Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΗΦΙΖΟΥΝ 4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ
Για να βγει από την αδράνεια το συνδικάτο

ΔΑΣ: Ωρα ευθύνης για όλους να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών και των εργαζομένων

Ψηφίζουν σήμερα και αύριο, περίπου 4.000 εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), για να εκλέξουν νέα διοίκηση στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Οι εκλογές γίνονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, τόσο για το μέλλον των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, όσο και για το "αύριο" των εργαζομένων σ' αυτές. Κι αυτό, γιατί εκτός από τα συσωρευμένα προβλήματα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, αυτή την περίοδο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, αλλά μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ενιαίος - δημόσιος συγκοινωνιακός φορέας (ήταν προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ από το 1993) και ότι ο ΟΑΣΑ θα λειτουργεί ως εποπτικό - συντονιστικό όργανο των συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, πλην του υπό κατασκευή μετρό. Στη "μη ικανοποιητική" λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών - όπως τη χαρακτήρισε κομψά - αναφέρθηκε πρόσφατα δημοσίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μίλησε αόριστα για την άμεση ανάγκη ανανέωσης του στόλου και για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, χωρίς, ωστόσο, ν' αναλάβει την παραμικρή δέσμευση. Αντίθετα, μάλιστα, ξεκαθάρισε ωμά ότι η σημερινή εικόνα των αστικών συγκοινωνιών θα παραμείνει σχεδόν η ίδια, μέχρι να λειτουργήσει το μετρό!

Πολλά και σοβαρά προβλήματα, που αφορούν τη μισθοδοσία, τις ΣΣΕ, το ωράριο, τους χρόνους διαδρομής, τους χώρους αναμονής κλπ., αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ. Για όλα αυτά, τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδικάτου (ΠΑΣΚΕ), που επί τρία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια και "αγαστή" συνεργασία με κυβέρνηση και διοίκηση.

Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ) - ΟΑΣΑ, καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, στέλνοντας έτσι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στις κυβερνητικές αντεργατικές επιλογές. "Κάθε απουσία από τις εκλογές είναι "κέρδος" μόνο για όσους απεργάζονται μέτρα σε βάρος των αστικών συγκοινωνιών και των εργαζομένων", υπογραμμίζει η ΔΑΣ και τονίζει ότι "έφθασε η ώρα ευθύνης για όλους, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών και των εργαζομένων σ' αυτές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ