Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αντίσταση στην προσπάθεια τρομοκράτησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις του Γερ. Αρσένη

"Προσπάθεια άσκησης τρομοκρατίας κατά των καθηγητών και γενικά του κινήματος της παιδείας", χαρακτηρίζονται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ οι προκλητικές δηλώσεις που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας, Γερ. Αρσένης, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν από την απεργία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας μπορούν αβίαστα να εκληφθούν μόνο ως προσπάθεια άσκησης τρομοκρατίας κατά των καθηγητών και γενικά κατά του κινήματος της παιδείας.

Εντάσσονται στη συνολική επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εξουδετερώσει το μαζικό λαϊκό κίνημα, για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα στο χώρο της παιδείας, σύμφωνα με τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Επιπλέον, τα όσα είπε ο Γερ. Αρσένης υποδηλώνουν τον εκνευρισμό της κυβέρνησης μπροστά στην αποτυχία της να διαιρέσει το εκπαιδευτικό κίνημα, να κάμψει τη συνεχώς προωθούμενη ενότητά του.

Δημοκρατικό για τον Γερ. Αρσένη και για την κυβέρνησή του είναι η παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου" και η υπόκλιση των εργαζομένων στις απαράδεκτες αξιώσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ακριβώς βαφτίζει ως αντιδημοκρατικό, ό,τι συνδέεται με την αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ας είναι βέβαιη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς και η κυβέρνηση, ότι τέτοιες απειλές βρίσκουν διαρκώς και μικρότερη απήχηση. Σε λίγο χρόνο θα βρίσκουν ακόμη πιο μαζική αντίσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ