Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστροφή με... χειραφέτηση

Η "χειραφέτηση" της ελληνικής ραδιοφωνίας είναι πλέον μια πραγματικότητα, αφού το τμήμα του Οργανογράμματος που αφορούσε στην ΕΡΑ συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ. Με το νέο Οργανόγραμμα, επιδιώκεται η ΕΡΑ ν' αποκτήσει θεσμικές δυνατότητες, οι οποίες θα της δώσουν την ευκαιρία να προχωρήσει πιο δυναμικά και αποφασιστικά, την πορεία της στα ερτζιανά. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΑ πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα πάρει πιο γρήγορα σάρκα και οστά το σύνθημα "Η Ελληνική Ραδιοφωνία επιστρέφει". Σύμφωνα με το Οργανόγραμμα, η ΕΡΑ αποκτά δικές της υποδιευθύνσεις και δικό της προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα:

Θα διαθέτει ιδιαίτερο προϋπολογισμό εσόδων, δαπανών και επενδύσεων στο πλαίσιο του γενικού προϋπολογισμού της ΕΡΤ. Με αυτόν το τρόπο θα έχει τη δυνατότητα δικών της εσόδων από διαφημίσεις, χορηγίες, ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες πηγές και δραστηριότητες.

Δημιουργείται υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικών Μελετών και Ανάπτυξης, η οποία θα συντάσσει τις μελέτες και τις προδιαγραφές για την κατασκευή νέων ή τη βελτίωση υπαρχόντων πομπών, για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, για την επέκταση τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των ραδιοθαλάμων. Η υποδιεύθυνση αυτή θα έχει και την ευθύνη για θέματα που αφορούν στις ραδιοσυχνότητες. Ενα μείζον για την ΕΡΑ θέμα, αφού όπως είναι γνωστό, οι παρεμβολές που δέχεται έχουν ως αποτέλεσμα τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να μην ακούγονται ούτε στην πρωτεύουσα.

Δημιουργείται υποδιεύθυνση Επικοινωνίας, Προβολής και Διαφήμισης, που αντικείμενό της θα έχει την ανάπτυξη των σχέσεων της ΕΡΑ με εθνικούς και διεθνείς ραδιοφωνικούς οργανισμούς, την παρακολούθηση και αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ, την ανάπτυξη σχέσεων με τον Τύπο και το κοινό, την προώθηση των πωλήσεων διαφημίσεων, τις χορηγίες, την προώθηση CD παραγωγής της ΕΡΑ, καθώς και τη μελέτη στατιστικών στοιχείων ακροαματικότητας.

Δημιουργείται, επίσης, τμήμα Μηχανογράφησης στο πλαίσιο της υποδιεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Αντικείμενό του είναι σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ, ο σχεδιασμός του προγράμματος πληροφορικής στην ΕΡΑ, η εποπτεία της σύνδεσης με το "Internet" κ.ά.

Στην υποδιεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, τέλος, προστίθεται η αρμοδιότητα διαχείρισης πειθαρχικών θεμάτων, καθώς και η ευθύνη διενέργειας προμηθειών μικρού ύψους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ