Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ
Πήραν πίσω τις παράνομες απολύσεις...

Η αμαρτωλή διοίκηση Θ. Καραπάνου - Στ. Παφύλα υπαναχώρησε, χτες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ανακοίνωσε επίσημα τις τρεις καταχρηστικές απολύσεις

Ομολογώντας, ουσιαστικά, την παρανομία τους ο γνωστός πρόεδρος της "Μελισσοκομικής" Θ. Καραπάνος και ο εκλεκτός του - και παράνομα διορισθείς από τον ίδιο - αναπληρωτής διευθυντής Στ. Παφύλας έσπευσαν χτες να ανακαλέσουν προσωρινά τουλάχιστον, τις καταχρηστικές απολύσεις τριών εργαζομένων, που είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη Παρασκευή... Στην υπαναχώρηση αυτή, προφανώς, οδηγήθηκαν από το φόβο των αντιδράσεων των ίδιων των συνεταιρισμένων μελισσοκόμων και, ειδικότερα, για να αποφύγουν την κατακραυγή και την εκλογική καταδίκη τους.

Ετσι, ενώ είχε ανακοινωθεί επίσημα η απόλυση και είχαν ειδοποιηθεί να προσέλθουν, χτες τη Δευτέρα, για να εξοφληθούν, τελικά η διοίκηση Θ. Καραπάνου, ανέστειλε τις απολύσεις, υποστηρίζοντας πως, τάχα, ποτέ δεν τους είχε ανακοινώσει κάτι τέτοιο! Κι αυτό ενώ, είχε ζητηθεί από το προεδρείο της ΟΣΕΓΟ (δευτεροβάθμια οργάνωσης των συνεταιριστικών υπαλλήλων) να παρέμβει να μην πραγματοποιηθούν οι απολύσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το δημοσίευμα του "Ρ" το περασμένο Σάββατο, που αποκάλυπτε για μια ακόμα φορά την αυθαιρεσία και την καταστροφική πρακτική της σημερινής διοίκησης, που οδηγεί τη "Μελισσοκομική" στη συρρίκνωση και τη διάλυση, δυστυχώς με την ανοχή και τη στήριξη διοικητικών παραγόντων της ΑΤΕ, προκάλεσε αίσθηση. Περίμεναν, προφανώς, πως θα περάσουν "στα μουλωχτά" οι απολύσεις... Κατά τα άλλα, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η "Μελισσοκομική" είναι τόσο ασφυκτική που, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ακόμα για τα αναδρομικά του α εξαμήνου του '96. Ενώ, για να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες στην Κοινοπραξία φτάνουν μέχρι του σημείου να "σπάνε" και να προεισπράττουν επιταγές για να τα βγάλουν πέρα... Προσπαθούν, απλώς, να φτάσουν μέχρι τις εκλογές, να επανεκλεγούν και, από κει και πέρα, "γαία πυρί μειχθήτω"!

Για την επιτυχία του στόχου τους, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλοί μελισσοκόμοι δε γνωρίζουν τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει οδηγήσει την Κοινοπραξία η πλειοψηφία του ΔΣ και, ευρύτερα, την αδιαφανή και ζημιογόνα δραστηριότητα και κακοδιοίκησή της. Ετσι η πλειοψηφία Θ. Καραπάνου αξιοποιεί το γεγονός πως -με τις ευλογίες της ΠΑΣΕΓΕΣ- δε γίνεται καμιά συζήτηση ενημέρωση για τα προβλήματα, παρά σιωπηρή... εκλογή διοίκησης. Εκμεταλλεύεται, επίσης, τη δυνατότητα να παραβρίσκονται στις εκλογές των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ, τα οποία παρεμβαίνουν στις εκλογές και με γνωστές μεθόδους προσπαθούν να υφαρπάξουν ουσιαστικά την ψήφο των συνεταιρισμένων μελισσοκόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ