Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΖΙΝΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κουκουλώνουν το σκάνδαλο

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αρχικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ επιθυμούσαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης της ανάθεσης του καζίνο στον Φλοίσβο από τον Δ. Λιβανό σε συγκεκριμένη κοινοπραξία.

Χτες στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι από την εξέταση της υπόθεσης προέκυψαν μόνο πολιτικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Τουρισμού. Ανάλογη όμως εκτίμηση είχε το ΠΑΣΟΚ πριν ακόμα αρχίσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή, γεγονός που αποδεικνύει ότι είχε προδικάσει το αποτέλεσμα. Κάτι που εξ αρχής είχε επισημάνει και καταγγείλει το ΚΚΕ.

Οι βουλευτές της ΝΔ πρότειναν μεν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δ. Λιβανού για παράλειψη καθήκοντος, απιστία και δωροληψία και κατά της Β. Παπανδρέου για απιστία. Η στάση, όμως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής και η εμμονή της να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, έχει δημιουργήσει τώρα σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια στην παραπέρα διαλεύκανση της υπόθεσης, αφού ο νόμος ορίζει ότι αν έχει συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, συστήνεται Προανακριτική Επιτροπή, μόνο αν αποκαλυφθούν νέα στοιχεία.

Το ΚΚΕ επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δ. Λιβανού.

Ο ΣΥΝ πρότεινε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δ. Λιβανού για παράβαση καθήκοντος και απιστία, ενώ το ΔΗΚΚΙ επιφυλάχτηκε να καταθέσει εγγράφως την πρότασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ