Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στημένα επεισόδια

Ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

"Στημένα επεισόδια που εντάσσονται στις αλληλοτροφοδοτούμενες προσπάθειες ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές", χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ τα επεισόδια που συνέβησαν χτες στο αμφιθέατρο Σβώλου της Νομικής Σχολής, όταν ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη που είχε κληθεί να πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του ελληνικού πανεπιστημίου.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας τονίζουν ότι "σε μια περίοδο που η κυβέρνηση υλοποιεί τις αντιλαϊκές επιταγές των Βρυξελλών, επιστρατεύοντας πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που δηλώνει πως "δε συνομιλεί" με τους απεργούς καθηγητές, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα που κινητοποιούνται, ανάγει σε προνομιακό συνομιλητή της τη ΔΑΠ. Η ΔΑΠ, τονίζεται, "στήνει" το διάλογο του υπουργείου και αναλαμβάνει εργολαβικά τη διαφήμιση των νέων κυβερνητικών μέτρων. Η ΠΑΣΠ στηρίζει τις εκδηλώσεις της ΔΑΠ κι όλοι μαζί από κοινού με τα ΕΑΑΚ προκαλούν εκφυλιστικές καταστάσεις, σε μια προσπάθεια να υπονομευτεί η μαζική δράση των φοιτητών. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όλη τη χρονιά με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να βάλουν φρένο στη συλλογική δράση, αδρανοποιώντας τα ΔΣ, υποκαθιστώντας τους συλλόγους, υπονομεύοντας τις μαζικές διαδικασίες".

Οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στην κυβερνητική πολιτική: "Να απαντήσουν οργανωμένα, συντεταγμένα, μαζικά και αποφασιστικά, μέσα από τους συλλόγους τους, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος. Καλούν να υπερασπίσουν τους συλλόγους τους απέναντι στις δυνάμεις που συνειδητά επιχειρούν σήμερα να δημιουργήσουν μια κατάσταση διάλυσης, μπροστά και στις φοιτητικές εκλογές, για να περάσει ανώδυνα ο οδοστρωτήρας του Μάαστριχτ στην παιδεία και την κοινωνία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ