ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΧΟΛΑΡΓΟΥ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 6 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, για τα 55χρονα του ΕΑΜ και τα 50χρονα του ΔΣΕ. Ταυτόχρονα θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Καλεί όλα τα μέλη του και τους φίλους της Αντίστασης να παραβρεθούν. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Κοπή πίτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν αυτό τον καιρό τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και καλούν τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Αντίστασης να παραβρεθούν στη γιορτή τους:

  • ΖΩΓΡΑΦΟΥ την Παρασκευή 17-1-97 στις 5. μμ,στο Α ΚΑΠΗ Ιλισίων.
  • ΥΜΗΤΤΟΥ την Κυριακή 19-1-97 στις 11 πμ στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Υμηττού.
  • ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΒΑΡΗΣ την Κυριακή 19-1-97 στις 11 πμ στα γραφεία του Παρ/τος.
  • ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ την Κυριακή 19 - 1 - 97 στις 10.30 πμ,στα γραφεία του παρ/τος Μιλτιάδου 4, πλατεία Αμαρουσίου.
  • ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ την Κυριακή 19 - 1 - 97 στις 11 πμ,στα γραφεία του Παρ/τος.
  • ΛΑΥΡΙΟΥ την Κυριακή 19 - 1 - 97 στις 10.30 πμ,στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.
  • ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ (Λούτσας) την Κυριακή 19 - 1 - 97 στις 10.30 πμ,στα γραφεία του Παρ/τος, Αμφιτρίτης 52.
  • Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων - Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ), πραγματοποιεί την Κυριακή 19-1-97 στις 13.00 μμ,στο κέντρο ΚΑΣΤΕΛΛΟ, Καυτατζόγλου και Δ. Ράλλη 26, Πατήσια, τηλ: 2236.600, τη χρονιάτικη συνεστίασή της. Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει και το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τα εισιτήρια για τα μέλη είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 3249.037.
  • Το Παράρτημα ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Θεσσαλονίκης) της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 19-1-97 στις 11 πμ στα γραφεία του, Σκρα 14.
  • Το Παράρτημα ΠΑΝΩ ΠΟΛΗΣ (Θεσσαλονίκης), την Κυριακή 19-1-97 στις 11 πμ,στα γραφεία της ΕΣΑΚ Ολύμπου 97.
  • Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών - Αναπήρων και Θυμάτων ΔΣΕ (ΠΕΑΤΑΘ), την Παρασκευή 17-1-97 στις 10 πμ,στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ, Λυκούργου 10, 4ος όροφος.
Με "τόξα και σφενδόνες"

Συνηθισμένα όπλα των ποικιλώνυμων και ποικιλόχρωμων "εθνικοφρόνων". Οχι αγχέμαχα όπλα. Οπλα που χρήζουν παλικαριά και αυτοθυσία. Ακροβολισμοί και ντουφεκιές "στο γάμο του Καραγκιόζη". Αλαλαγμοί και γρυλισμοί στομάτων άνευ οδόντων. Ανούσιοι, ενστικτώδεις μυκηθμοί ταύρων ευνουχισμένων. Συλλαλητήρια χοτζάδων μιθριδατικής αναισθησίας. Κούφια λόγια και ξύλινη γλώσσα ρητόρων εικοστής ποιότητας. Γλώσσα χωρίς ειρμό, χωρίς επικοινωνία με το μυαλό.

Καυτά κροκοδείλια δάκρυα βιαζομένων, αλλά πολύπειρων γυναικών - βαράτε με κι ας κλαίω - ενδεικτικών επίπλαστης σεμνοτυφίας.

Εθνικιστικά παραληρήματα χωρίς αντίκρισμα. Φθηνό υλικό για μειοδοτικές, εθελόδουλες και ανίερες επιζήμιες τακτικές. Εμπόρευμα πατριδοκαπηλίας, κατάρρευσης και υποχωρητικότητας.

Υπέρ βωμών και εστιών, λοιπόν! Υπέρ ιερών και οσίων! Για την Ελλάδα της κόκκινης μηλιάς που όμως χάνει κι όλο χάνει... Την ανεξαρτησία της, τη φωνή της, τον μπούσουλα. Που ξεπουλά τη γη της, που ξεριζώνει τις ελιές της, τ' αμπέλια της, που κλείνει τα λιγοστά εργοστάσιά της. Που γίνεται φερέφωνο των ξένων και συνεργός στις καπιταλιστικές θηριωδίες. Που περιφέρει το δίσκο της επαιτείας στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων για το δύστυχο λαό της. Που παραγγέλνει και όλο παραγγέλνει τα σύνεργα του θανάτου, για να μην τη φάει ο Τούρκος, που κι αυτός δεν παύει να παραγγέλνει. Που κάνει επιδείξεις οσφυοκαμψίας στους βρώμικους λακέδες του καπιταλισμού και καίει άφθονο το λιβανωτό στο βωμό μιας κατάπτυστης λυκοσυμμαχίας. Που ανήκει στη Δύση, που δύει όλο και περισσότερο, που όλο και πιότερο βυθίζεται στο αίμα, την απόγνωση την εκμετάλλευση και τον εξευτελισμό.

Λίγο έλεος, λοιπόν, γιατί σας βαρεθήκαμε. Σας βαρέθηκαν όλοι. Νέοι και γέροι, εργάτες και αγρότες, σπουδαστές και διανοούμενοι. Σας βαρέθηκαν οι "πέτρες και τα ξύλα" και θ' αρχίσουν να σας κτυπούν ανελέητα.

Ποτάμι η λαϊκή οργή! Χείμαρρος η αντίσταση όλων των πατριωτών, απ' όλους τους χώρους. Τα κύματα της οργής θα σαρώσουν την επικίνδυνη πολιτική σας. Καιρός ν' ακροαστείτε την τίμια φωνή και την έγκαιρη προειδοποίηση των κομμουνιστών. Πάντα σας ειδοποιούν κι όλο κωφεύετε. Βοηθείστε τους να σταματήσουν την κατρακύλα της χώρας μας, πριν είναι πολύ αργά!

Εσείς δεν μπορείτε ή δε θέλετε; Τα όπλα σας είναι ξεπερασμένα. "Τόξα και σφενδόνες". Προσβολή για την εποχή μας.

Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Φιλόλογος καθηγητής

Καλλιθέα

Περιμένουν μια απάντηση

Την παρακάτω Αναφορά - Διαμαρτυρία υπογράφει και απευθύνει προς όλους τους αρμόδιους και τον Τύπο, εξαμελής Επιτροπή Αγώνα, που αφορά τη λειτουργία επί 24ώρου βάσεως του Περιφερειακού Κέντρου Διαλογής Δεμάτων και Αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ στην οδό Ανδριανουπόλεως 45, Καισαριανή, και έχει κάνει τη ζωή τους - όπως γράφει - ανυπόφορη. "Η υπομονή μας - τονίζουν - εξαντλήθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων εγγράφως και προφορικώς - ότι κάποια μέρα θα έφευγε το Κέντρο, από την εν λόγω διεύθυνση.

Κύριε υπουργέ, κύριοι των ΕΛΤΑ και κάθε υπεύθυνος όλης αυτής της επιβεβλημένης καταδίκης σε βάρος φιλόνομων δημοκρατικών, νομοταγών φορολογούμενων πολιτών, με τις αμελέτητες, απρογραμμάτιστες προχειρότητες, μας εξωθείτε σε αντικοινωνικές, αντικρατικές ακόμα και αναρχικές ενέργειες με όλα τα επακόλουθα γι' αυτούς αλλά και για το δημόσιο συμφέρον.

Εφαρμόζοντας λοιπόν την πιο πάνω τακτική που το ίδιο το Κράτος μας ωθεί, αποφασίσαμε μετά τις 15 Δεκεμβρίου 1996 και ημέρα που θα καθορίσουμε εμείς, να κλείσουμε το δρόμο της οδού Ερυθραίας επ' αόριστον, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες που η πολιτεία μας επωμίζει.

Ζητάμε τη συμπαράσταση του Δήμου Καισαριανής, εφαρμόζοντας την απόφαση του Μεικτού Δημοτικού Συμβουλίου που κάναμε και τέλος ζητάμε τη δίκαιη κατανόηση του Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο έχει διαπιστώσει κατ' επανάληψη προσωπικά και εγγράφως από το 1985, το δίκαιο αίτημά μας".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ