ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέατρο του παραλόγου

Ολοι δηλώνουν πρώτοι και νικητές, μετά τις χτεσινές εκλογές, και μάλιστα με ποσοστό πάνω από 40%

Θέατρο του παραλόγου θύμιζε χτες η ΝΔ, καθώς, μόλις έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη των 1.300 συνέδρων, όλοι - όπως άλλωστε αναμενόταν - δήλωναν νικητές και το επιτελείο του κάθε υποψήφιου έδινε αποτελέσματα που το άθροισμά τους ξεπερνούσε το 150% (!).

Η πλευρά του προέδρου του κόμματος, Μ. Εβερτ,έλεγε ότι το 46% των εκλεγμένων είναι δικό της, εξέφραζε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και εκτιμούσε ότι τελικά πήρε όσους συνέδρους είχε υπολογίσει. Ανεπίσημα από τη Ρηγίλλης εκτιμούσαν ότι δεύτερος είναι ο Γ. Σουφλιάς με 35% και καθαρά τρίτος ο Κ. Καραμανλής με 20%. Ο Μ. Εβερτ με δήλωσή του χτες το βράδυ, θέλοντας να δείξει ότι ως πρόεδρος του κόμματος είναι υπεράνω των εσωκομματικών τριβών, κάλεσε όλα τα στελέχη της ΝΔ να είναι ενωμένα "την ώρα που οι Ελληνες αδελφοί μας στην Αλβανία δοκιμάζονται".

Το επιτελείο του Γ. Σουφλιά διέρρεε ότι είναι καθαρά πρώτος, με ποσοστό πάνω από 40%, με δεύτερο τον Μ. Εβερτ και πολύ πίσω τον Κ. Καραμανλή. Μάλιστα υπογράμμιζαν ότι σε αρκετές οργανώσεις οι Εβερτ και Καραμανλής μετρούν, ο καθένας για λογαριασμό του, ίδιους υποψήφιους.

"Η ψήφος των στελεχών επιβεβαίωσε την απαίτηση των πολιτών για αποτελεσματικότητα και ποιότητα" δήλωσε το βράδυ ο Κ. Καραμανλής,φράση που, όπως έλεγαν στελέχη που τον ακολουθούν, φωτογράφιζε την καθαρή πρωτιά πέρα από τις προσδοκίες τους στις χτεσινές εκλογές. Παρά το ότι στη δήλωσή του ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι αρνείται "τις διαχωριστικές γραμμές και τις αντιπαραθέσεις αριθμών" δικά του στελέχη δε διέψευδαν ούτε επιβεβαίωναν τα νούμερα που κυκλοφορούσαν αργά το βράδυ, σύμφωνα με τα οποία ο Κ. Καραμανλής έπαιρνε το 42%, ο Γ. Σουφλιάς 30% και ο Μ. Εβερτ 25%. Το μόνο που σχολίαζαν ήταν ότι ο Μ. Εβερτ βρίσκεται σε "τραγική θέση".

Ο πόλεμος των αντικρουόμενων αριθμών, που τους εμφάνιζε όλους νικητές, ανάγκασε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου να εκδώσει ανακοίνωση το βράδυ και να επισημάνει ότι "τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την επικύρωσή τους από την Οργανωτική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει γι' αυτό το λόγο".

Την ίδια στιγμή ο έτερος των υποψηφίων Β. Πολύδωρας,που δήλωσε ότι δε θα μπει στη λογική των μηχανισμών, σε συνέντευξή του στον "ΠΛΑΝΕΤ" τάχθηκε κατά της ανακύκλωσης των "τζακιών" και δήλωσε ότι οι άλλες υποψηφιότητες δεν προσφέρουν τίποτα, επειδή "εντάσσονται στον κύκλο της παλιάς ηγετικής ομάδας της ΝΔ".

Γ. ΦΩΤ.

Στημένα επεισόδια

Ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

"Στημένα επεισόδια που εντάσσονται στις αλληλοτροφοδοτούμενες προσπάθειες ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές", χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ τα επεισόδια που συνέβησαν χτες στο αμφιθέατρο Σβώλου της Νομικής Σχολής, όταν ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη που είχε κληθεί να πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του ελληνικού πανεπιστημίου.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας τονίζουν ότι "σε μια περίοδο που η κυβέρνηση υλοποιεί τις αντιλαϊκές επιταγές των Βρυξελλών, επιστρατεύοντας πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που δηλώνει πως "δε συνομιλεί" με τους απεργούς καθηγητές, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα που κινητοποιούνται, ανάγει σε προνομιακό συνομιλητή της τη ΔΑΠ. Η ΔΑΠ, τονίζεται, "στήνει" το διάλογο του υπουργείου και αναλαμβάνει εργολαβικά τη διαφήμιση των νέων κυβερνητικών μέτρων. Η ΠΑΣΠ στηρίζει τις εκδηλώσεις της ΔΑΠ κι όλοι μαζί από κοινού με τα ΕΑΑΚ προκαλούν εκφυλιστικές καταστάσεις, σε μια προσπάθεια να υπονομευτεί η μαζική δράση των φοιτητών. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όλη τη χρονιά με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να βάλουν φρένο στη συλλογική δράση, αδρανοποιώντας τα ΔΣ, υποκαθιστώντας τους συλλόγους, υπονομεύοντας τις μαζικές διαδικασίες".

Οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στην κυβερνητική πολιτική: "Να απαντήσουν οργανωμένα, συντεταγμένα, μαζικά και αποφασιστικά, μέσα από τους συλλόγους τους, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος. Καλούν να υπερασπίσουν τους συλλόγους τους απέναντι στις δυνάμεις που συνειδητά επιχειρούν σήμερα να δημιουργήσουν μια κατάσταση διάλυσης, μπροστά και στις φοιτητικές εκλογές, για να περάσει ανώδυνα ο οδοστρωτήρας του Μάαστριχτ στην παιδεία και την κοινωνία".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ