Κυριακή 21 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλά πάμε

Η Χρυσούλα δε μοιάζει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη δουλιά της Οργάνωσής της, γιατί θεωρεί ότι οι δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Από παράδοση προοδευτικές, οι Ανατολικές συνοικίες της Αθήνας συγκεντρώνουν παράλληλα πολύ μεγάλο τμήμα της νεολαίας, πράγμα που σημαίνει ότι και τα περιθώρια της ΚΝΕ είναι μεγάλα. "Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε κάποιες δραστηριότητες σε ό,τι αφορά στον πολιτισμό με προβολές ταινιών, εκδηλώσεις κλπ., γιατί υπάρχει μια πολιτιστική άπνοια. Βοήθησε τη δουλιά μας και το ότι το 21ο Φεστιβάλ έγινε στην περιοχή μας και πολλοί νέοι ήρθαν σε επαφή με την ΚΝΕ", λέει η ίδια, επιμένοντας όμως ότι οι δυνατότητες είναι περισσότερες από τα αποτελέσματα.

Περισσότερο αισιόδοξοι οι σύντροφοι της Οργάνωσης Πελοποννήσου σημειώνουν πως η Οργάνωση δούλεψε με επιμονή τον τελευταίο μήνα μέσα στους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους νέους εργαζόμενους και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κάλυψη του πλάνου στρατολογίας.

Η Λουίζα Ράζου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, λέει στο "Ρ": "Ηδη συγκροτήθηκαν νέες Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ. Η ανταπόκριση που βρήκε η Οργάνωση από τους νέους ήταν μεγάλη. Οργανώθηκαν συσκέψεις σε περιοχές και έγινε συζήτηση με νέους στη βάση των προβλημάτων τους, και προτείναμε τη λύση της οργανωμένης πάλης μέσα από την ΚΝΕ με θετική ανταπόκριση. Στις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας και της Καλαμάτας το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι ιδιαίτερα έντονο ανάμεσα στους νέους.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι σε μια σειρά νομούς της Πελοποννήσου, όπου οι δυνάμεις μας είναι μικρές και οι νέοι Κνίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον περίγυρό τους, τα παιδιά που εντάσσονται στην ΚΝΕ είναι πιο αποφασισμένα και συμμετέχουν στη ζωή της Οργάνωσης με μεγαλύτερη αυτοθυσία. Για παράδειγμα στην Αρκαδία τα παιδιά δε διστάζουν να κάνουν αποστάσεις που ξεκινούν από 80 χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθούν σε μια συνέλευση της Οργάνωσής τους".

Ενα βήμα πριν το τέλος της Πολιτικής Εξόρμησης, η Οργάνωση της Αθήνας της ΚΝΕ είναι δεύτερη στο πλάνο στρατολογιών. Ο Δ. Αδαμόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, επισημαίνει στο "Ρ": "Το συμπέρασμα που αποκομίζουμε από την Εξόρμηση δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη της ΚΝΕ. Το δείχνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης αυτό το διάστημα που είναι τριπλάσιοι από πριν, ενώ διευρύνεται συνεχώς ο κύκλος επιρροής των Οργανώσεων Βάσης. Διαπιστώθηκε στην πράξη ότι τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η νεολαία σήμερα δεν ενδιαφέρεται, οι ιδέες του σοσιαλισμού, η πολιτική του ΚΚΕ, συνεχώς κερδίζει έδαφος μέσα στη νεολαία. Καθημερινά διαψεύδονται όλοι αυτοί και συνεχώς νέοι σύντροφοι μπαίνουν στη μάχη για ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος. Το Συμβούλιο Πόλης της ΚΝΕ είναι αισιόδοξο ότι κλείνοντας η Εξόρμηση θα έχει υπερκαλυφτεί το πλάνο του. Αρκετοί τομείς ήδη το έχουν καλύψει και το κλίμα είναι αισιόδοξο ότι όλοι θα καλύψουν τους στόχους τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ