Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμιά απάντηση στους τυφλούς

Πορεία στο Μέγαρου Μαξίμου οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών στις 15 Απρίλη 1997

Καμιά απάντηση στα βασικά αιτήματά τους δεν πήραν οι τυφλοί απ' τον υφυπουργό Θ. Κοτσώνη, ο οποίος επισκέφτηκε χτες το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα.

Οι εκπρόσωποι των τυφλών έθεσαν - όπως και στην κινητοποίηση της 19.3.1997 - τις περικοπές στις κάρτες για ελεύθερη ή με μειωμένη συμμετοχή στη μετακίνηση των τυφλών. Επίσης, ζήτησαν τη χρηματοδότηση για την ουσιαστική λειτουργία του ΚΕΑΤ, καθώς και της αντίστοιχης σχολής στη Θεσσαλονίκη. Και στα δυο κέντρα έχουν κλείσει οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης τηλεφωνητών και χειριστών κομπιούτερ. Ακόμα ζήτησαν τη λειτουργία δημόσιων μονάδων φροντίδας για τους ηλικιωμένους τυφλούς και τα άτομα με πολλαπλές αναπηρίες. Οι τυφλοί ζήτησαν αύξηση του προνοιακού επιδόματος. Το πάγιο αίτημά τους είναι να φτάσει στα 10 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) για τους εργαζόμενους τυφλούς και στα 20 ΗΑΕ για τους μη απασχολούμενους.

Ο υφυπουργός είπε ότι δε θα αλλάξει την απόφαση για τα εισοδηματικά κριτήρια όσον αφορά τις κάρτες μετακίνησης, ενώ δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει αν - και πόσο - θα αυξηθεί το προνοιακό επίδομα. Για όλα τα άλλα θέματα ο υφυπουργός απλώς είπε ότι θα εξεταστούν.

Στο μεταξύ η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών που έγινε την περασμένη Κυριακή, μετά από πρόταση της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου στις 15 Απρίλη 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ