Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόταση αγώνα για το ΤΕΦΑΑ και τον αθλητισμό

Μιλούν στο "Ρ" μέλη των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Η ανάγκη για πραγματικά λαϊκό αθλητισμό, η επίλυση των προβλημάτων του ΤΕΦΑΑ, η επίλυση των προβλημάτων που δυναμιτίζουν τη λειτουργία του Τμήματος, η ανεργία των αποφοίτων, είναι μερικά από τα θέματα που οι ΠΚΣ ΤΕΦΑΑ Αθήνας προβάλλει, όπως πρόβαλλε και τον υπόλοιπο χρόνο, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 9ης Απρίλη, διεκδικώντας την ψήφο των φοιτητών.

Πέρσι στο Σύλλογο του ΤΕΦΑΑ δεν έγιναν εκλογές "χάρη" στη ΔΑΠ, που "με το έτσι θέλω" μπήκε στη σχολή και με τραμπούκικες μεθόδους (σπάζοντας κάλπες κλπ.) κατάφερε να διατηρήσει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ΤΕΦΑΑ πέρα από τα προβλήματα της σχολής - που δεν είναι λίγα - έχει παρέμβαση και πρόταση για τον αθλητισμό γενικότερα, ως θέμα που αφορά και ενδιαφέρει μεγάλα τμήματα της νεολαίας και που σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο θέλει να το εκμεταλλευτεί για να χειραγωγήσει συνειδήσεις, με τους νέους στο περιθώριο, να παρακολουθούν αγώνες από τα ιδιωτικά κανάλια. Οι ΠΚΣ τονίζουν πως ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλη η νεολαία να έχει τη δυνατότητα να αθληθεί σε εγκαταστάσεις που θα παρέχονται από το κράτος, στελεχωμένες με γυμναστές επιστήμονες που θα βγαίνουν μόνο από τα πανεπιστήμια της χώρας και όχι από κάθε λογής ιδιωτικές παρασχολές.

Ο "Ρ" βρέθηκε χτες στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Δάφνη και κατέγραψε τα προβλήματα του Τμήματος και τη διέξοδο που δίνουν οι ΠΚΣ όπως τα μεταφέρουν τρεις φοιτητές - μέλη της παράταξης.

Η Αλ. Θεοχάρη αρχίζει να απαριθμεί μερικά από αυτά τα προβλήματα της σχολής. "Οι ΠΚΣ, λέει, βάζουν πρώτα από όλα την υποβάθμιση του αθλητισμού όπως τη βιώνει ο καθένας καθημερινά, που έχει και τον αντίκτυπό της στο Τμήμα: Δε διορίζονται γυμναστές στους δήμους, στα σχολεία, στο στρατό. Ο πενιχρός προϋπολογισμός του Τμήματος δεν επιτρέπει να έχουμε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, όπως αμφιθέατρα, εγκαταστάσεις και κλειστά γυμναστήρια, ενώ υπάρχει το πρόβλημα με τα παλιά συγγράμματα. Δε διατίθενται καν τα λεφτά για τη μεταστέγαση του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου υπάρχει χώρος για το ΤΕΦΑΑ. Το αποτέλεσμα είναι το πρώτο έτος της σχολής να στεγάζεται στην Καλογρέζα και τα υπόλοιπα στη Δάφνη".

"Τη στιγμή που χαρίζονται 150 δισ. στις ΠΑΕ, δε διαθέτουν 2 - 3 δισ. για να μεταστεγαστεί το ΤΕΦΑΑ", συμπληρώνει ο Θοδ. Λιάπης."Είναι ενδεικτικό του πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και το ΤΕΦΑΑ αποτελεί μέρος αυτή της πολιτικής, συνεχίζει. Παράλληλα το ΤΕΦΑΑ αποτελεί το "πείραμα" για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Η δράση των ΠΚΣ λοιπόν επικεντρώνεται στο να ενημερώνει τους φοιτητές και να τους πείθει ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα κατακτιούνται με αγώνες".

Η τρίτη της παρέας, η Ευ. Γρηγορίου,απαντώντας στο ερώτημα γιατί τελικά οι φοιτητές πρέπει να ενισχύσουν τις ΠΚΣ, μεταφέρει τη δική της εμπειρία από την επαφή της με την παράταξη πέρσι, όταν πρωτομπήκε στη σχολή και πώς εντάχθηκε στην παράταξη. "Οι πρώτοι που είδα να μπαίνουν στο αμφιθέατρο και να ενημερώνουν τους φοιτητές για το τι προωθείται από την κυβέρνηση σε σχέση με τη σχολή όταν πρωτοήρθα, ήταν τα μέλη των ΠΚΣ. Είναι η μοναδική παράταξη που συζητά με τους φοιτητές τα πραγματικά προβλήματα, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις, που προσπαθούν να κερδίσουν τους φοιτητές με τακτική επιφανειακή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ