ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Γενάρη 1996
Σελ. /48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική"!

Η λήξη της εξόρμησης της ΚΝΕ βρίσκει την Οργάνωση με εξαιρετικά ενισχυμένες τις δυνάμεις της, στέλνει μήνυμα ότι το νεολαιίστικο κίνημα, από σαφώς καλύτερες θέσεις, θα αντιμετωπίσει την επίθεση των καπιταλιστών, θα χαράξει τους δικούς του ελπιδοφόρους δρόμους

Φθινόπωρο 1975. Η Οργάνωση βαδίζει πλησίστια για το πρώτο συνέδριό της. Η αφίσα με το κόκκινο γαρίφαλο κυριαρχεί στους δρόμους. Κι ένα σύνθημα προβάλλει πάνω απ' τ' άλλα: "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική"! Αλλοι καιροί, θα πουν κάποιοι. Πράγματι, ανάμεσα στα διάφορα "παράξενα" εκείνης της εποχής ήταν και οι "ομηρικές" μάχες, για το αν πρέπει η Οργάνωση να γίνει πρώτα γερή και μετά μαζική ή να γίνει πρώτα μαζική και μετά γερή. Η ίδια η ζωή έδωσε την απάντηση και ισορρόπησε τα πράγματα. Ομορφα χρόνια, δυνατές νύχτες στο κυνήγι με την Αστυνομία, ζωντανά διαλείμματα στο σχολείο, βροντερά σχολάσματα στις πύλες των εργοστασίων με τους Κνίτες να κρατούν στα χέρια τον "Οδηγητή" και τη φωνή τους να διαλαλεί: "Οργανωθείτε στην ΚΝΕ, τη νεολαία του Κάπα Κάπα Εψιλον"!

Κύλησε πολύ νερό από τότε. Ορισμένοι έφτασαν να πιστεύουν πως γκρεμίστηκαν τα πάντα. Κάποιοι άλλοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά, για να πείσουν την κοινωνία ότι πράγματι γκρεμίστηκαν όλα, άλλοι πήγαν παραπέρα και δε φτάνει που βγήκαν, ως ανεγκέφαλοι, να διακηρύξουν το "τέλος των ιδεολογιών", επιδίωξαν και να πείσουν τη νεολαία - ειδικά τη νεολαία - ότι παρά την ανεργία, παρά τον καπιταλισμό, παρά την αγριότητα αυτής της απάνθρωπης εκμεταλλευτικής κοινωνίας υπάρχει μέλλον όχι στην αμφισβήτηση, όχι στην ανατροπή, όχι στην εξέγερση, όχι στην κομμουνιστική κοινωνία των οραμάτων μας, αλλά στα "κλάμπινγκ", τα "λάιφ στάιλ", την εκπόρνευση των πάντων στο όνομα της επιβίωσης. Γελοία επιδίωξη. Και ως τέτοια γρήγορα άρχισε να αποδεικνύεται και με κοντά, αν όχι πήλινα, ποδάρια.

Φθινόπωρο 1996. Αλλαξαν, πράγματι, πολλά. Ο καπιταλισμός άρχισε να δείχνει ακόμα πιο άγρια τα δόντια του. Ζητάει πίσω ό,τι με ποταμούς αίματος κατακτήθηκε. Τρομακτικά μεγάλα ποσοστά νέων παιδιών μαθαίνουν απ' τα γυμνασιακά τους χρόνια, αν όχι και από πιο νωρίς, ότι στο σπίτι υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος, ότι τα ίδια τα παιδιά δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα περισσότερο από την ανεργία και την άγρια εκμετάλλευση. Ολο και περισσότερο γίνεται συνείδηση αυτό που αστοί πολιτικοί φτάνουν να ομολογούν με το δικό τους τρόπο: "Καλός ο καπιταλισμός, αλλά δεν έχει θέση για όλους"! Σ' αυτήν ακριβώς την εποχή, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έβαλε μπροστά μια εξόρμηση των μελών της, που βασίστηκε σε μία εκτίμηση: Οτι "υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δυνατότητες της ΚΝΕ και τους ρυθμούς ένταξης σ' αυτή νέων μελών".Την εκτίμηση ακολουθούσε ένας συγκεκριμένος στόχος: Αύξηση κατά 25% των οργανωμένων δυνάμεων της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της απόφασής της για διπλασιασμό μέσα στο 1995 και συγκρότηση Οργανώσεων Βάσης σε όλους τους χώρους που ζει και κινείται η νεολαία. Σύνθημα και αυτή τη φορά το "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική"!.Σύνθημα, που απευθύνεται τόσο προς τα μέλη της Οργάνωσης, όσο και προς τη νεολαία και εκφράζει το διαρκή στόχο μαζικοποίησης της Οργάνωσης των νέων κομμουνιστών, ως απόρροια της ανάγκης να συσπειρωθεί προοπτικά η πλειοψηφία των νέων στον αγώνα για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας με καθαρό το όραμα της κομμουνιστικής κοινωνίας.

Πόσο, όμως, ήταν ρεαλιστικοί οι στόχοι αυτοί; Η αισιοδοξία που υπάρχει στα στελέχη της Οργάνωσης είναι διάχυτη και πατάει σε γερό έδαφος,απαντά ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.Τα αποτελέσματα αυτής της εξόρμησης δικαίωσαν τους αισιόδοξους και έκαναν καθαρό πως σήμερα, με την Κομμουνιστική Νεολαία κατά πολύ δυναμωμένη στους χώρους δουλιάς, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, αποκτούν νέα προοπτική οι μαζικοί αγώνες που έρχονται για το νεολαιίστικο κίνημα.

Παρακαταθήκη στο μέλλον η σημερινή δράση

Απόγευμα στα γραφεία της ΚΝΕ, στο κέντρο της Αθήνας. Νέα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν, άλλοι έρχονται κατευθείαν από το σχολείο ή το φροντιστήριο, άλλοι φανερά κουρασμένοι από τη δουλιά. Συζητούν μεταξύ τους, πειράζονται, άλλοι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και άλλοι λιγότερο. Συζήτηση για τα αποτελέσματα της εξόρμησης ειδικά ανάμεσα στους εργαζόμενους νέους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανταπόκριση των νέων εργαζόμενων στο κάλεσμα της ΚΝΕ να ενταχθούν στις γραμμές της είναι μεγαλύτερη από όσο περίμενε και η ίδια η Οργάνωση. Οι άθλιες συνθήκες εργασίες, η ανεργία που καραδοκεί σε κάθε "στραβοπάτημα" στο χώρο δουλιάς, τα εργοστάσια - "γκέτο", συνολικά οι εργασιακοί χώροι, όπου ο νεολαίος αντιμετωπίζεται ως λεμονόκουπα που πρέπει να στυφτεί πάραυτα, ενισχύουν τη θέληση των νέων να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο και εκεί ακριβώς είναι που οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ πιάνουν σημαντικό χώρο στις συνειδήσεις τους.

Η δουλιά της Οργάνωσης για το πλησίασμα αυτών των παιδιών δεν ήταν εύκολη. Είχε να αντιμετωπίσει εργοστάσια - "γκέτο", όπου δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα έκφρασης και που συζητήσεις για τα εργασιακά προβλήματα πολλές φορές προκαλούσαν ακόμα και την εχθρότητα εργαζομένων, μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνολικά ο φόβος και κάποια επιφύλαξη ανάμεσα στους νέους εργαζόμενους για την προοπτική να αντιμετωπίσουν οργανωμένα αυτή την κατάσταση.

Η Γ. Ζαγγανά,από την Εργατική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνει χαρακτηριστικά, ότι σε αρκετές περιπτώσεις πολλοί μικροί σε ηλικία εργαζόμενοι εμφανίστηκαν περισσότερο συνειδητοποιημένοι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Και δεν επρόκειτο για παιδιά που είχαν κάποια επαφή με την ιδεολογία των κομμουνιστών από το περιβάλλον τους, αλλά για παιδιά που ήρθαν κοντά στην ΚΝΕ μέσα από τα καθημερινά τους βιώματα, μέσα στο χώρο της δουλιάς τους, από την εμπειρία τους μέσα στην παραγωγή, αλλά ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, τους τρόπους διασκέδασης κλπ. Για παιδιά που με κάποιο τρόπο ήθελαν να αντισταθούν σε όλη τη μαυρίλα που νιώθουν γύρω τους.Η Οργάνωση δεν είδε την υπόθεση της στράτευσης ενός νέου στις γραμμές της στενά, απλά σαν ένα οργανωτικό πρόβλημα. Τη σύνδεσε με την καθημερινή δουλιά στο χώρο εργασίας, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, για καλύτερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για καλύτερα ωράρια. Και όλα αυτά προϋποθέτουν ένταξη και πάλη μέσα και από τα σωματεία. Η ΚΝΕ είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα μια καμπάνια ενημέρωσης των νέων εργαζομένων για τα δικαιώματά τους και τη συμμετοχή τους στα σωματεία και τις επιτροπές νέων.Οπως τονίζει η Γ. Ζαγγανά στο "Ρ", "η αδιαφορία που δείχνουν αρκετοί από τους μεγαλύτερους σε ηλικία για τα σωματεία, θεωρώντας τα πάντα "πουλημένα", επηρεάζει και τους νέους εργαζόμενους, γι' αυτό η ΚΝΕ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ανατροπή αυτής της μηδενιστικής αντίληψης. Και η πιο δύσκολη δουλιά του νέου κομμουνιστή στο χώρο της δουλιάς του είναι ακριβώς αυτή: Να κάνει κι άλλους νέους να έρθουν στα σωματεία, στην πάλη για τα δικαιώματά τους".

Στο σχολείο

Η Φωτεινή,μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Πετρούπολης, βρίσκεται στα γραφεία της ΚΝΕ για δουλιά, ξεκλέβει, όμως, λίγο χρόνο για να μας μιλήσει: "Είναι γεγονός ότι στα νέα παιδιά δεν αρέσει και πολύ η ιδέα να ενταχθούν σε μια Οργάνωση. Θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα τους στερήσει την ελευθερία τους και με την εντατικοποίηση των μαθημάτων δε θα έχουν χρόνο. Σε ό,τι αφορά, όμως, την ΚΝΕ, υπάρχει ένα καλό κλίμα ανάμεσα στους μαθητές, χωρίς αυτό να είναι τυχαίο: Στο σχολείο μας είμαστε οι μόνοι που παίρνουμε πρωτοβουλίες, π.χ., προτείναμε έκδοση εφημερίδας και διάφορες άλλες εκδηλώσεις και καταφέρνουμε να τις υλοποιούμε. Στις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις προβάλαμε ξεκάθαρα αιτήματα, στις μαθητικές εκλογές κάναμε συζήτηση με τους συμμαθητές μας, με αποτέλεσμα η ΚΝΕ να πλησιάσει τον κόσμο και αυτός με τη σειρά του την ΚΝΕ".

Δε λείπουν, βέβαια, και τα προβλήματα που προβάλλουν κάποιες φορές ορισμένοι καθηγητές, με κύριο το ότι "οι Κνίτες το πάνε κομματικά", όμως, και σε αυτό τα μέλη της ΚΝΕ απαντούν με το κυριότερο όπλο τους: το διάλογο με εργαλείο την ιδεολογία τους και την πολιτική του ΚΚΕ.

Οι μαθητές, που από το πρωί ως το βράδυ βλέπουν τα χάλια της παιδείας, που από τη στιγμή που θα χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν για μάθημα σε άθλιες αίθουσες με το φτωχό περιεχόμενο της εκπαίδευσης, μέχρι τη στιγμή που αργά το βράδυ θα επιστρέψουν στο σπίτι τους από το φροντιστήριο, όπου χρυσοπληρώνουν τη γνώση, καταλαβαίνουν ότι "κάτι δεν πάει καλά".

Οι μαθητές - μέλη της ΚΝΕ αναδεικνύουν τα προβλήματα, κατονομάζουν τους υπευθύνους και προτείνουν τη λύση, που δεν είναι άλλη από την οργανωμένη πάλη. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της Φωτεινής: "Δε δρούμε μόνο "καμπανιακά", φέρνουμε τους νέους σε επαφή με την άλλη πρόταση, με την κομμουνιστική ιδεολογία".

Στους νυχτερινούς

Ως αποκρυστάλλωμα της δράσης των Κνιτών νυχτερινών μαθητών μέσα στο χώρο των σχολείων τους, ήρθε η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο Τομέας στην καμπάνια. Τρία χρόνια τώρα, οι Κνίτες στάθηκαν μπροστά στους αγώνες των "νέων της δουλιάς και των θρανίων" για αναβάθμιση της νυχτερινής εκπαίδευσης. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ με την πρόταση νόμου που κατέθεσε πέρσι στη Βουλή και που περιλάμβανε όλα τα αιτήματα των νυχτερινών μαθητών.

Η δράση αυτή έκανε κατανοητό στους μαθητές των νυχτερινών σχολείων ότι η μόνη δύναμη που στέκεται κοντά τους, αναδεικνύει και προτείνει λύσεις στα προβλήματά τους, είναι το ΚΚΕ, και ο μόνος τρόπος για να γίνει εφικτή η λύση όλων εκείνων των ζητημάτων είναι η συλλογική δράση μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Ο Νίκος πριν ένα μήνα πλησίασε την ΚΝΕ και ζήτησε να γίνει μέλος της, γιατί, όπως λέει, του άρεσε έτσι όπως έβλεπε τις εκδηλώσεις και θεώρησε ότι μέσα από την ΚΝΕ θα βοηθήσει τον εαυτό του και τους άλλους. Οπως είπε, "πριν έκανα παρέα με άτομα που δεν ενδιαφέρονταν για πολιτική", αλλά ήδη από την αρχή της δημιουργίας του Συντονιστικού, ο Νίκος ήταν εκεί και έλαβε μέρος δραστήρια. Και είναι τέτοια τα παιδιά που μπαίνουν στην ΚΝΕ.

Στο πανεπιστήμιο

Ολο το προηγούμενο διάστημα οι νέοι κομμουνιστές μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έδωσαν τη μάχη ενάντια στις συντηρητικές επιλογές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παιδεία, ενάντια στον προϋπολογισμό της λιτότητας, για ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, για τη σύνδεση και συμπόρευση του νεολαιίστικου κινήματος με το εργατικό κίνημα, για γενικότερες αλλαγές του πολιτικού σκηνικού.

Στους αγώνες των φοιτητών, αλλά και των σπουδαστών, που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας,των οποίων ο βασικός πυρήνας είναι η ΚΝΕ, στάθηκαν μπροστά, προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα, όταν άλλες παρατάξεις πρόβαλλαν πολλές φορές τυχοδιωκτικά το σύνθημα "Κατάληψη".

Οι φοιτητές αναγνώρισαν ότι οι ΠΚΣ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Παρόλο που με την ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, στη σύνθεση του φοιτητόκοσμου έχει μειωθεί η συμμετοχή παιδιών από την εργατική τάξη, πάντα υπάρχουν παιδιά που έρχονται σε γενικές συνελεύσεις με κριτικό πνεύμα, ακούν τις θέσεις της παράταξης και αναγνωρίζουν τις ΠΚΣ ως συνεπή δύναμη στο φοιτητικό κίνημα. Οι ΠΚΣ μέσα από τις γενικές συνελεύσεις ήρθαν σε επαφή με τους φοιτητές εκείνους που ήθελαν κάτι παραπάνω από σκέτη αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, Γ. Κυριακίδης,βρίσκεται εδώ και δύο μήνες περίπου στο νοσοκομείο, θύμα άνανδρης επίθεσης αναρχοφασιστοειδών. Αυτό φυσικά δυσκόλεψε τη δράση της Οργάνωσης, όμως, η προσπάθεια τρομοκράτησης για ό,τι αφορά την ΚΝΕ και το ΚΚΕ δε φάνηκε να πιάνει τόπο. Η ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος σε μια κατεύθυνση σωστή, που εξασφαλίζει την προοπτική του αγώνα για αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης, η συμμετοχή των νέων κομμουνιστών στην περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η μάχη που έδωσε η Οργάνωση με τα φασιστοειδή, τις δυνάμεις του κράτους και του παρακράτους, μέτρησε περισσότερο στις συνειδήσεις των φοιτητών.

Παρ' όλη τη λάσπη και τη συκοφαντία που εξαπέλυσαν και εξαπολύουν οι αριστερίστικες οργανώσεις σε βάρος της ΚΝΕ, η αναφορά τους στην κοινωνία και στη νεολαία ειδικότερα παραμένει ασήμαντη, μπροστά στην επιρροή και την παρουσία της ΚΝΕ. Παράλληλα, "η αύξηση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας με το ποσοστό που πήρε και στις φοιτητικές εκλογές αποτελεί παρακαταθήκη ότι οι αγώνες των φοιτητών θα συνεχιστούν μέχρι να πάρει το υπουργείο Παιδείας πίσω τις ρυθμίσεις του", λέει στο "Ρ" ο Παναγιώτης Μοσχονάς,μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας.

Καλά πάμε

Η Χρυσούλα δε μοιάζει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη δουλιά της Οργάνωσής της, γιατί θεωρεί ότι οι δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Από παράδοση προοδευτικές, οι Ανατολικές συνοικίες της Αθήνας συγκεντρώνουν παράλληλα πολύ μεγάλο τμήμα της νεολαίας, πράγμα που σημαίνει ότι και τα περιθώρια της ΚΝΕ είναι μεγάλα. "Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε κάποιες δραστηριότητες σε ό,τι αφορά στον πολιτισμό με προβολές ταινιών, εκδηλώσεις κλπ., γιατί υπάρχει μια πολιτιστική άπνοια. Βοήθησε τη δουλιά μας και το ότι το 21ο Φεστιβάλ έγινε στην περιοχή μας και πολλοί νέοι ήρθαν σε επαφή με την ΚΝΕ", λέει η ίδια, επιμένοντας όμως ότι οι δυνατότητες είναι περισσότερες από τα αποτελέσματα.

Περισσότερο αισιόδοξοι οι σύντροφοι της Οργάνωσης Πελοποννήσου σημειώνουν πως η Οργάνωση δούλεψε με επιμονή τον τελευταίο μήνα μέσα στους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους νέους εργαζόμενους και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κάλυψη του πλάνου στρατολογίας.

Η Λουίζα Ράζου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, λέει στο "Ρ": "Ηδη συγκροτήθηκαν νέες Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ. Η ανταπόκριση που βρήκε η Οργάνωση από τους νέους ήταν μεγάλη. Οργανώθηκαν συσκέψεις σε περιοχές και έγινε συζήτηση με νέους στη βάση των προβλημάτων τους, και προτείναμε τη λύση της οργανωμένης πάλης μέσα από την ΚΝΕ με θετική ανταπόκριση. Στις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας και της Καλαμάτας το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι ιδιαίτερα έντονο ανάμεσα στους νέους.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι σε μια σειρά νομούς της Πελοποννήσου, όπου οι δυνάμεις μας είναι μικρές και οι νέοι Κνίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον περίγυρό τους, τα παιδιά που εντάσσονται στην ΚΝΕ είναι πιο αποφασισμένα και συμμετέχουν στη ζωή της Οργάνωσης με μεγαλύτερη αυτοθυσία. Για παράδειγμα στην Αρκαδία τα παιδιά δε διστάζουν να κάνουν αποστάσεις που ξεκινούν από 80 χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθούν σε μια συνέλευση της Οργάνωσής τους".

Ενα βήμα πριν το τέλος της Πολιτικής Εξόρμησης, η Οργάνωση της Αθήνας της ΚΝΕ είναι δεύτερη στο πλάνο στρατολογιών. Ο Δ. Αδαμόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, επισημαίνει στο "Ρ": "Το συμπέρασμα που αποκομίζουμε από την Εξόρμηση δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη της ΚΝΕ. Το δείχνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης αυτό το διάστημα που είναι τριπλάσιοι από πριν, ενώ διευρύνεται συνεχώς ο κύκλος επιρροής των Οργανώσεων Βάσης. Διαπιστώθηκε στην πράξη ότι τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η νεολαία σήμερα δεν ενδιαφέρεται, οι ιδέες του σοσιαλισμού, η πολιτική του ΚΚΕ, συνεχώς κερδίζει έδαφος μέσα στη νεολαία. Καθημερινά διαψεύδονται όλοι αυτοί και συνεχώς νέοι σύντροφοι μπαίνουν στη μάχη για ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος. Το Συμβούλιο Πόλης της ΚΝΕ είναι αισιόδοξο ότι κλείνοντας η Εξόρμηση θα έχει υπερκαλυφτεί το πλάνο του. Αρκετοί τομείς ήδη το έχουν καλύψει και το κλίμα είναι αισιόδοξο ότι όλοι θα καλύψουν τους στόχους τους".

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Εχουμε μεγάλες δυνατότητες

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός,μιλώντας στο "Ρ", επισήμανε: "Το '95 παρατηρήθηκε μια άνοδος στη δουλιά της Οργάνωσης, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Ενδεικτικά γι' αυτό είναι το πετυχημένο Φεστιβάλ, η μεγάλη συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στον Αραξο, το σημαντικό ποσοστό ψήφων που δόθηκε στις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στις φοιτητικές εκλογές, η δυναμική παρουσία της ΚΝΕ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και στην πορεία και η αποφασιστική συμμετοχή της Οργάνωσης στην ανάπτυξη του μαθητικού, φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την κατάκτηση θέσεων, τη σημαντική πολιτική παρουσία και τις περισσότερες εντάξεις νέων μελών μετά το '91, κατά την περίοδο της ανασυγκρότησης της ΚΝΕ. Αυτό που προκύπτει είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για άνοιγμα μέσα στη νεολαία, δυνατότητες που θα αποτελέσουν και αντικείμενο συζήτησης στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ".

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Με πρώτη την Οργάνωση της Πελοποννήσου, που υπερκάλυψε το πλάνο των στρατολογιών της και βρίσκεται στο 108% του συνολικού της πλάνου, φτάνει στο τέλος της η Πολιτική Καμπάνια Στρατολογίας νέων μελών της ΚΝΕ. Το μάζεμα των τελικών αποτελεσμάτων για κάθε Οργάνωση θα γίνει στις 21 του μήνα από το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Οι μέχρι στιγμής οχτώ πρώτες Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πολιτική Καμπάνια είναι οι εξής:

1. Οργάνωση Πελοποννήσου με 108%

2. Οργάνωση Αθήνας με 100%

3. Οργάνωση Πειραιά με 76%

4. Οργάνωση Θεσσαλονίκης με 72%

5. Οργάνωση Κρήτης με 70%

7. Οργάνωση Θεσσαλίας με 65%

8. Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας με 60%

Το συνολικό πλάνο της Οργάνωσης βρίσκεται στο 74%. Οι Νομαρχιακές Οργανώσεις, που έχουν καλύψει τα πλάνα τους, είναι η ΝΟ Αχαϊας, η ΝΟ Μαγνησίας, η ΝΟ Εύβοιας, η ΝΟ Ζακύνθου και η ΝΟ Ρεθύμνου. Ακόμη οι Τομεακές Οργανώσεις της Οργάνωσης Αθήνας που έχουν καλύψει τα πλάνα τους είναι η ΤΟ Α Αθήνας, ο Εργατικός Τομέας, η ΤΟ Αιγάλεω, η ΤΟ Νυχτερινών Μαθητών, η ΤΟ Βορείων Προαστίων και η ΤΟ Βορειοανατολικών Προαστίων.

Τα διογκούμενα προβλήματα στη ζωή της νεολαίας σπρώχνουν όλο και

Τα διογκούμενα προβλήματα στη ζωή της νεολαίας σπρώχνουν όλο και περισσότερους νέους στις γραμμές της ΚΝΕ

Πρωτοπόροι στις κινητοποιήσεις των μαθητών ήταν οι ΚΝίτες



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ