ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Γενάρη 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Βαρύς χειμώνας στο πρωτάθλημα

Καταιγίδα ο Μπάγεβιτς για τη διαιτησία. Για 13η φορά ο ΠΑΟ πρωταθλητής χειμώνα

Ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος της Α Εθνικής με την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής, έφτασε στα... μισά της διαδρομής. Ενας μαραθώνιος που διεξάγεται υπό εντονότατο κλίμα αμφισβήτησης, αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του και την αξιοπιστία του.

Στις φωνές απογοήτευσης που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου προστέθηκαν χτες οι δηλώσεις του Μπάγεβιτς, ενός προπονητή που έχει αναγνωριστεί από το πανελλήνιο για τη σοβαρότητα και την αυτοσυγκράτησή του. Γι' αυτό αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Αναφερόμενος λοιπόν στα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα από τους ανθρώπους με τα... μαύρα, είπε: "Τι να πω. Μετά τα όσα έγιναν, δε χρειάζονται δηλώσεις. Τι νόημα έχει ποια αυτό το πρωτάθλημα; Ως πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Καταστρέφεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο,τι και να πω είναι λίγο. Δε μιλάω για ανθρώπινα λάθη. Οταν υπάρχει σκοπιμότητα, φαίνεται. Αλλάζει όλη τους η συμπεριφορά", κατέληξε...

Με αυτά ή χωρίς αυτά, πάντως, ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε. Για 13η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟ κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Πάντως, οι προληπτικοί επισημαίνουν πως τις 25 από τις 37 διοργανώσεις κατέκτησε στο τέλος αυτός που προπορευόταν στα μισά της διαδρομής.

Τον καταδιώκουν ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ενώ το ευρωπαϊκό εισιτήριο δείχνει να κρατάει σφιχτά ο ΟΦΗ. Στον αντίποδα υπάρχει η δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία του αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού, αφού μαζί με Λάρισα και Εθνικό αποτελεί την "καταραμένη" τριάδα.

Νικηφόρα πέρασε και από την παγωμένη Εδεσσα η ομάδα του Ρότσα, που δεν επέτρεψε έτσι... ανασχηματισμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ με δύο όμορφα γκολ (12 Μανωλάς, 63 Τσάρτας) έσπασε τη "γραμμή Μαζινό" του Αλέφαντου και παραμένει στη δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τη δυσμενέστατη γι' αυτόν παράδοση στην Ξάνθη και ο υπηρεσιακός Περσίας μάλλον μονιμοποιείται στον πάγκο, τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.

Ο ΟΦΗ έστω και δύσκολα κέρδισε τον Απόλλωνα με 2 - 1 "καπαρώνοντας" έτσι τη μια από τις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ ο Ηρακλής επικράτησε του Πανηλειακού και τον πέρασε στη βαθμολογία.

Στο πελοποννησιακό ντέρμπι η Καλαμάτα με γκολ του Δερμιτζάκη (47) επικράτησε της Παναχαϊκής, που αντιμετωπίζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, αλλά και την επικίνδυνη ζώνη. Ζωντανή την ελπίδα της σωτηρίας διατηρεί ο Εθνικός που κέρδισε τον Αρη παρότι δέχτηκε πρώτος γκολ.

"Ξεφούσκωσε" ο Ιωνικός. Μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα πήρε την κατιούσα και άρχισε να ανησυχεί. Ο Αθηναϊκός τον κέρδισε μέσα στη Νίκαια και πέρασε στην 11η θέση. Ηττημένος, τέλος, στην αυλαία του πρώτου γύρου αποχώρησε και από το Αλκαζάρ ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι ουραγών με τη Λάρισα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Πέτυχε διάνα!

Ο Μ. Τροχανάς "διάλεξε" ως αντίπαλο της ΑΕΚ τον ΠΑΟ

Κέφια είχε και χτες η κληρωτίδα. Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο θόρυβος από το χαρτοπόλεμο ανάμεσα σε Τροχανά - Βαρδινογιάννη, αυτή έπαιξε πάλι το παιχνίδι της.

Στη χτεσινή κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου "επέλεξε" να θέσει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες. Η διαδικασία μόλις είχε αρχίσει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Κ. Τριβέλλας, κλήθηκε να τραβήξει την πρώτη ομάδα. Ο αριθμός αντιστοιχούσε στην ΑΕΚ και ο Μ. Τροχανάς ανέλαβε να... διαλέξει αντίπαλο. Πέτυχε διάνα. Το νούμερο που τράβηξε ήταν του Παναθηναϊκού και η αίθουσα μάλλον πάγωσε.

Πρόωρος τελικός λοιπόν, σε μια εποχή που οι σχέσεις των δύο ομάδων σαφώς δε διανύουν την καλύτερη φάση τους. Σε συζήτηση που είχε στο περιθώριο της κλήρωσης ο πρόεδρος της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, εξέφρασε την ευαρέσκειά του που η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ σε δύο αγώνες και όχι σε έναν.

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: "Είναι δύσκολα παιχνίδια. Δεν ξέρεις ποιος θα περάσει. Δεν έχει σημασία η σειρά της έδρας". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παίχτες της ΑΕΚ που πρόσθεσαν πως όποιος περάσει θα κατακτήσει το Κύπελλο. ΡΟΤΣΑ: "Θα παίξουν οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Σίγουρα είναι ένας πρόωρος τελικός. Εύχομαι να γίνουν καλά και ήρεμα παιχνίδια, αντάξια της φήμης των δύο ομάδων".

Τυχερός από τη χθεσινή διαδικασία ήταν σίγουρα ο ΠΑΟΚ, αφού θα αντιμετωπίσει τη μοναδική ομάδα Β Εθνικής, που όλοι επιθυμούσαν, τα Τρίκαλα.

Τα άλλα δύο ζευγάρια που ανέδειξε η χτεσινή κλήρωση είναι Αρης - Αθηναϊκός και Απόλλωνας - Ξάνθη. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 31/1 και οι επαναληπτικοί στις 14/2.

Προλαβαίνει τη Λέγκια

Για ένα μήνα έξω ο Μπορέλι

Η ατυχία χτύπησε τον πλέον φορμαρισμένο παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, που χτες οδηγήθηκε στο χειρουργείο σε αρθροσκοπική έσω μηνισεκτομή σε επέμβαση που έκανε ο καθηγητής Αργύρης Μήτσου. Από αύριο ο παίκτης θα αρχίσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα σε 20 περίπου μέρες. Αναφερόμενος στην ατυχία του ο Αργεντινός μέσος τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι κρίμα που σε αυτή τη δεδομένη στιγμή η τύχη μού γύρισε την πλάτη. Βρισκόμουν σε εξαιρετική κατάσταση, όμως αυτά έχει η ζωή. Ελπίζω σύντομα να είμαι καλά και να προλάβω το πρώτο παιχνίδι με τη Λέγκια Βαρσοβίας".

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται το μεσημέρι στην Αθήνα η αποστολή της Βέρντερ Βρέμης, την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟ αύριο στις 7 το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο σε διεθνές φιλικό ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κερδίζει πόντους ο Περσίας

Ο Τάκης Περσίας κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους ώστε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο προσωρινός (;) αντικαταστάτης του Στ. Διαμαντόπουλου κερδίζει με το έργο του τόσο τον Σ. Κόκκαλη όσο και την πλειοψηφία του ΔΣ της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Ακόμη και ο Γιώργος Σιδέρης δεν κρύβει την ικανοποίησή του από τη δουλιά του σεμνού και εργατικού Περσία, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά. Πάντως, φήμες ήθελαν χτες τον Μάρτιν Νοβοσέλατς, παλιό λίμπερο του Ολυμπιακού και νυν προπονητή στην Εθνική νέων της Κροατίας, να είναι στα πλάνα των διοικούντων.

Κακά τα μαντάτα χτες για το Γρηγόρη Γεωργάτο. Ο μέσος που ήρθε πρόσφατα από την Παναχαϊκή τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς της περασμένης Κυριακής στην Ξάνθη και χτες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Ο Πατρινός θα μείνει εκτός προπονήσεων για 15 περίπου μέρες και ασφαλώς το πλήγμα είναι σοβαρό με το δεδομένο ότι ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Βίοι παράλληλοι με τον Μπορέλι...

Ενας παλιός γνώριμος στον Ολυμπιακό, ο Λάγιος Ντέταρι έστειλε χτες φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ όπου και ζήτησε φιλικό αγώνα της Χόνβεντ (είναι πλέον μάνατζερ της Ουγγρικής ομάδας) με τους Πειραιώτες ανάμεσα στις ημερομηνίες από 1 - 12 Φλεβάρη.

Ο τραυματίας Γεωργάτος είναι ο μοναδικός απών από τους 20 που κάλεσε ο Πολυχρονίου για το φιλικό με το Ισραήλ (Τετάρτη 15.00, Χαλκίδα ΕΤ-1). Οι διεθνείς μαζεύτηκαν χτες και σήμερα το πρωί αναχώρησαν για τη Χαλκίδα. Την αποστολή απαρτίζουν οι: Ατματζίδης, Κασάπης, Τσάρτας, Κωστής, Κωστένογλου, Νταμπίζας, Γκόνιας, Αλεξανδρής, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Δώνης, Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Μαχλάς, Κωνσταντινίδης Κ., Νικολαϊδης, Βρύζας, Λυμπερόπουλος Ν., Σακελαρίδης.

Εφεση Τροχανά

Οι στενοί του συνεργάτες έπεισαν τον Μ. Τροχανά και χθες κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η είσοδος του στους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες.

Η έφεση θα εκδικαστεί στις 13/2.

Σε δηλώσεις του ο Μ. Τροχανάς ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαι υποχρεωμένος να μην μιλάω γιατί όταν το κάνεις και σέβεσαι τον εαυτό σου λες την αλήθεια, παθαίνοντας ό,τι εγώ. Είδατε τι έγινε στους αγώνες με ΟΦΗ και Εδεσσαϊκό.

Μια ομάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα και ένας παράγοντας πρωταθλητής βαρυχειμωνιάς"...

Βλάχος και Βαζέχα ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά στο Κύπελλο


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ