Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπερβολική δόση αδιαφορίας

Νεκρός από ναρκωτικά 17χρονος μέσα στο σχολείο, που το εγκατέλειψε πριν δυο χρόνια

To σοκ που ένιωσαν οι μαθητές της Β τάξης του 1ου ΤΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, χτες το πρωί, όταν μπήκαν στην αίθουσα διδασκαλίας δεν περιγράφεται. Ενας 17χρονος ήταν ξαπλωμένος πάνω σε μερικά θρανία, ενωμένα σε σχήμα κρεβατιού. Ηταν νεκρός και η σύριγγα, με τα υπολείμματα της ηρωίνης, ήταν και πάλι ο αδιάψευστος μάρτυρας της τελευταίας πράξης ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Ο 17χρονος Αθανάσιος Χρόνης χρησιμοποιούσε τη σχολική αίθουσα, όχι για να μάθει γράμματα, αλλά για να ταξιδεύει στον κόσμο των παραισθήσεων. Πριν από μερικούς μήνες ένας άλλος νεαρός είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο προαύλιο σχολικού συγκροτήματος στους Αγίους Αναργύρους. Τα περισσότερα σχολεία, άλλωστε, είναι γνωστό ότι δε φυλάσσονται από κανέναν και ορισμένα απ' αυτά τις νυχτερινές ώρες γίνονται καταφύγιο νέων, που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών ή ζουν στο περιθώριο. Ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων, αλλά και από παλιότερα, με αφορμή τη διακίνηση ναρκωτικών έξω από τα σχολεία, προσπάθησε να μετατοπίσει τις ευθύνες της πολιτείας στους διευθυντές των σχολείων ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο 17χρονος νεκρός ήταν ορφανός από μητέρα. Φιλοξενήθηκε στο εκκλησιαστικό ίδρυμα "Η Αγάπη", αλλά τα ναρκωτικά δεν κατάφερε να τα βγάλει από τη ζωή του. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι σε ηλικία 15 χρονών πιάστηκε για χρήση χασίς και χαπιών. Ακολούθησαν άλλες τρεις συλλήψεις. Ο πατέρας του ανήλικου, όταν πληροφορήθηκε τον πρόωρο χαμό του γιου του άφησε να εννοηθεί ότι περίμενε αυτήν την κατάληξη. Είπε, μάλιστα, ότι είχε ζητήσει ο ίδιος από τον διευθυντή του ΤΕΛ να δεχτεί να επιστρέψει ο γιος του στο σχολείο, από το οποίο είχε φύγει πριν από δύο χρόνια. Παρακολούθησε λίγα μαθήματα στην αρχή της χρονιάς, αλλά στην συνέχεια εγκατέλειψε...

Πάντως, το 15μελες του 1ου ΤΕΛ διαμαρτυρήθηκε χτες για την απουσία φύλακα και ζήτησε από τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας να φροντίσει για την προστασία του μαθητόκοσμου όσων βρίσκουν καταφύγιο στο σχολείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ