίες θα της δώσουν την ευκαιρία να προχωρήσει πιο δυναμικά και αποφασιστικά, την πορεία της στα ερτζιανά. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΑ πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα πάρει πιο γρήγορα σάρκα και οστά το σύνθημα "Η Ελληνική Ραδιοφωνία επιστρέφει". Σύμφωνα με το Οργανόγραμμα, η ΕΡΑ αποκτά δικές της υποδιευθύνσεις και δικό της προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα:

Θα διαθέτει ιδιαίτερο προϋπολογισμό εσόδων, δαπανών και επενδύσεων στο πλαίσιο του γενικού προϋπολογισμού της ΕΡΤ. Με αυτόν το τρόπο θα έχει τη δυνατότητα δικών της εσόδων από διαφημίσεις, χορηγίες, ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες πηγές και δραστηριότητες.

Δημιουργείται υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικών Μελετών και Ανάπτυξης, η οποία θα συντάσσει τις μελέτες και τις προδιαγραφές για την κατασκευή νέων ή τη βελτίωση υπαρχόντων πομπών, για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, για την επέκταση τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των ραδιοθαλάμων. Η υποδιεύθυνση αυτή θα έχει και την ευθύνη για θέματα που αφορούν στις ραδιοσυχνότητες. Ενα μείζον για την ΕΡΑ θέμα, αφού όπως είναι γνωστό, οι παρεμβολές που δέχεται έχουν ως αποτέλεσμα τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να μην ακούγονται ούτε στην πρωτεύουσα.

Δημιουργείται υποδιεύθυνση Επικοινωνίας, Προβολής και Διαφήμισης, που αντικείμενό της θα έχει την ανάπτυξη των σχέσεων της ΕΡΑ με εθνικούς και διεθνείς ραδιοφωνικούς οργανισμούς, την παρακολούθηση και αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ, την ανάπτυξη σχέσεων με τον Τύπο και το κοινό, την προώθηση των πωλήσεων διαφημίσεων, τις χορηγίες, την προώθηση CD παραγωγής της ΕΡΑ, καθώς και τη μελέτη στατιστικών στοιχείων ακροαματικότητας.

Δημιουργείται, επίσης, τμήμα Μηχανογράφησης στο πλαίσιο της υποδιεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Αντικείμενό του είναι σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ, ο σχεδιασμός του προγράμματος πληροφορικής στην ΕΡΑ, η εποπτεία της σύνδεσης με το "Internet" κ.ά.

Στην υποδιεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, τέλος, προστίθεται η αρμοδιότητα διαχείρισης πειθαρχικών θεμάτων, καθώς και η ευθύνη διενέργειας προμηθειών μικρού ύψους.

Τα τακούνια και ο φόνος

Η ταινία "Ψηλά τακούνια" του Πέδρο Αλμοδοβάρ, που θα παρουσιάσει η ΕΤ3 στις 22.30, σίγουρα κυριαρχεί στην αποψινή τηλεοπτική βραδιά. Πρόκειται για ένα απολαυστικό μελόδραμα με εξαιρετική μουσική και εντυπωσιακά χρώματα, με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία και απρόβλεπτες καταστάσεις. Είναι ένα τυπικό δείγμα της κινηματογραφικής γραφής του σκηνοθέτη, που αφηγείται την ιστορία ενός ιψενικού τριγώνου, αλλά εστιάζει περισσότερο το ενδιαφέρον στη σχέση της μάνας με την κόρη. Η κόρη είναι δημοσιογράφος και η μάνα μια νευρωτική εγωκεντρική διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια, που είχε δεσμό με το γαμπρό της. Ανατρεπτικός, εξωφρενικός, σατιρικός και μελοδραματικός ο Αλμοδοβάρ, μας ξεναγεί στο δικό του κόσμο, σ' ένα κόσμο παλαβό, εύθυμο, κάποτε λυπητερό. Με τη Βικτόρια Αμπρίλ.

Από το MEGA στις 23.00 "Μεταξένιος φόνος" του Ιλάι Κοέν

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ που αφηγείται την εξής ιστορία: Ο φιλόδοξος και αδίστακτος πολιτικός Μάτιν Λούις είναι παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα, που διατηρεί σχέσεις μ' έναν ιδιωτικό ντέτεκτιβ. Μια μέρα ο σύζυγος θα βρεθεί δολοφονημένος και οι υποψίες της αστυνομίας θα στραφούν στον εραστή. Ομως, εκείνος θα κάνει τις δικές του έρευνες και θα ανακαλύψει ότι ο νεκρός αντίζηλός του είχε πολλά μυστικά, ότι μερικοί αστυνομικοί θέλουν να του φορτώσουν το έγκλημα στην πλάτη του για να τον βγάλουν από τη μέση... Με τον Μάικλ Χάρις.

06.00 - 08.00 ΕΝΟΨΕΙ ... των γεγονότων και των εξελίξεων μιας μέρας π

06.00 - 08.00 ΕΝΟΨΕΙ ...των γεγονότων και των εξελίξεων μιας μέρας που ξεκινάει και πρέπει να ξέρετε τι σας περιμένει. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ και η ανασκόπηση του πρωινού Τύπου, με τη "σφραγίδα" του "902 Αριστερά στα FM". Επιμέλεια - παρουσίαση Γιάννης Χατζηγεωργίου.

08.00 - 10.00 ΕΞΑΙΤΙΑΣ Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις γίνονται η αιτία για ρεπορτάζ, σχόλια και συζήτηση. Επιμέλεια - παρουσίαση Δάνης Παπαβασιλείου.

10.00 - 11.00 ΕΝΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

11.00 - 12.00 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ

12.00 - 13.00 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

13.00 - 14.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Μια εκπομπή, που ενημερώνει για τις διεθνείς εξελίξεις και τα εξωτερικά μας θέματα. Επιμέλεια - παρουσίαση Αννα Μπαλλή.

14.00 - 16.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ Η διαδρομή του "902. στα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, με τους ρεπόρτερς και τους ανταποκριτές του σταθμού μας. Επιμέλεια - παρουσίαση Μάρω Φωτάκη.

16.00 - 17.00 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, απ' όλο τον κόσμο.

17.00 - 18.00 ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Το παγκόσμιο εργατικό αντιφασιστικό, αντιπολεμικό τραγούδι, μόνο στον "902 Αριστερά στα FM". Τραγούδια των ελπίδων, των πόθων και των αγώνων για μια καλύτερη ζωή, των λαών όλου του κόσμου. Επιμέλεια Στέφανος Ψαραδάκος.

18.00 - 19.00 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

19.00 - 20.00 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ Οι μελωδίες μιας εποχής από το παρελθόν. Επιμέλεια - Παρουσίαση Κούλα Καραμηνά.

20.00 - 20.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8

20.30 - 22.00 ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ Απ' τους μελωδικούς θησαυρούς της δημοτικής μας μουσικής. Για τη διάσωση και προβολή της λαϊκής μας παράδοσης. Επιμέλεια Κούλα Καραμηνά.

22.00 - 24.00 ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Τραγούδια - σχόλια - συνεντεύξεις με θέμα πάντα ελληνικό τραγούδι. Με τον Στάθη Ευτυχίδη.

24.00 - 02.00 Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ HEVY METAL Με τον Ανδρέα Στασινόπουλο.

02.00 - 03.00 ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Το παγκόσμιο εργατικό αντιφασιστικό, αντιπολεμικό τραγούδι, μόνο στον "902 Αριστερά στα FM". Τραγούδια των ελπίδων, των πόθων και των αγώνων για μια καλύτερη ζωή, των λαών όλου του κόσμου. Επιμέλεια Στέφανος Ψαραδάκος.

03.00 - 04.00 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, απ' όλο τον κόσμο. Επιμέλεια Κική Τσαμπή.

04.00 - 06.00 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "902"

Από την ταινία του Π. Αλμοδοβάρ "Ψηλά τακούνια". (ΕΤ - 3 22.30)

Από την ταινία του Π. Αλμοδοβάρ "Ψηλά τακούνια" (ΕΤ3 22.30)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ν' αλλάξει για ν' αποκτήσει η Αθήνα τη λάμψη της ιστορίας της; Τι είδους ανάπτυξη αντέχει το κλεινόν άστυ; Πώς θα σταματήσει η αισθητική και περιβαλλοντική της παρακμή; Ποιο, με ένα λόγο, θα είναι το μέλλον της πρωτεύουσας; Μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Αθήνας, θα γίνει σήμερα στην εκπομπή "Συνέντευξη". Με την Αννα Παναγιωταρέα μιλούν ο επικεφαλής του Συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" Λέων. Αυδής,ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου. (ΕΤ1 23.00)

ΣΤΗ ΦΑΙΣΤΟ,τη Μινωική πρωτεύουσα της Μεσαράς, στο δεύτερο σε σπουδαιότητα αρχαιολογικό - μετά την Κνωσό - χώρο της Κρήτης, στρέφεται ο φακός του ντοκιμαντέρ "Ελλάδος περιήγησις". Ο μύθος θέλει ιδρυτή της Φαιστού τον ίδιο τον βασιλιά της Κρήτης, τον Μίνωα, ο οποίος σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιστορικού Διοδώρου, ίδρυσε την Κνωσό και την Κυδωνία. Για πρώτη φορά περίπου στα 4000 π.Χ. εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι στο λόφο της Φαιστού. Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ είναι του Σταύρου Ιωάννου. (ΕΤ2 17.30)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ