Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ο αλβανικός λαός

Συγκλονισμένος ο ελληνικός λαός από το αποτρόπαιο έγκλημα της ιταλικής κυβέρνησης ενάντια στους Αλβανούς πρόσφυγες, την ίδια ώρα, που σε όλους τους τόνους διακηρύσσονται υποκριτικά ανθρωπιστικά αισθήματα και δήθεν βοήθεια!

Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές χώρες και πολιτικές δυνάμεις, που τα τελευταία χρόνια "κατασκεύασαν" ή στήριξαν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, το διεφθαρμένο καθεστώς Μπερίσα, οργανώνουν τώρα και τη στρατιωτική - αστυνομική επέμβαση, προκειμένου να φέρουν και με τη βία τις εξελίξεις στα μέτρα τους. Για άλλη μια φορά, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, κρυμμένοι πίσω από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τον κύριο εχθρό τους, που είναι ο λαός ο οποίος μάχεται για την αξιοπρεπή επιβίωσή του και τη δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι αυτοί οι "ανθρωπιστές" δε βρήκαν να κάνουν παρά μόνο κάποιες ελάχιστες χλιαρές τυπικές αντιδράσεις στα λόγια (και όχι όλοι από αυτούς) για το πνίξιμο δεκάδων αθώων θυμάτων, κύρια παιδιών και γυναικών, από τον εμβολισμό του μικρού καϊκιού από το ιταλικό πολεμικό πλοίο. Κάπως έτσι φαίνεται πως αντιλαμβάνονται οι ιμπεριαλιστές την "ανθρωπιστική βοήθεια", αφού μάλιστα ανέθεσαν, ήδη, στην Ιταλία την ηγεσία της πολυεθνικής δύναμης. Σε ρόλο πρόθυμου "σωματοφύλακα" αυτών των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, βιάστηκε να δηλώσει συμμετοχή και η ελληνική κυβέρνηση.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων: Θα είναι βαριά η ευθύνη της συμμετοχής της χώρας μας σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση και εξ ίσου βαριά θα είναι η συμβολή στη διαιώνιση ενός καθεστώτος, που (με Μπερίσα ή χωρίς Μπερίσα) θα οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα τον αλβανικό λαό και, φυσικά, και την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ