Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 1997

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο - απάντηση σήμερα
  • Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7 το απόγευμα, καθηγητές, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, θα δώσουν τη δική τους μαχητική απάντηση στις προκλητικές κυβερνητικές δηλώσεις και στην εγκύκλιο - τιμωρία μαθητών και καθηγητών.
  • ΚΚΕ: Προσπάθεια άσκησης τρομοκρατίας κατά των καθηγητών και του κινήματος παιδείας, οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού

ΣΕΛ.  16   -   17

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΣΤΟ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ο αλβανικός λαός

Συγκλονισμένος ο ελληνικός λαός από το αποτρόπαιο έγκλημα της ιταλικής κυβέρνησης ενάντια στους Αλβανούς πρόσφυγες, την ίδια ώρα, που σε όλους τους τόνους διακηρύσσονται υποκριτικά ανθρωπιστικά αισθήματα και δήθεν βοήθεια!

Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές χώρες και πολιτικές δυνάμεις, που τα τελευταία χρόνια "κατασκεύασαν" ή στήριξαν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, το διεφθαρμένο καθεστώς Μπερίσα, οργανώνουν τώρα και τη στρατιωτική - αστυνομική επέμβαση, προκειμένου να φέρουν και με τη βία τις εξελίξεις στα μέτρα τους. Για άλλη μια φορά, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, κρυμμένοι πίσω από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τον κύριο εχθρό τους, που είναι ο λαός ο οποίος μάχεται για την αξιοπρεπή επιβίωσή του και τη δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι αυτοί οι "ανθρωπιστές" δε βρήκαν να κάνουν παρά μόνο κάποιες ελάχιστες χλιαρές τυπικές αντιδράσεις στα λόγια (και όχι όλοι από αυτούς) για το πνίξιμο δεκάδων αθώων θυμάτων, κύρια παιδιών και γυναικών, από τον εμβολισμό του μικρού καϊκιού από το ιταλικό πολεμικό πλοίο. Κάπως έτσι φαίνεται πως αντιλαμβάνονται οι ιμπεριαλιστές την "ανθρωπιστική βοήθεια", αφού μάλιστα ανέθεσαν, ήδη, στην Ιταλία την ηγεσία της πολυεθνικής δύναμης. Σε ρόλο πρόθυμου "σωματοφύλακα" αυτών των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, βιάστηκε να δηλώσει συμμετοχή και η ελληνική κυβέρνηση.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων: Θα είναι βαριά η ευθύνη της συμμετοχής της χώρας μας σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση και εξ ίσου βαριά θα είναι η συμβολή στη διαιώνιση ενός καθεστώτος, που (με Μπερίσα ή χωρίς Μπερίσα) θα οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα τον αλβανικό λαό και, φυσικά, και την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κατακραυγή ενάντια στην αντεργατική "καταιγίδα"

Το "τέλος" της κοινωνικής ασφάλισης προδιέγραψε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος, μιλώντας σε συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης, εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος ακόμα και από το σύστημα "τριών πυλώνων", τύπου Χιλής! Και ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική "καταιγίδα", που εξάγγειλε ο Κ. Σημίτης μιλώντας στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης των συνδικάτων, με στόχο την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και την απόκρουση των προσπαθειών που θέλουν να πισωγυρίσουν τις εργασιακές σχέσεις σε περιόδους "σκοταδισμού και ανελευθερίας".


ΣΕΛ.  12   -   13


ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μάχη για τις συνελεύσεις

Με πολύμορφες εκδηλώσεις για όλο το φάσμα των προβλημάτων της παιδείας, ξεδιπλώνουν τη δράση τους, μπροστά στις φοιτητικές εκλογές, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, ενώ χαρακτήρα μάχης παίρνουν οι προσπάθειες για τη σύγκληση των συνελεύσεων των συλλόγων


ΣΕΛ.  15   -   17
ΓΣΕΒΕΕ
Προεδρείο κόντρα στα συμφέροντα των ΕΒΕ

Οι παρατάξεις που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ προχώρησαν σε συμφωνίες, "βάσει των συγγενών αντιλήψεών τους". Ετσι, μεθόδευσαν τον αποκλεισμό της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης", την οποία οι ΕΒΕ ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη, από το προεδρείο και μοίρασαν τις θέσεις μεταξύ τους


ΣΕΛ.  19
Σοκ σε Λύκειο της Ν. Φιλαδέλφειας

Μαθητές της Β τάξης του 1ου ΤΕΛ χτες το πρωί βρήκαν έναν 17χρονο νεκρό πάνω στα θρανία, με τη σύριγγα και τα υπολείμματα της ηρωίνης δίπλα του, αδιάψευστο μάρτυρα της τελευταίας πράξης ενός προαναγγελθέντος θανάτου


ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Περικοπές και "χαράτσι"

Αγριες περικοπές στις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και "χαράτσωμα" των δημοσίων υπαλλήλων με την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, προανάγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών χτες, στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού


ΣΕΛ.  13
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αγωνιστική ετοιμότητα

Σε ετοιμότητα είναι οι οικοδόμοι, προκειμένου να απαντήσουν αγωνιστικά στους εκβιασμούς των εργολάβων. Ταυτόχρονα, την Τετάρτη 9 Απρίλη, προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, απαιτώντας "τώρα σύνταξη στα 55"


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ